İngilizce Gramer

İngilizce Sıfat Örnekleri ve Sıfatların Kullanım Alanları

İngilizce öğrenirken cümlenin temel yapı ve kelimeleri niteleyen sıfatları iyi çalışmalı ve bu yapıları öğrenmelisiniz. İngilizcede “İngilizce sıfatlar” isimleri nitelemek için kullanılmaktadır. Peki İngilizce sıfat örnekleri nasıl kullanılır?

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan “sıfatlar” konusunu mutlaka öğrenmeniz gerekir. İngilizce konuşacaksınız veya etkili bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız hayatınızın her evresinde İngilizceye ait her detayı öğrenmeniz gerekmektedir.

İngilizce gramer çalışmalı, fiilleri, kelimeleri ve sıfatları ezberlemeli, akılda kalacak şekilde öğrenmeli, sözlü ve yazılı bir şekilde pratik yapmalısınız. Bu yazımızda İngilizce sıfat örneklerini ele alacak ve konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizcede Sıfat Nedir?

Sıfatlar, isimleri, zamirleri ve diğer kelimeleri niteleyen sözcüklerdir. “She is beautiful.” cümlesinde “beautiful” sözcüğü “she” zamirini tanımlayan bir sıfat olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir örnek daha verecek olursak;

“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Anlamı: Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üzerinden atlar.

Bu cümlede “quick”, “brown” ve “lazy” sözcükleri sıfattır. Tüm bu sözcükler bir ismi tanımlamakta ya da o ismi bir şekilde değiştirmektedir.

İngilizcede Sıfatların Kullanım Alanları

Sıfatlar, farklı durum ve kullanım alanlarına yönelik farklı kullanım çeşitleri olduğu için çeşitli sıfat türü bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

1. Niteleme Sıfatları

Beautiful (güzel), silly (aptalca), tall (uzun), annoying (sinir bozucu) ve nice (hoş) gibi sıfatların tümü niteleme sıfatıdır. Bu sıfatlar, değiştirdikleri sözcüklere bilgi ve özellikler ekler.

2. Sayı Sıfatları

Sayı sıfatları bir şeyin miktarını belirtir. Diğer bir deyişle, bunlar “how much?” (Ne kadar? Kaç tane?) “How many?” (Ne kadar? /Kaç tane?) sorularını yanıtlar. One (bir) ve thirty (otuz) gibi sıfatlar bu gruba girmektedir. Ayrıca, many (birçok), half (yarım) ve a lot (çok) gibi genel sözcükler de aynı gruptadır.

3. İşaret Sıfatları

İşaret sıfatı hangi (“which”) isim ya da zamirden bahsettiğini belirtir. Bu sıfatlar arasında şu sözcükler yer alır:

This: Bu

That: O

These: Bunlar

Those: Onlar

4. İyelik Sıfatları

İyelik sıfatları mülkiyet belirtir. Bazı en yaygın iyelik sıfatları aşağıdaki gibidir:

My: Benim

His: Onun

Her: Onun

Their: Onların

Your: Senin

Our:Bizim

Mine: Benim

His: Onun

Hers: Onun

Theirs: Onların

Yours: Senin

Ours: Bizim

5. Soru Sıfatları

Soru sıfatları sorgulama amaçlıdır, yani bir soru sormak için kullanılırlar. Bu sıfatları her zaman bir isim ya da zamir takip eder ve soru cümleleri oluşturmak için kullanılırlar.

6. Üleştirme Sıfatları

Üleştirme sıfatları bir grubun belirli üyelerini niteler. Bu sıfatlar, bir ya da daha fazla öge ya da kişiyi belirtmek için kullanılır. Bazı en yaygın üleştirme sıfatları arasında şunlar yer alır:

Each: Her biri

Every: Her

Either: Herhangi biri

Neither: Hiçbiri

7. Belgisiz Sıfatlar

A, an ve the Belgisiz sıfatlar, birçok dilde kullanılmadıkları için İngilizce öğrenenleri zorlayabilmektedir. Belgisiz sıfatlar kendi başlarına bir sözcük türü olsalar da bunlar teknik olarak sıfattır! Belgisiz sıfatlar belirttiğin ismi nitelemek için kullanılır.

İngilizce Sıfat Örnekleri

İngilizceTürkçe
I can’t believe she ate that whole pizza!O pizzanın tamamını yediğine inanamıyorum!
Every rose has its thorn.Her güzelin bir kusuru vardır.
How many children do you have?Kaç çocuğun var?

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce sıfat örnekleri ve kullanımı” konuları hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı