İngilizce

İngilizce C2 Seviyesi İçin Neler Yapılmalı?

İngilizceyi C2 Seviyesine Çıkarmak İçin Neler Yapılmalı?

İngilizce öğrenirken karşınıza çeşitli dil seviyeleri çıkacaktır. Kursa giderken ya da bir İngilizce kitabı alırken seviyelere göre bir bölümlendirme olduğunu fark edeceksiniz.

Bunlar, dünya genelinde geçerli olan İngilizce seviyeleridir. C2, İngilizcenin en üst seviyesidir. C2 seviyesi ile ilgili detaylara geçmeden öncede 6 İngilizce seviyesine göz atalım:

  • Beginner (A1
  • Elementary (A2)
  • Pre-Intermediate (B1)
  • Intermediate (B2)
  • Upper-Indermediate (C1) ve
  • Advanced (C2).

Advanced “gelişmiş” anlamına gelmektedir. Bu nedenle C2 seviyesinin gelişmiş İngilizce seviyesi olduğunu ifade edebiliriz. Bu seviyeye ulaşmak son derece zordur. Bireylerin neredeyse anadili gibi İngilizce konuşabiliyor olması gerekmektedir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bireyin C2 seviyesinde olup olmadığını anlaması için kaliteli ve zorlu bir sınava girmesi gerekir. Bazı sınavlar C2 seviyesini belirlemek için yeterli değildir.

Bu nedenle C2 seviyesinde olup olmadığınızı anlamak için doğru şekilde ölçüm yapabilecek bir sınava girmelisiniz. Bunlar; EF SET, IELTS, TOEIC, Cambridge English Scale, TOEFL iBt, Global Scale of English şeklindedir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

BukyTalk

İngilizce'de C2 Seviyesine Ulaşmak İçin İhtiyacın Olan Her Şey BukyTalk'da

C2 seviyesine ulaşmak için BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizcede C2 Seviyesi Nedir?

İngilizce’de C2 seviyesinin en üst seviye olduğundan bahsettik. Bu noktada kişiler İngilizce terim ve kavramlara ana dilleri gibi hakimdir. Her konuda metin okuyup yazabilirler. Bu noktada bireyler aralarında küçük farklar bulunan duygu, fikir ve ifadeleri karşı tarafa sunabilirler.

Akademik ya da kişisel ortamlara etkin bir biçimde katılım sağlayabilirler. CEFR ilkelerine göre C2 seviyesinde olan birinin aşağıdakilere sahip olması beklenmektedir.

  • C2 seviyesindeki bireylerin sanal olarak okuduğunu ve duyduğunu anlayabilmesi gerekmektedir.
  • Çeşitli yazılı ve sözlü kaynaklardan elde edilen bilgileri özetleyebilmektedirler. Bu noktada tartışma konularında fikirlerini profesyonel bir şekilde sunabilmekte ve yeniden düzenleyebilmektedirler.
  • En karmaşık durumlar söz konusu olduğunda dahi spontane bir şekilde tutarlı, akıcı ve hassas anlam katmanlarını içerecek ifadeler kullanabilmektedirler.

C2 Seviyesine BukyTalk İle Ulaşın!

C2 seviyesi ne kadar zor olsa da düzenli bir şekilde İngilizce konuşma pratiği yapıldığı durumda ana dil kadar akıcı İngilizce konuşmak mümkün olmaktadır.

BukyTalk’a kaydolarak ana dili İngilizce olan eğitmenler ile İngilizce konuşabilir ve İngilizce konuşma ve diğer becelerinizi C2 seviyesine çıkarabilirsiniz!

BukyTalk ile seviyenize uygun konuşma paketlerine kaydolarak ana dili İngilizce olan konuşmacılar ile konuşabilirsiniz. İş görüşmelerinize BukyTalk ile hazırlanmak için hemen ücretsiz İngilizce konuşma seansına kaydolun!

Ücretsiz İngilizce Konuşma Seansına Kaydol!

C2 İngilizce Zor Mu?

C2 İngilizce seviyesi son derece zordur. Daha öncede bahsettiğimiz gibi İngilizce’nin en üst seviyesi olup bireylerin anadili gibi İngilizce konuşabiliyor olmaları gerekmektedir. Bu da C2 seviyesine çıkmayı bir hayli zorlaştırmaktadır.

C2 seviyesine ulaşmak için bireylerin mutlaka İngilizceyi akıcı ve anlamlı bir şekilde konuşma becerisine sahip olan bireyler ile yakın bir yaşam sürmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu zor seviyeye ulaşabilmek çok daha güç ve karmaşık bir hale gelecektir.

C2 İngilizce İçin Neler Yapılmalı?

İngilizce’de C2 seviyesine nasıl çıkılır gibi sorular, C2 seviyesine çıkmak isteyen bireylerin yönelttiği sorulardandır. Bu noktada C2 seviyesi İngilizce’ye sahip olmak için aşağıdaki tavsiyelerden yararlanabilirsiniz.

Anadili İngilizce Olan Kişiler ile Konuşun

Anadili İngilizce olan kişiler ile konuşmak, onlarla sohbet etmek İngilizce’nizi geliştirmek için çok önemlidir. BukyTalk aracılığı ile İngilizce’si çok iyi seviyede olan bireyler ile sohbet edebilirsiniz.

Bu sayede İngilizce seviyenizi önemli oranda geliştireceğinizden emin olabilirsiniz. Bunun yanı sıra yurt dışında bir süre yaşamak da İngilizce’nizi C2 seviyesine çıkartma konusunda size yardımcı olacaktır.

İngilizce Kitap, Gazete ve Dergi Okuyun

Yabancı dili geliştirmek için konuşmanın yanı sıra bol bol okuma yapmak da çok önemlidir. Öğreneceğiniz dil İngilizce ya da başka dil olsun fark etmeksizin bol bol kitap, gazete ve dergi okuyarak dilinizi geliştirebilirsiniz.

Cep Telefonu ve Bilgisayarınızı İngilizce Kullanın

Cep telefonu ve bilgisayarınızın dilini değiştirerek İngilizce’nizin seviyesini arttırabilirsiniz. Bu sayede günlük hayatta kullanılan çeşitli kavramlar ile ilgili de bilgi sahibi olabilirsiniz

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı