İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

İngilizce Indefinite Pronouns Konu Anlatımı ve Belgisiz Zamirler

Günümüzde dil öğrenimi önemli zorunluluklardan birisidir. Dilin gramer yapısını öğrenmekle birlikte çeşitli özelliklerini de öğrenmek ve bu konuda düzenli pratik yapmak büyük öneme sahiptir. Cümle ögelerine göre İngilizcede birçok cümle yapısı bulunmaktadır. Bunlardan birisi de indefinite pronouns yapısıdır. Indefinite pronouns, Türkçede “Belgisiz zamirler” olarak ifade edilir. Bu nedenle indefinite pronouns konu anlatımını içeren bu yazımızı okumanızı öneririz.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan indefinite pronouns konu anlatımını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Bunun nedeni ise günlük yaşantımızda olan herhangi bir olayı anlatmak için bu cümle yapısını da kullanıyor olmamızdır. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Indefinite Pronouns (Belgisiz Zamirler) Nelerdir?     

 

Belgesiz zamirler bilinmeyen ya da cümlede odak noktası olmayan kişi, nesne ve yer isimlerinin yerine kullanılan zamirelerdir. Bu nedenle bu zamirleri üç kategoride inceleyebiliriz.  Tüm belgesiz zamirler ise tekil olarak kabul edilir.

 

  1. Some: someone/ somebody, something, somewhere
  2. Any: anyone/anybody, anything, anywhere
  3. Every: everyone/everybody, everything, everywhere
  4. No: noone/nobody, nothing, nowhere

 

“One” ve “Body” arasında anlam açısından bir fark yoktur. Her ikisi de kişiler için kullanılmaktadır. Aralarındaki tek fark “One” yapısının daha çok yazılı dilde ve resmi konuşma dilinde tercih edilmesi ve “Body” yapısının ise resmi olmayan günlük konuşma dilinde tercih edilmesidir.

 

Indefinite Pronouns (Belgisiz Zamirler) Nasıl Kullanılır?   

indefinite-pronouns

Some (one/body, thing, where): “Biri”, “bir şey” veya “bir yer” anlamına gelir.  Olumlu ve soru cümlelerinde kullanılmaktadır; olumsuz cümlelerde kullanılmaz.

 

Any (one/body, thing, where): “Any” ile kurulan belgesiz zamir cümleleri iki farklı anlama gelebilir. Bunlar: herhangi biri/hiç kimse, herhangi bir şey/hiçbir şey, herhangi bir yer/hiçbir yer olarak kullanılır. Bununla birlikte olumlu veya soru cümlelerinde kullanıldığında “herhangi” anlamına gelir. Olumsuz cümlelerde kullanıldığında ise “hiç” anlamında kullanılır.  Ayrıca “hiç” anlamında kullanıldığında özne yerine değil, sadece nesne yerine kullanılabilir.

 

Every (one/body, thing, where): “Herkes”, “Her şey”, “Her yer” anlamlarında kullanılır. Olumlu ve soru cümlelerinde kullanılmaktadır. Kesinlikle olumsuz cümlelerde kullanılmaz.

 

No (one/body, thing, where): “Hiç kimse”, “Hiçbir şey”, “Hiçbir yer” anlamına gelir. Olumlu cümle yapılarında kullanılır ancak verdikleri anlam olumsuzdur. Soru cümlelerinde sadece özne yerine kullanılabilir ve nesne görevi görmez.

 

Indefinite Pronouns (Belgisiz Zamirler) Örnekler

indefinite-pronouns

Indefinite pronoun konusu öğrenilmesi kolay ancak sıklıkla pratik gerektiren bir cümle yapısıdır. Indefinite pronouns konu anlatımı ile ilgili örnek cümleler, Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: Will someone please answer the question?

Anlamı: Lütfen biri soruyu cevaplayacak mı?

 

Örnek: There’s somebody at the home.

Anlamı: Evde biri var.

 

Örnek: Don’t just stand here. Do something!

Anlamı: Burada öylece durma. Bir şey yap!

 

Örnek: Is anyone there?

Anlamı: Kimse Yok Mu?

 

Örnek: Is there anybody who can help me?

Anlamı: Bana yardım edebilecek kimse var mı?

 

Örnek: You don’t have anywhere to stay.

Anlamı: Kalacak yerin yok.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Indefinite pronouns konu anlatımı ve indefinite pronoun örnek cümleler” konusunu ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici ve alıştırmalar içeren çeşitli içerikler için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra ise size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanarak konuşma becerilerinizi geliştirme avantajına sahip olun!

İlginizi Çekebilir: Çeşitli Örnekler ile İngilizce Alışveriş Diyalogları

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı