İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Send 2. Hali: Send Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Dil gelişimi, her alanda ihtiyaç duyduğumuz gerekli bir durumdur. Dilin gramer yapısını öğrenmenin yanı sıra çeşitli dil bilgisi kurallarını da öğrenmeli ve bu konuda bol bol pratik yapmalıyız. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi vardır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan send fiilini hepimiz biliyoruz. Peki send fiilinin anlamı nedir ve send 2. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda, geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız önemlidir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. nasıl olmalıdır? Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Send Fiilinin Anlamı   

send-2-hali

İngilizcede oldukça sık kullanılan, cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan send fiili, cümle içerisinde tek bir anlamda kullanılan bir fiildir.

 

İngilizcede “send” fiili “göndermek” anlamında kullanılmaktadır. Send fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he, she, it” özneleri ile de aynı şekilde kullanılmaktadır.

 

Send 2. Hali ve Send 3. Hali  

 

Geçmişte yaşanan bir olayı anlatmak için past simple tense kullanmamız gerekir. Bu durumda ise send fiilini ikinci hali (sent) ile kullanırız. Send fiilinin ikinci hali “sent” şeklindedir.

 

Send 2. Hali ile Kullanımı

Send fiili cümlede past tense kullanımı gerekli ise ikinci hali ile kullanılır. Düzensiz fiillerden biri olduğu için ikinci halinde kelime bir takı almak yerine tamamen değişir. Her öznede aynı şekilde kullanılmaktadır. Send filinin 2. halinin cümle içerisinde kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: I sent David away and sat down to think.

Anlamı: David’i gönderdim ve düşünmek için oturdum.

 

Send 3. Hali ile Kullanımı

 

Send fiilinin 3. hali, 2. hali ile aynıdır. Fiilin 3. hali past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı gerekli ise kullanılmaktadır.

 

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have sent veya has sent şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have sent olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has sent şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had sent şeklinde kullanılmalıdır.

 

Örnek: I have sent you a message regarding my vacation days, but I have not yet informed Tom.

Anlamı: Size tatil günlerim ile ilgili bir mesaj gönderdim ama henüz Tom’u bilgilendirmedim.

 

Send 2. Hali ile Örnek Cümleler!         

send-2-hali

Örnek: My account for the report is finished and sent off.

Anlamı: Rapor için hesabım tamamlandı ve gönderildi.

 

Örnek: I was sent to train him, and I will complete my mission.

Anlamı: Onu eğitmek için gönderildim ve görevimi tamamlayacağım.

 

Örnek: All the same, she finally sent her application for the job.

Anlamı: Yine de sonunda iş başvurusunu gönderdi.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “send 2. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Aile Tanıtımı Yazısı Yazmak için Bilmeniz Gerekeneler

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı