İngilizce Gramer

Leave İkinci Hali: Leave Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Dil öğrenmek gerek iş gerekse kişisel gelişim açısından büyük öneme sahiptir. Bir dilin gramer yapısını öğrenmek ve çeşitli yapılarını da öğrenmek gerekir. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi de mevcuttur. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan leave fiilini bilmeyenimiz yoktur.

Peki leave fiilinin anlamı nedir ve leave ikinci hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?   

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız iletişim ve dilbilgisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek gerekir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Peki leave fiili kullanım alanları nelerdir ve leave ikinci halinin çekimi nasıl olmalıdır? Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.  

Leave Fiilinin Anlamı  

İngilizce’den Türkçeye “bırakmak, ayrılmak, terketmek” olarak çevrilen leave fiili cümle içinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer almaktadır. Leave fiili, genellikle bir yerden ayrılma anlamını ifade etmek için kullandığımız bir fiildir. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullanılır. Bu sebeple leave fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de iyi bilmemiz oldukça önemlidir.  

Leave İkinci Hali ve Leave Üçüncü Hali   

Leave İkinci Hali ile Kullanımı  

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsettiğimizde yani simple past tense söz konusu ise leave ikinci hali ile kullanmamız gerekir. Leave ikinci hali “left” şeklinde kullanılmaktadır.  

Leave fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci halini alır. Düzeniz bir fiil olduğu için fiilin formu değişir ve fiil “-ed” takısı almaz.   

Örnek: He left one day ahead of her.  

Anlamı: Ondan bir gün önce ayrıldı.  

Leave Üçüncü Hali ile Kullanımı  

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı olan leave fiilinin üçüncü hali “left” şeklinde kullanılmaktadır. Drive fiili üçüncü hali ile formu past perfect tense ya da present perfect tense söz konusu ise kullanılır.  

 Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have left veya has left şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have left olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has left şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanımı her özne ile had left şeklinde olmalıdır. 

Örnek: The experience had left him rather weak. 

Anlamı: Deneyim onu oldukça zayıf bırakmıştı.  

Leave İkinci Hali ile Örnek Cümleler!  

Örnek: Air travelers were left stranded because of icy conditions. 

Anlamı: Hava yolcuları buzlanma nedeniyle mahsur kaldı. 

Örnek: They left the house in a frightful mess. 

Anlamı: Korkunç bir karmaşa içinde evden ayrıldılar. 

Örnek: I’ve left my bag in the car. 

Anlamı: Çantamı arabada bıraktım.  

Örnek: Without help, many elderly people would be left isolated. 

Anlamı: Yardım olmadan, birçok yaşlı insan yalnız kalacaktı. 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “leave ikinci hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın! 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı