İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Kelime

Düzenli İngilizce Fiiller! Düzenli Fiiller ile Örnek Cümleler! 

   

İngilizce öğrenirken sadece dil becerilerini geliştirmeyi düşünmek veya temel dilbilgisi kurallarını öğrenmek ile yetinmek oldukça yanlıştır. İngilizcede de Türkçede olduğu gibi birçok farklı konu bulunmaktadır. Bu konulardan birisi de düzenli İngilizce fiillerdir. İngilizce düzenli fiiller konusu çoğu zaman karıştırılan ve fiillerin nasıl ayırt edilebileceğini dair merak uyandıran bir konudur.  Bu konu, fiillerin kullanılması veya aldıkları ekler nedeniyle karıştırılır.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan düzenli İngilizce fiiller konusunu mutlaka öğrenmeniz gerekir. İngilizce konuşacaksınız veya etkili bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız hayatınızın her evresinde İngilizceye ait her detayı öğrenmeniz gerekir. İngilizce gramer çalışmalı, fiilleri ve kelimeleri akılda kalacak şekilde öğrenmeli, sözlü ve yazılı bir şekilde pratik yapmalısınız. Bu yazımızda düzenli İngilizce fiiller konusunu sizler ile paylaşacağız

 

Düzenli İngilizce Fiiller Nelerdir?  

 

İngilizcede tüm fiilleri listelemek için çok fazla düzenli fiil bulunmaktadır. Çoğu fiilin düzenli olarak kabul edildiğini söyleyebiliriz. Geçmiş zamanda gerçekleşen olay ve durumları anlatmak için sonuna “-ed, -ied” ekleri alan fiiller, 2. ve 3. halleri olarak da sınıflandırılır. Bu fiillere düzenli fiiller yani regular verbs denir.

 

İngilizcede hangi fiillerin düzenli olduğunu anlayabilmek aslında oldukça basit! Düzenli fiillerin sonuna sesli veya sessiz harf ile bitme durumuna göre “-ied” ya da genellikle “-ed” ekleri getirilir.

 

Düzenli İngilizce Fiillerin Kullanım Alanları!   

düzenli-ingilizce-fiiller

Düzenli fiilleri cümleye göre çekimlemek için zaman yapısına dikkat etmemiz gerekir. İngilizce düzenli fiillerin kullanım alanı ise aşağıdaki gibidir:

 

Geçmiş zaman yapısı

Sonu Sessiz “e” ile biten fiiller; Sessiz “e”, fiilin sonunda bulunan fakat telaffuz edilirken yutulan bir harftir. Böyle durumlarda “e” harfi atılır ve fiile “-ed” eki gelir.

 

Örnek: decided, used.

 

Sonundaki sessiz harften sonra “y” ile biten fiillerde ise fiilin sonuna sessiz harften sonra bir “y” harfi var ise “y” harfi atılır ve “-ied” eki eklenir.

 

Örnek: denied, studied.

 

Sonu “w”, “x”, “y” Harflerinden Biriyle Biten Fiiller; Eğer fiil tek heceliyse ve fiilin son harfi “x”, “w” ve “y” harflerinin dışında bir sessiz harf ise son harf tekrarlanır ve “-ed” eki alır.

 

 

Düzenli İngilizce Fiiller ve Örnek Cümleler!

düzenli-ingilizce-fiiller

Örnek: He moved his scooter to give a path for her car to park.

Anlamı: Arabanı park etmen için scooter’ını yoldan çekti.

 

Örnek: They walk around 2 miles every morning.

Anlamı: Her sabah yaklaşık 2 mil yürürler.

 

Örnek: He smashed the door by kicking on it.

Anlamı: Kapıyı tekmeleyerek kırdı.

 

Örnek: He purchased a bike to give to his younger brother on his birthday.

Anlamı: Küçük kardeşine doğum gününde hediye etmek için bir bisiklet satın aldı.

 

Örnek: I will approve your idea at the meeting.

Anlamı: Fikrinizi toplantıda onaylayacağım.

 

Örnek: My mother is attached very much to our family members.

Anlamı: Annem ailemize çok bağlı.

Örnek: I asked for permission from my mother to go swimming with friends.

Anlamı: Arkadaşlarım ile yüzmeye gitmek için annemden izin istedim.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “düzenli İngilizce fiiller” konusunu detaylı bir şekilde açıkladık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Comparative Ne Demek? Comparative ile Örnekler

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı