İngilizce Geliştirme

İngilizce Çalışma Programı Nasıl Hazırlanır? İngilizce Ders Programı Hazırlama

İngilizce seviyenizi geliştirmeniz için sabırlı ve istikrarlı bir şekilde pratik yapmanız oldukça önemlidir. Düzenli bir şekilde İngilizce çalışmak için kendinize bir İngilizce çalışma programı hazırlamanız gerekir? Peki İngilizce çalışma programı nasıl hazırlanır?

Etkili bir İngilizce çalışma programı için kendinize düzenli çalışma saatleri oluşturmanız gerekir. Bunun yanı sıra belirli saat aralıklarında da dil becerilerinizi geliştirmeye yönelik çeşitli pratikler yapmalısınız. Ayrıca çalışma planı oluştururken kendinizi zayıf gördüğünüz dil becerilerine ağırlık verdiğiniz bir plan oluşturmak, dil gelişiminiz açısından oldukça önemlidir.

Peki İngilizce çalışma teknikleri nelerdir? Bu yazımızda, neden bir çalışma programınız olmalı, İngilizce çalışma teknikleri nelerdir ve İngilizce çalışmak için program hazırlamak gibi konular hakkında bilmeniz gerekenler ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Neden Bir Çalışma Programınız Olmalı?

Sadece dil öğrencileri değil genel olarak tüm öğrenciler bir çalışma programına ihtiyaç duyarlar. Çalışma programı, düzenli bir şekilde pratik yapmanız ve kendinizi eksik olduğunuz alanlarda geliştirmeniz açısından oldukça önemlidir. Peki neden bir İngilizce çalışma programınız olmalı?

  1. İngilizce çalışma planı ile çalışmak, dil öğrenimini daha verimli hale getirir. Ayrıca, programlı ve adım adım ilerlemenize de yardımcı olur.
  2. İngilizce çalışma planı, dil gelişiminizi de ölçmenize olanak sağlar. Bu durum dil öğreniminizi daha etkili hale getirir.
  3. İngilizce çalışma planı oluşturmak, hedeflerinizi belirlemenize de yardımcı olur. Hedefleriniz doğrultusunda nereden başlamanız ve nasıl devam etmeniz gerektiği hakkında değerlendirmeler yapabilirsiniz.
  4. Kendi çalışma planınızı oluşturmanız, size tamamen kendiniz ile uyumlu bir çalışma sürecine başlamanız anlamına gelir. Ayrıca, istediğinizde çalışabilir ve ne kadar yoğun olsanız da çalışmalarınızı bu yoğunluğa uygun zamanlarda yapabilirsiniz.
  5. Tüm bunların yanı sıra İngilizce çalışma planı, motive edici özelliğe de sahiptir.

İngilizce Çalışma Teknikleri Nelerdir?

Dil öğrencileri genellikle bu süreçte dil gelişimleri için çeşitli metotlara başvurur. Bu metotların etkisi ise kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Genel olarak İngilizce çalışma teknikleri ise şu şekildedir:

  • Bol bol İngilizce materyal okumak
  • İngilizce yazma pratikleri yapmak
  • Çeşitli İngilizce şarkıları ve podcastleri dinlemek
  • İngilizce speaking (konuşma) pratiği yapmak
  • Çeşitli kaynak kitaplar üzerinden pratik yapmak
  • İngilizce altyazılı dizi, film veya programlar izlemek
  • İngilizce düşünmek

İngilizce Çalışmak için Nasıl Bir Program Hazırlamalısınız?

İngilizce çalışma planı hazırlamadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç kriter bulunmaktadır. Bu kriterler aşağıdaki gibidir:

1. İngilizce çalışma planını hazırlarken ne istediğinizi belirleyin

İlk aşamada kendinize bazı sorular sormanız gerekir. Bu soruların cevapları doğrultusunda ise kendinize uygun bir çalışma planı hazırlayabilirsiniz. Kendinize sormanız gereken bazı sorular şu şekildedir:

  • Neden İngilizce öğrenmeliyim?
  • Nasıl en iyi şekilde öğrenebilirim?
  • Ne tür kaynaklar kullanmalıyım?
  • Ne kadar zaman ayırabilirim?
  • Destek almaya ihtiyacım var mı?

2. İngilizce çalışma planı taslağı oluşturun

İngilizce çalışma planı oluşturmak için yukarıdaki sorulara verdiğiniz yanıtları göz önünde bulundurarak bir taslak oluşturmalısınız.

3. İngilizce çalışma planını detaylandırın

Yukarıdaki adımları tamamladığınızda etkili bir İngilizce çalışma planı için taslağınız hazır olur. Daha sonra ise çalışma planını öğrenmek istediğiniz ve pratik yapman gereken çalışma adımları ile ilgili içerikler ile tamamlayabilirsin.

4. Çeşitli etkinlikler ile teşvik edici bir program haline getirin

İngilizce çalışma planınız hazır olduğuna göre İngilizce çalışmayı gerçekten yapmak istediğin bir faaliyet haline getirmeniz için bazı teknikler kullanmalısınız. Bu teknikler aşağıdaki gibidir:

  • Teşvik edici bir çalışma ortamı
  • Esnek ders araları
  • Motivasyonu destekleyecek ödüller

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere, “İngilizce çalışma programı ve çalışma teknikleri” hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için yanda çıkan Whatsapp ikonundan ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı