İngilizce Gramer

Sell 3. Hali: Sell Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Yabancı dil öğrenimi iletişim ve sosyal ilişkiler açısından son derece önemlidir. Dil öğrenmek, yalnızca dilin gramer yapısını öğrenmek ile ilgili değil aynı zamanda dil becerilerinizi de geliştirmeniz ile ilgilidir. İngilizcede zaman ve cümle yapılarına göre fiillerin birçok çekimi bulunur. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sıklıkla duyduğumuz fiillerden birisi olan sell fiilini mutlaka görülmüşsünüzdür. Peki, sell fiilinin anlamı nedir ve sell 3.hali ile kurulan cümleler nasıl olmalıdır? 

İngilizce konuları arasında önemli bir yere sahip olan simple past tense yapısını öğrenmeniz oldukça önemlidir. Günlük yaşantımızda geçmişte yaşanmış veya gerçekleşmiş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız gerekir. Bu durum, iletişim ve dilbilgisi açısından da gerekli görülmektedir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmeniz gerekir. Peki sell fiili kullanım alanları nelerdir ve sell 3. halinin çekimi nasıl olmalıdır? BukyTalk olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Sell Fiilinin Anlamı

İngilizceden Türkçeye “satmak” olarak çevrilen sell fiili, cümle içerisinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer alır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple sell fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de öğrenmemiz oldukça önemlidir.

Sell 2. Hali ve Sell 3. Hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsetmek için past simple tense kullanmamız gerekir. Bu zaman yapısını kullanmak için ise sell fiilini 2. hali ile kullanırız. Sell fiilinin 2. hali “sold” şeklinde kullanılmaktadır.

Sell 2. Hali ile Kullanımı

Sell fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci hali çekimiyle kullanılmalıdır. Düzeniz bir fiil olduğu için fiilin formu değişir ve fiil “-ed” takısı almaz. 

Düzensiz fiillerden biri olan sell fiili, 2. hali ile kullanıldığında kelime bir takı almak yerine tamamen değişir ve “sold” olarak çekimlenir. Bu fiil çekimi, her özne ile aynı şekilde kullanılmaktadır. Sell fiilinin 2. hali ile kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

Örnek: You sold nearly everything and even contracted four portrait commissions.

Anlamı: Neredeyse her şeyi sattı ve hatta dört portre komisyonu ile sözleşme imzaladı. 

İlginizi çekebilecek içeriğimiz:  Walk İkinci Hali: Walk Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Sell 3. Hali ile Kullanımı

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı olan sell fiilinin üçüncü hali de “sold” şeklinde kullanılmaktadır. Sell 3. hali ile past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı söz konusu ise kullanılır. 

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have sold veya has sold şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have sold olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has sold şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had sold şeklinde kullanılmalıdır.

Örnek: I have sold my book to my old friend.

Anlamı: Kitabımı eski bir arkadaşıma sattım. 

Sell 3. Hali ile Örnekler!

Sell3. hali ile kullanımı ve örnek cümleler aşağıdaki gibidir: 

Örnek: We have sold our house to your uncle.

Anlamı: Evimizi amcana sattık.

Örnek: She said that you had sold two shares of Microsoft at $26.38 each.

Anlamı: Microsoft’un iki hissesini her biri 26,38 dolardan sattığınızı söyledi.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “sell 3. hali” konusunu tüm detayları ile ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı