İngilizceİngilizce Geliştirme

TOEFL Nedir? TOEFL Sınavı Hazırlanma Süreci

İngilizce öğrenmek isteyen pek çok kişi genellikle çeşitli kitaplar okumayı, birçok dizi, film ve program gibi İngilizce materyallerden faydalanmayı tercih eder. İngilizce seviyenizi öğrenmeniz ve geliştirmeniz için çeşitli sınavlar bulunmaktadır. Bu sınavlarda birisi de TOEFL sınavıdır. Peki TOEFL nedir?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

TOEFL testi İngilizce dil becerilerinizin gelişmesine önemli ölçüde yardımcı olur ve birçok avantaj sunar. Bu nedenle Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Avrupa ve Asya dahil pek çok ülkede 11.000’den fazla üniversite ve diğer kurumlar tarafından da kabul görülür. BukyTalk olarak bu yazımızda, TOEFL nedir konusu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

TOEFL Nedir?   

TOEFL nedir konusu her zaman en çok merak edilen konular arasında yer almıştır. Yetkili sınav merkezlerinde haftalık olarak düzenlenen ve bilgisayar üzerinden yapılan TOEFL sınavı, 4 akademik İngilizce becerisini (okuma, dinleme, konuşma ve yazma) native speakerların dil seviyesi düzeyinde ölçen tek sınav olarak bilinmektedir. Böylece TOEFL puanlarınız yeteneklerinizi göstermenizi sağlar.

 

TOEFL Sınavı için Hangi Seviyede Olmak Gerekir? 

TOEFL-nedir

TOEFL nedir konusundan sonra en çok merak edilen konulardan diğeri de sınav için gerekli dil seviyesidir. TOEFL sınavı, uluslararası geçerliliği en yüksek olan sınavdır. Bunun nedeni ise dört temel dil becerisinin kusursuz olarak ölçülmesidir. TOEFL nedir diye merak ediyorsanız bu sınav, içerisinde okuma, yazma, dinleme ve konuşma bölümlerinin bulunduğu oldukça zor bir sınavdır. Bu nedenle de başlangıç seviyesinde olan bir adayın TOEFL sınavında başarılı olması söz konusu değildir.

 

TOEFL hazırlık eğitimlerinde dahi adayın minimum B1 seviyesinde olması son derece önemlidir. Seviyesi B1 ve üzeri olan adaylar profesyonel bir TOEFL IBT eğitimine kaydolabilir ve sınava hazırlanmaya başlayabilir. Seviyesi B1 altında olanlar ise öncelikle genel İngilizce eğitimi ile seviyesini B1’e çıkarıp daha sonra kursa başlamak zorundadır.

 

TOEFL Sınavı Neden Önemlidir?       

TOEFL sınavı, Türkiye de olduğu gibi bazı ülkelerde de mesleki ve eğitim alanında istenilen başarı belgelerinin arasında yer alır. Türkiye’de bazı meslek grupları, TOEFL başarı düzeyinizin olmasını talep etmektedir. Söz konusu başarı düzeyi, kişinin firmada verimliliği konusunda tereddütlerin azalması açısından son derece önemlidir. Eğitim olarak ise TOEFL sınavı, bazı ülkelerdeki adayların yeterli düzeyde İngilizce konuşması ve anlaması talebinde bulunmaktadır. Bunun nedeni ise daha verimli sonuçlara sahip olmak ve üst sıralarda yer almaktır.

 

TOEFL Hazırlanma Süreci                   

TOEFL-nedir

TOEFL sınavına hazırlanmak için öğrenmeniz ve uygulamanız gereken birkaç kriter bulunmaktadır. Bu kriterlere uyduğunuz zaman başarılı olmanıza engel olacak hiçbir etken ile karşılaşmayacaksınız. TOEFL sınavında başarılı olmak için öncelikle sınav formatını öğrenmelisiniz. Bunun için sınavın nasıl yapıldığını bilmeli, hangi ülkeler ve kurumlar tarafından kabul edildiğini de araştırmalısınız. Sınav formatı hakkında bilgi edinmek, sorularınıza yanıt bulmak ve sınav merkezlerinizi öğrenmek için resmi TOEFL web sitesini ziyaret etmenizi öneririz. Peki TOEFL sınavına nasıl hazırlanmalısınız. İşte TOEFL sınavına hazırlanırken bilmeniz gerekenler şu şekildedir:

 

  1. İngilizce dil seviyenizi belirleyin
  2. Belirli bir çalışma planı oluşturun
  3. İngilizce konuşma, dinleme, yazma ve okuma becerilerinizi geliştirmeye odaklanın
  4. Düzenli olarak tekrarlar yapın

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “TOEFL nedir, TOEFL sınavına hazırlanma süreci hakkında bilmeniz gerekenler, TOEFL sınavı için dil seviyesinin önemi” gibi konular hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Yazılışları ve Okunuşları ile İngilizce 20’ye kadar Sayma

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı