İngilizce Gramer

Know Fiili ile İlgili Örnekler!   

Gerek iş gerekse sosyal hayatımız için dil öğrenimi büyük bir öneme sahiptir. Bir dilin gramer yapısını öğrenmek ve çeşitli cümle kalıplarını bilmek dil öğrenme sürecinde oldukça önemlidir. Bu süreçte ise bol bol pratik yapmamız gerekir. İngilizcede birçok zaman yapısı bulunmaktadır.

Zaman ve cümle yapılarına göre de İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan know fiilini hepimiz biliyoruz. Peki know fiilinin anlamı nedir ve know 3. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız oldukça önemlidir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek oldukça etkilidir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Peki know fiili kullanım alanları nelerdir ve know 3. hali çekimi neden önemlidir? Bu yazımızda, know 2. hali ve know 3. hali ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Know Fillinin Anlamı Nedir?          

İngilizcede oldukça sık kullanılan ve cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan know fiili, cümle içerisinde tek bir anlamda kullanılan bir fiildir. İngilizcede “know” fiili; bilmek anlamında kullanılmaktadır. Know fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he,she,it” özneleri ile de aynı şekilde  kullanılmaktadır. Bazı cümle yapılarında ise “tanımak” anlamında kullanılabilir.

Know 2. Hali ve Know 3. Hali         

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsederken past simple tense kullanmamız gerekir. Bu durumda ise know fiilini ikinci hali “knew” ile kullanırız. Know fiilinin ikinci hali “knew” olarak çekimlenmektedir.

Know 2.Hali ile Kullanımı

Know fiili cümlede past tense kullanımı gerekli ise ikinci hali ile kullanılır. Düzensiz fiillerden biri olduğu için ikinci halinde kelime bir takı almak yerine tamamen değişir. Her öznede aynı şekilde kullanılmaktadır. Know filinin 2. Halinin cümle içerisinde kullanımı aşağıdaki gibidir:

Örnek: He knew exactly what he wanted.

Anlamı: Tam olarak ne istediğini biliyordu.

Know 3. Hali ile Kullanımı

Üçüncü hali, ikinci halinden farklı olan know fiilinin 3. hali “known” şeklinde kullanılmaktadır. Known formu past perfect tense ya da present perfect tense söz konusu ise kullanılmaktadır.

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have known veya has known şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have known olarak kullanmamız gerekir. Özne he, she, it ise has known şeklinde kullanılmalıyız. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had known şeklinde olmalıdır.

Örnek: You should have known I would feel this way.

Anlamı: Böyle hissedeceğimi bilmeliydin.

Know 3. Hali ile İlgili Örnek Cümleler!       

Örnek: I have known him for a long time!

Anlamı: Onu uzun zamandır tanıyorum!

Örnek: No one knew what the future held.

Anlamı: Geleceğin ne getireceğini kimse bilmiyordu.

Örnek: I had known her to do the same thing before.

Anlamı: Daha önce de aynı şeyi yaptığını biliyordum.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “know 3. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı