İngilizce Konuşma

İngilizce Kibar Konuşma Diyalogları

Günümüzde dil öğrenmek, büyük bir gereksinimdir. Bu nedenle birçok insan dünyada en çok konuşulan dillerden biri ve uluslararası konuşulan bir dil olan İngilizceye yönelmektedir. Genel olarak İngilizce öğrenmek isteyen dil öğrencileri, en çok ikili diyaloglar kurmayı hedefler. İngilizce öğrenmek isteyen dil öğrencileri genellikle kibar konuşmak ve resmi bir dil kullanmak isterler. Bunun için ise belirli kriterler doğrultusunda kibar bir dil kullanmak mümkündür. Peki İngilizce kibar konuşma diyalogları nasıl olmalıdır?

Daha resmi ve kibar konuşmanız gereken insanlar ile bu şekilde iletişim kurmanız gerekir. Bu noktada, kibar Konuşma diyaloglarında nasıl cümle kurmanız gerektiğini öğrenmeniz oldukça önemlidir. Peki İngilizce kibar konuşma diyaloglarında ne tür kriterlere uymanız gerekir? Bu yazımızda, İngilizce kibar konuşma diyalogları için uymanız gereken temel kriterleri ele alacağız.

Sorry ve Please Kullanımı     

Kibar konuşmak ve İngilizce kibar konuşma olgusunu oluşturmak için başlıca uymanız gereken kriterlerden birisi de sorry ve please gibi kelime kalıpları ile cümleler kurmaktır. İngilizcede genellikler kibar konuşmak için belli cümle kalıpları please kelimesi ile biter. Bu tür cümleler aşağıdaki gibi kullanılmaktadır:

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Örnek: Could you bring me a coffee, please?

Anlamı: Bana bir kahve getirir misin lütfen?

 

Örnek: Sorry, but I couldn’t get you.

Anlamı: Üzgünüm ama seni alamadım.

Vücut Dili Kullanımı   

Etkili bir şekilde sözlü iletişim kurmak çok önemlidir ancak vücut dilinizi ve mimiklerinizi kullanmanız da oldukça önemlidir. Örneğin, konuşurken etrafınıza bakınmanız ve göz teması kurmamanız, iletişim kurmak istememeniz anlamına gelebilir. Vücut dili kullanımı ayrıca cümlelerinizi doğru bir şekilde ifade edebilmenize de olanak sağlar.

Kibar Cümle Yapılarını Tercih Edin  

Herhangi bir ortamda dahi kibar konuşmak için belirli cümle kalıplarını kullanmanız son derece önemlidir. İnsanlar sizin kibar olmadığınızı düşünüyor olabilir. Bazen kibar olan insanlar bile kaba bir dil kullanma alışkanlığına sahiptirler. Kibar cümle yapıları İngilizcede oldukça tercih edilmektedir. Ayrıca, “sen” kelimesi geçen cümleler yerine “biz” öznesini içeren cümleler kurmaya özen göstermelisiniz.

 

Örnek: You should have come to this dinner.

Anlamı: Bu yemeğe gelmeliydin.

 

Örnek: We expect to see you in this dinner.

Anlamı: Bu yemekte seni görmeyi umuyorduk.

 

İyi Bir Dinleyici Olun  

İletişim kurduğunuz kişiyi dinlediğinizi hissettirmeniz etkili ve kibar bir iletişim için oldukça önemlidir. Böylece karşılıklı bir şekilde birbirinizi dinlemeye ve fikirlerinizi anlamaya çalışırsınız. Konuşan kişinin sözünü bölmemeye dikkat etmelisiniz. Karşınızdaki kişiyi dinlerken fikirlerini reddetmemeye özen göstermelisiniz. Bir fikir ayrılığu yaşadığınız takdirde;

 

Örnek: Yes, but…

Anlamı: Evet, ama…

 

Örnek: Well,  actually I think…

Anlamı: Aslında …  düşünüyorum.

 

Örnek: I agree up to a point, but

Anlamı: Bir yere kadar katılıyorum ama…

 

Örnek: I see what you mean, but…

Anlamı: Ne demek istediğini anlıyorum ama…

 

Gibi cümleler kullanmanız daha faydalı olur.

 

Dil Kullanımınıza Dikkat Edin!

Dil kullanımı ve cümle yapısı kullanımına özen göstermeniz kibar konuşma diyalogları için oldukça önemlidir. Kibar konuşmak için bazı örnek cümle yapıları ise aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: Send me an e-mail.

Kibar cümle örneği: Could you send me an e-mail?

 

Örnek: Tell me when you are ready.

Kibar cümle örneği: Let me know when you are ready.

 

Örnek: You are wrong.

Kibar cümle örneği: I think you might be mistaken.

 

Örnek: Your idea isn’t nice.

Kibar cümle örneği: I am not satisfied with your idea.

 

Örnek: Leave me alone.

Kibar cümle örneği: Could you give me a minute?

 

Örnek: I want to eat pizza.

Kibar cümle örneği: I’d like to eat pizza.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce kibar konuşma diyalogları” konusunu ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı