İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Relative Pronouns Konu Anlatımı

Günümüzde dil öğrenimi bir zorunluluk haline gelmiştir. Dilin gramer yapısını öğrenmekle birlikte çeşitli özelliklerini de öğrenmek ve bu konuda düzenli pratik yapmak gerekir. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi mevcuttur. Bunlardan birisi de relative pronouns yapısıdır. Relative clauses olarak da bilinen relative pronouns İngilizcede birbiriyle ilişkili iki cümleyi birbirine bağlamak için kullanılan bir gramer yapısıdır.  Bu nedenle relative pronouns konu anlatımını içeren bu yazımızı okumanızı öneririz.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan relative pronouns konu anlatımını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Bunun nedeni ise günlük yaşantımızda olan herhangi bir olayı anlatmak için bu fiilleri de kullanıyor olmamızdır. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Relative Pronouns Nedir?     

 

Relative clauses olarak da bilinen relative pronouns, İngilizcede birbiriyle ilişkili iki cümleyi bağlamak için kullanılan bir dil bilgisi yapısıdır. Bu konu ilk başta karışık gibi görülse de iyi öğrenildiğinde özellikle cümle kurma konusunda büyük kolaylıklar sağlar.

 

Bu kuralı uygulamak için kullanılan kelimelere relative pronoun denir. Relative pronouns sözcükleri, “who, whose, when which, where, that” şeklinde sıralanabilir. Bu kelimelerin çeşitli kullanım alanları bulunur. Bunun yanı sıra kullanım alanları cümlenin anlamına göre farklılık gösterir.

 

Relative Pronouns Nasıl Kullanılır?        

relative-pronouns-konu-anlatımı

İngilizcede relative clause konusunu kullanımı oldukça geniş bir çerçeve de incelenir. Bir cümlede sıfat cümleciği kuracaksanız ve onu kısaltmak isterseniz relative pronouns kullanmamız gerekir.

 

  • Yavaş giden otobüs – The bus which is going slow.
  • Kızan adam – The man who is angry.

 

Bu cümlelerde isme sorulan nasıl sorusu bize sıfat cümlesini verir. Kısacası relative clauses konusu genellikle sıfat tümleciği oluştururken kullanılır.

 

Sıfat tümlecikleri yani relative pronoun konusu, cümlede genellikle ortada ve isimden sonra gelir. Relative pronoun konusunu öğrenmek için relative clause örnek cümleleri ile alıştırma yapmak son derece gereklidir.

 

Özneyi bulmak için yükleme yani fiile kim (who) ve ne (what) sorularının sorulması gerekir

Özneyi bulduktan sonra yükleme soracağınız ne, kim, neyi, kimi soruları size nesneyi verecektir. Bununla birlikte özne ve nesneyi bulduktan sonra ikisini de iyi inceleyip sıfat cümlesini bulabilirsiniz.

 

Relative Pronouns Konu Anlatımı ve Örnek Cümleler

relative-pronouns-konu-anlatımı

Relative pronoun konu anlatımı ile ilgili örnek cümleler, Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

 

My cousin is sitting next to me.

Kuzenim yanımda oturuyor.

 

My cousin is wearing dress.

Kuzenim elbise giyiyor.

 

Örnek: My cousin who is sitting next to me is wearing dress.

Anlamı: Yanımda oturan kuzenim güneş gözlüğü takıyor.

 

Örnek: My cousin who is wearing dress is sitting next to me.

Anlamı: Güneş gözlüğü takan kuzenim yanımda oturuyor.

 

Örnek: David is making a pasta which is delicious.

Anlamı: David çok lezzetli bir makarna yapıyor.

 

 

 

Örnek: His perfume which Amy bought last week smells nice.

Anlamı: Amy’nin geçen hafta ona aldığı parfüm hoş kokuyor.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Relative pronouns konu anlatımı ve relative pronoun örnek cümleler” konusunu ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici ve alıştırmalar içeren çeşitli içerikler için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra ise size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanarak konuşma becerilerinizi geliştirme avantajına sahip olun!

İlginizi Çekebilir: Relative Clause Örnekler ve Konu Anlatımı

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı