İngilizce Gramer

İngilizcede By Which Kullanımı By Whic Nasıl Kullanılır?

İngilizce öğrenirken sadece dil becerilerini geliştirmek ya da temel dilbilgisi kurallarını öğrenmek oldukça yanlış bir dil geliştirme yöntemidir. İngilizcede de Türkçede olduğu gibi birçok farklı tense ve gramer yapısı bulunmaktadır. Bu konulardan birisi de “by which kullanımı” konusudur. İngilizce by which kullanımı konusu çoğu zaman which kullanımı ile karıştırılan ve dil öğrencilerinin kullanımını öğrenirken zorlandıkları konulardan birisidir. Peki by which kullanımı hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Which ve bywhich kullanımı arasındaki fark nedir?

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan by which kullanımı konusunu öğrenmeniz oldukça önemlidir. İngilizce diyalog kurmak veya İngilizce öğrenirken etkili bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız hayatınızın her evresinde İngilizceye ait her dil bilgisi yapısını öğrenmeniz gerekir. Bunun için ise İngilizce gramer çalışmalı, fiilleri ve kelimeleri akılda kalacak şekilde öğrenmeli, sözlü ve yazılı bir şekilde pratik yapmalısınız. Ayrıca, dil becerilerinizi geliştirmeye de özen göstermelisiniz. Bu yazımızda İngilizce by which kullanımı konusunu ele alacağız.

By Which Nasıl Kullanılır?

By which kalıbı, cümlede belirtilen sürecin etkisini açıklamak için kullanılan bir kalıptır. Ayrca “By which” kalıbı, süreçte neler olduğunu da ifede eder.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Örnek: Another yardstick by which to measure last night’s debate was everything each candidate said was entirely accurate.

Anlamı: Dün geceki tartışmayı ölçmek için başka bir ölçüt de her adayın söylediği her şeyin tamamen doğru olmasıydı.

Which- By Which Arasındaki Fark!

Which kalıbı, İngilizcede nesneleri ve hayvanları nitelemek amacıyla kullanılan bir relative pronoun’dur. Var olan iki cümlede tanımlamak istediğiniz durumu veya canlıyı hatta bir nesneyi which kalıbı ile nitelendirebilirsiniz.

Örnek: My grandmother’s house which is detached is yellow.

Anlamı: Anneanemin müstakil evi sarı renktir.

By which kalıbı ise cümlede belirtilen süreçleri ifade etmek için kullanılmaktadır.

Örnek: There is no objective standard by which to measure it.

Anlamı: Bunu ölçmek için nesnel bir standart yoktur.

By Which Kullanımı Örnek Cümleler!

By which kullanımı için örnek cümleler, Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

Örnek: I have a burning in my stomach caused by a build-up of acid. I will take some antacid and it will be the treatment by which I become more comfortable.

Anlamı: Midemde asit birikmesinden kaynaklanan bir yanma var. Biraz antasit alacağım ve kendimi daha rahat hissedeceğim bir tedavi olacak.

Örnek: A line voyage is also a voyage by which a company temporarily locates a ship in another part of the world for a short season.

Anlamı: Bir hat yolculuğu aynı zamanda bir şirketin kısa bir sezon için dünyanın başka bir yerinde bir gemiyi geçici olarak yerleştirdiği bir yolculuktur.

Örnek: The world of many things surrounds us; our notions, by which we manage correctly or incorrectly to describe it, are also ready-made.

Anlamı: Birçok şeyin dünyası bizi çevreler; doğru ya da yanlış betimlemeyi başardığımız kavramlarımız da öyle.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce by which kullanımı ve which by which farkı” gibi konular hakkında bilinmesi gereken tüm detayları ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı