İngilizceİngilizce Geliştirme

Drive İkinci Hali: Drive Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!       

 

Dil öğrenmek, günümüzde büyük bir ihtiyaç haline geldi. Dilin gramer yapısını öğrenmek ile kalmayarak çeşitli özelliklerini de öğrenmeli ve bu konuda bol bol pratik yapmamız gerekir. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi de mevcuttur. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan drive fiilini bilmeyenimiz yoktur. Peki drive fiilinin anlamı nedir ve drive ikinci hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız iletişim ve dilbilgisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek gerekir. Peki drive fiili kullanım alanları nelerdir ve drive ikinci halinin çekimi nasıl olmalıdır?

 

Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

 

Drive Fiilinin Anlamı  

 

İngilizceden Türkçeye “sürmek” olarak çevrilen drive fiili cümle içinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer almaktadır. Drive fiili, otomobil gibi araçları kullanmak için kullandığımız bir fiildir. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple drive fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de iyi bilmemiz oldukça önemlidir.

 

Drive İkinci Hali ve Drive Üçüncü Hali   

drive-ikinci-hali

Drive İkinci Hali ile Kullanımı

 

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsettiğimizde, yani simple past tense söz konusu ise drive ikinci hali ile kullanmamız gerekir. Drive ikinci hali “drove” şeklinde kullanılmaktadır.

 

Win fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci halini alır. Düzeniz bir fiil olduğu için fiilin formu değişir ve fiil “-ed” takısı almaz.

 

Örnek: He drove to his house in some agitation.

Anlamı: Biraz telaşla evine gitti.

 

Drive Üçüncü Hali ile Kullanımı

 

Üçüncü hali, ikinci halinden farklı olan drive fiilinin üçüncü hali “driven” şeklinde kullanılmaktadır. Drive fiili üçüncü hali ile formu past perfect tense ya da present perfect tense söz konusu ise kullanılır.

 

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have driven veya has driven şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have won olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has driven şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanımı her özne ile had driven şeklinde olmalıdır.

 

Örnek: They had driven to Antalya.

Anlamı: Antalya’ya arabayla gittiler.

 

Drive İkinci Hali ile Örnek Cümleler!

drive-ikinci-hali

Örnek: She drove fast and arrived half an hour later at the safe house and parked out front.

Anlamı: Hızlı sürdü ve yarım saat sonra güvenli eve geldi ve ön tarafa park etti.

 

Örnek: The chauffeur drove them straight to the hill.

Anlamı: Hızlı sürdü ve yarım saat sonra güvenli eve geldi ve ön tarafa park etti.

 

Örnek: After leaving the town, we drove around the surrounding countryside in hopes of Howie my spot on one of the scenes of his other visions.

Anlamı: Kasabadan ayrıldıktan sonra, Howie’nin diğer vizyonlarının sahnelerinden biri olduğunu umarak çevredeki kırsal bölgeyi dolaştık.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “drive ikinci hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Fark Etmek İngilizce Ne Demek? 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı