İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer
Trend

Arrive 3. Hali: Arrive Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

 

Dil öğrenmek, önemli bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Dilin gramer yapısını öğrenmenin yanı sıra çeşitli özelliklerini de öğrenmemiz gerekir. Bu konuda bol bol pratik yapmak ise son derece önemlidir. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunur. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan arrive fiilini hepimiz biliyoruz. Peki arrive fiilinin anlamı nedir ve arrive 3. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir konuma sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız son derece önemlidir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek gerekir. Peki arrive fiili kullanım alanları nelerdir ve arrive 3. hali çekimi neden önemlidir? Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

arrive 3. hali

Arrive Fiilinin Anlamı 

İngilizceden Türkçeye “varmak” olarak çevrilen arrive fiili, cümle içerisinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer alır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple arrive fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de öğrenmemiz son derece önemlidir.

Arrive 2. Hali ve Arrive 3. Hali      

arrive 3. hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsetmek için past simple tense kullanmamız gerekir. Bu zaman yapısını kullanmak için ise arrive fiilini 2. hali ile kullanırız. Arrive fiilinin 2. hali “arrived” şeklinde kullanılmaktadır.

Arrive 2. Hali ile Kullanımı

Arrive fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci hali çekimiyle kullanılmalıdır. Düzenli bir fiil olduğu için fiil formu değişmez ve fiil “-ed” takısı alır.

Düzenli fiillerden biri olan arrive fiili, 2. hali ile kullanıldığında kelime “-ed” takısı alır ve “arrived” olarak çekimlenir. Bu fiil çekimi, her özne ile aynı şekilde kullanılmaktadır. Arrive fiilinin 2. hali ile kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

Örnek: You arrived home earlier today.

Anlamı: Bugün eve erken geldin.

Arrive 3. Hali ile Kullanımı

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı olan arrive fiilinin üçüncü hali de “arrived” şeklinde kullanılmaktadır. Arrive 3. hali ile past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı söz konusu ise kullanılır.

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have arrived veya has arrived şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have arrived olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has arrived şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise kullanım bu kez özne fark etmeksizin had arrived şeklinde kullanılmalıdır.

Örnek: My sister had arrived home before my brother came back from the supermarket.

Anlamı: Kardeşim süpermarketten dönmeden önce ablam eve gelmişti.

Arrive 3. Hali ile Örnek Cümleler!

arrive 3. hali

Arrive 3. Hali ile örnek cümleler Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir.

 

Örnek: We should have arrived at the meeting by now.

Anlamı: Şimdiye kadar toplantıya varmış olmamız gerekirdi.

Örnek: My mother has arrived home, but I’m nervous.

Anlamı: Annem eve geldi ama ben gerginim.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “arrive 3. hali” konusunu tüm detayları ile ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Visit 3. Hali

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı