İngilizceİngilizce GeliştirmeYabancı Dil Eğitimi

IELTS Puanlama: IELTS Sınavı Nasıl Hesaplanır?

Uluslararası İngilizce Dil Testi Sistemi (IELTS), yüksek öğrenim ve küresel göç için dünyanın en popüler İngilizce dil yeterlilik testi olarak kabul edilmektedir. Dünya çapında 10.000’den fazla kuruluş IELTS sınavında başarılı olan kişiler ile çalışmak istemektedir. Peki IELTS nedir ve IELTS puanlama nasıl yapılır? Bu yazımızda konu ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları sizler ile paylaşacağız.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

IELTS Sınavı Neden Önemlidir?    

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

IELTS, dört dil becerisini de (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) değerlendiren bir sınavdır. IELTS adayları, sınavın dört bölümü için ayrı puan alır. Bu puanların ortalaması ise genel sınav notunu oluşturur. Her beceri 1-9 puan arasında değerlendirilir. 4 becerinin puan ortalaması alınarak IETS skoru 9 üzerinden hesaplanır.

 

Kısacası IELTS sınavında; okuma, yazma, dinleme ve konuşma dahil tüm İngilizce becerileriniz değerlendirilir. Kısacası IELTS sınavına katılmak için dil becerilerinizi geliştirmeniz gerekir. Bunun yanı sıra bu sınav, İngilizce konuşmanız gereken bir ortamda, çalışmak ve yaşamak için İngilizcenizi nasıl geliştirmeniz gerektiğini ve eksiklerinizi de size sunar.

 

IELT Puanlama Nasıl Hesaplanır?

IELTS-puanlama

IELTS sınavı, dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerini değerlendiren bir sınavdır. Sınavın her bölümü için adaylara belirli bir puan aralığı verilir. Bu 4 aşamanın ortalaması ise IELTS sınav puanını oluşturur. IELTS sınavındaki her bölümün değerlendirme kriterleri birbirinden farklıdır. Sınav puanı hesaplanırken her bir bölüm için 1-9 arası bir puan verilir. Dinleme bölümünden 7.0, okuma bölümünden 4.5, yazma bölümünde 3.5 ve konuşma bölümünden de 5.0 puan aldıysanız;

 

Ortalama hesaplanması için 4 bölümden aldığınız puanlar toplanır (7 + 4.5 + 3.5 + 5 = 20) ve ortalamasını almak için yine 4’e bölünür (20/4 = 5) çıkan sonuç ise 9 üzerinden sınav puanınız olarak kabul edilir.  Bu durumda IELTS puan hesaplaması 5 olarak hesaplanmış olur.

 

IELTS Sınavına Kimler Başvurabilir?        

 

IELTS sınavına katılmak isteyen kişilerin uyması gereken çok fazla kriter bulunmamaktadır. Sınava katılabilecek kişiler ise aşağıdaki gibidir:

 

  1. Türkiye’deki üniversitelerin hazırlık sınavına katılmak istemeyen öğrenciler.
  2. Türkiye’deki üniversitelerde yüksek lisans veya doktora başvurusu yapacak kişiler.
  3. ABD ve İngiltere’deki üniversitelere lisans ya da yüksek lisans başvurusu yapacak olan kişiler
  4. İngilizce bilgisini IELTS ile belgelendirilmesini gereken kişiler.
  5. Özellikle ABD, Kanada, Avusturalya gibi ülkelere göçmenlik veya iş başvurusunda bulunmak isteyenler.

 

Üniversite de okumak isteyenler ve hazırlık bölümü okumak isteyenler IELTS sınavına katılabilir. Ayıca yurtdışında okumak veya çalışmak isteyenler için de IELTS sınavu önemli bir sınavdır.

 

IELTS Sınavı Nasıl Yapılır?

IELTS-puanlama

Uluslararası İngilizce Dil Test Sistemi (IELTS), İngilizcenin ana dil olduğu bir ülkede çalışmanıza veya okumanıza olanak sağlayan bir sınavdır. Bu sınav ile Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde okuma veya çalışma şansınız artar. Bilgisayarda veya kâğıt üzerinde sunulan IELTS sınavı; Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık’ta göç için tanınan en etkili dil sınavı olarak bilinir.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere IELTS puanlama ve IELTS sınavı hakkında bilmeni gereken tüm kriterleri örnekler ile paylaştık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. IELTS sınavına hazırlanmak ve sınav hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılabilir ve sizi başarıya götürecek BukyTalk paketlerinden yararlanabilirsiniz!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Konuşma Kulübü Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı