İngilizce Geliştirme

En Sık Sorulan İngilizce İş Görüşmesi Soruları Nelerdir?

Hayalinizdeki işe sahip olmak için, yapmak istediğiniz işi yapıyor olmanız gerekir. Bunun için iş başvuru süreçlerinden sonra mülakatlarda başarılı olmanız gerekir. Son senelerde firmaların İngilizce bilen çalışan açığı olması nedeniyle birçok çalışan adayı iş görüşmelerini İngilizce olarak yapmaktadır. Peki, İngilizce iş görüşmesi soruları nelerdir?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İş görüşmesine girecek olan adayların gerilmesine neden olan İngilizce görüşmeleri başarıyla atlatmak aslında oldukça basittir. Mülakat öncesinde yapılacak bir ön hazırlık sayesinde İngilizce iş görüşmesinin olumlu geçmesi mümkün. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler işe paylaşacağız. İşte İngilizce mülakat sorular ve cevapları!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce İş Görüşmesi Soruları: Sık Sorulan Soruların Cevapları ve Türkçe Anlamları

Can you tell me a little about yourself?
Kendinizden biraz bahseder misiniz?

En klasik sorulardan biridir ve bu soruyu öz geçmişinizin kısa bir özeti şeklinde cevaplayarak başlamanız mümkün.

Örnek: I graduated from … University, … Department. When I was at University, I worked as … Company in order to learn this job and to gain experience…. After the end of the University, I started to work in … Company as a …

What is your greatest weakness?
En zayıf yönünüz nedir?

What is your greatest strength?
En güçlü yönünüz nedir?

Örnek: “I’m ambitious, self-assured, and…. I try my best to accomplish my goals. My excitement and irregularity can be counted among… I can work organized. I can be more active thanks to my excitement.”

Why did you leave your last job?
Son işinizden neden ayrıldınız?

Örnek: “I’m looking for a job where I can use all the things I’ve learned so far and that can improve me.”

İngilizce İş Görüşmesi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İngilizce iş görüşmesine katılan birçok aday, dil seviyesi hakkında yanlış bilgi vermektedir. Bu durumun fark edilmesi, işverenin aday hakkında güven problemi yaşamasına neden olabilir.

İngilizce iş görüşmesi hakkında araştırma yapan adaylar genellikle iş görüşmelerinde sorulan soruları araştırarak pratik yaparlar. Bu durum her zaman böyle olmayabilir. Kişilerin klişeleşmiş soruların yanında farklı sorulara yönelik de araştırma yapması oldukça önemlidir.
İş görüşmesinde daha önce sorulan soruların cevaplarını direkt olarak ezber yoluna gitmek doğru bir davranış değildir. Çalışan adayı strese bağlı olarak soruların cevaplarını unutabilir. Bu nedenle yorum gücüne de önem vermeye dikkat etmeniz gerekir.

İngilizce iş görüşmesi sürecinde etkili bir konuşma sergilemeye çalışmak kafa karışıklığına sebep olur. Bu durum ise hata yapmanıza neden olabilir. Bu nedenle sakin ve rahat bir ifade tarzı ile görüşme gerçekleştirmeniz oldukça önemlidir.
İş görüşmesine gitmeden önce çalışmak istediğiniz firma hakkında daha önceden bazı bilgilere sahip olmalısınız. İngilizce kelimeler yazıldığı gibi okunmayabilir. Bu durum ise yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için İngilizce kelimelerin telaffuzlarına çok dikkat etmeniz gerekir.

İngilizce iş normal iş görüşmelerine göre daha fazla pratik yapmayı gerektiren bir süreçtir. Bunun için bol bol sesli olarak İngilizce pratik yapılması faydalı olacaktır. Bu noktada ise BukyTalk’un paketlerinden yararlanabilir ve kısa süre içerisinde aktif bir şekilde İngilizce konuşabilirsiniz.

İş görüşmesine gidecek olan kişilerin kendilerine güvenmeleri oldukça önemlidir. Kendine güven başarıyı da beraberinde getireceğinden, kişilerin başaracağına inanması başarılı olacağının bir göstergesidir.

İlginizi çekebilecek içeriğimiz:  Okumanızı Geliştirecek İngilizce Kitap Önerileri

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, İngilizce iş görüşmesi soruları hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı