İngilizce

İngilizce İş Görüşmesi

İngilizce İş Görüşmesi ve Mülakatı

İş görüşmelerindeki en can alıcı sözlerden bir tanesi ‘let’s continue in English’ cümlesidir. Bir iş görüşmesine gittiğinizde başından beri mülakatın İngilizce olması mümkündür. Ancak bazı durumlarda Türkçe devam eden bir mülakatta İngilizce’ye geçiş yapılması da istenebilmektedir.

Her iki senaryoya da hazırlıklı olmalı ve karşınızdaki kişiye İngilizce’nizin ne denli iyi olduğunu göstermelisiniz. Biz de bu doğrultuda yeni blog yazımızda İngilizce iş görüşmesinde nelere dikkat etmeniz gerektiği ve en çok sorulan sorular ile ilgili tüm detayları hep birlikte inceleyeceğiz.

İngilizce İş Görüşmesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle mülakatın İngilizce olması sizi hiçbir şekilde endişelendirmemeli. Rahat bir şekilde mülakata devam etmelisiniz. Eğer yabancı diliniz iyi değilse CV’nize iyi olduğunu yazmayın. Bu sayede bir sürpriz ile karşılaşmazsınız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce mülakatlarda da tıpkı Türkçe mülakatlarda olduğu gibi cevaplarınızı kendinize göre ve doğru bir şekilde verin. Ayrıca kendinizi akıcı ve doğru bir şekilde ifade edebiliyor olmanız da çok önemlidir. Ancak yine de mülakatta sorulabilecek bazı sorulara ve cevaplarına önceden çalışmanız değerli olacaktır.

Bu, cevapları ezberlemeniz gerektiği anlamına gelmez. Başvurduğunuz pozisyonun gerekliliğine göre bir İngilizce’ye sahip olmanız yeterlidir. Ayrıca mülakat sırasında doğaçlama bir şekilde konuşabiliyor olmanız karşınızdaki kişiyi de etkileyecek unsurlar arasındadır.

Konuşurken hata yapabilirsiniz. Bundan korkmayın. Sade ve tane tane konuşmaya gayret ederseniz en az şekilde hata yaparsınız. Özellikle uluslararası şirketlerin iş görüşmelerinde ki vaka çalışmalarına karşı hazırlıklı olun.

Görüşmeye girmeden önce örnek çalışmaları inceleyerek çok daha iyi bir mülakat süreci geçirebilirsiniz. Son olarak başvurduğunuz pozisyon ve sektöre hakim olmanız çok önemli. Sektörün mesleki tekniklerine hakim olarak karşınızdaki kişiyi etkileyebilirsiniz.

İngilizce İş Görüşmesi Soruları

Bir İngilizce iş görüşmesinde neler sorulur cevabına bazı yanıtları vermek mümkündür. Ancak yine de her firmanın ve sektörün mülakatı kendine özel olacaktır.

Bunu unutmamalısınız. Bu nedenle burada geçen sorular mülakatta sorulan sorular arasında yer almayabilir. İngilizce iş görüşmesinde en çok sorulan sorular genel olarak şu şekildedir:

  1. Tell me about yourself / Bana kendinizden bahsedin
  2. What are your strengths? / Güçlü yönleriniz nelerdir?
  3. What are your weaknesses? / Zayıf yönleriniz nelerdir?
  4. Why did you leave your last job? / Son işinizden neden ayrıldınız?
  5. Tell us about your education. / Bize eğitiminizden bahsedin.
  6. Where do you see yourself 5 years from now? / Kendinizi bundan 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz?
  7. What kind of salary do you expect? / Ne tür bir maaş bekliyorsunuz?
  8. Do you have any questions for me/us? / Sizin bana/bize soracağınız herhangi bir şey var mı?

İngilizce İş Görüşmelerine BukyTalk İle Hazırlanın!

korkusuzca ingilizce konuş

BukyTalk ile seviyenize uygun konuşma paketlerine kaydolarak ana dili İngilizce olan konuşmacılar ile konuşabilirsiniz. İş görüşmelerinize BukyTalk ile hazırlanmak için hemen ücretsiz İngilizce konuşma seansına kaydolun!

Ücretsiz İngilizce Konuşma Seansına Kaydol!

Sizi Neden İşe Almalıyız Sorusuna Nasıl Cevap Verilir?

Görüşmeye gitmeden önce pozisyonun niteliklerini inceleyin. Bu sayede bu soruya söz konusu niteliklere sahip olduğunuzu söyleyerek cevap verebilirsiniz.

Bunun yanı sıra başarılarınızdan ve iş tecrübelerinizden de bahsederek bu pozisyon için uygun olduğunuza karşınızdaki kişiyi ikna edebilirsiniz.

İngilizce “Kendinizden Bahseder Misiniz?” Sorusuna Nasıl Cevap Verilir?

Bu soru size biraz kolay gelebilir ancak görüşme sırasında kendiniz ile ilgili her ayrıntıyı belirtmemelisiniz. “I was born in Istanbul. I love playing the computer and surfing the net” gibi işvereni hiç ilgilendirmeyen cevaplar vermemelisiniz. Bu noktada kariyer gelişiminizden ve başvurduğunuz işe neden uygun olduğunuz ile ilgili detaylardan bahsetmeniz daha doğru olacaktır.

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı