İngilizce Gramer

Play 3. Hali ve Cümlede Kullanımı

Günümüzde dil öğrenimi oldukça önemlidir. Bir dilin gramer yapısını öğrenmek ve çeşitli cümle yapılarını bilmek, öğrenme sürecinde oldukça önemlidir. Bu süreçte ise bol bol pratik yapmak ve programlı çalışmak gerekir. İngilizcede birçok zaman yapısı bulunur.

Zaman ve cümle yapılarına göre de İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan wear fiilini hepimiz biliyoruz. Peki play fiilinin anlamı nedir ve play 3. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını öğrenmek, dil gelişiminiz açısından oldukça önemlidir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız gerekir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek oldukça etkilidir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Peki play fiili kullanım alanları nelerdir ve play 3. hali çekimi neden önemlidir? Bu yazımızda, play 2. hali ve play 3. hali ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Play Fillinin Anlamı Nedir?

İngilizcede oldukça sık kullanılan ve cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan play fiili, cümle içerisinde tek bir anlama sahip bir fiildir. İngilizcede “play” fiili; oynamak, rol almak ve enstrümanlar için ise çalmak anlamında kullanılmaktadır. Play fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he,she,it” özneleri ile de aynı şekilde kullanılmaktadır.

Play 2. Hali ve Play 3. Hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsederken past simple tense kullanmamız oldukça önemlidir. Play fiilinin ikinci hali “played” olarak çekimlenir.

Play 2. Hali ile Kullanımı

Play fiili cümlede past tense kullanımı gerekli ise ikinci hali ile kullanılır. Düzenli fiillerden biri olduğu için ikinci halinde fiil “-ed” takısı alarak “played” olarak çekimlenir. Her öznede aynı şekilde kullanılmaktadır. Play filinin 2. halinin cümle içerisinde kullanımı aşağıdaki gibidir:

Örnek: Jonathan’s band played a few country and western songs.
Anlamı: Jonathan’ın grubu birkaç ülke ve batı şarkısı çaldı.

Play 3. Hali ile Kullanımı

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı olan play fiilinin 3. halide “played” şeklinde kullanılmaktadır. Played formu, past perfect tense ya da present perfect tense söz konusu ise kullanılmaktadır.

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have played veya has played şeklinde kullanımı söz konusudur. Özne I, you, we, they ise have played olarak kullanmamız gerekir. Özne he, she, it ise has played şeklinde kullanmamız gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had played şeklinde olmalıdır.

Örnek: By then we had played our set.
Anlamı: O zamana kadar setimizi oynamıştık.

Play 3. Hali ile Örnek Cümleler!

Örnek: Maybe because I had played striker.
Anlamı: Belki forvet oynadığım içindir.

Örnek: “Before the injury, I had played quite well,” he said.
Anlamı: “Sakatlanmadan önce oldukça iyi oynuyordum” dedi.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “play 3. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı