İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

B1 Seviye Nedir? B1 Seviye İngilizce Kitap Önerileri!

Dil seviyesi, kişinin, öğrenmiş olduğu dili ne düzeyde öğrendiğini niteler. B1 dil seviyesi, İngilizce öğrenmek isteyen herkes için oldukça önemli bir adımdır. B1 seviyesi nedir ve B1 seviye İngilizce kitaplar okurken nelere dikkat edilmeli konuları ise merak edilen konular arasında yer almaktadır. İngilizce B1 seviyesi ile yurtdışı seyahatlerinde tüm iletişim problemlerinizi temel olarak çözebilir ve hâkim olduğunuz konularda ana dil konuşucuları ile iletişime geçebilirsiniz.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

B1 seviyesinde İngilizce anlama kabiliyetiniz A2 seviyesine göre daha yüksektir ve orta düzeyde İngilizce konuşabilirsiniz. Ayrıca konuşma ve yazma becerileriniz sadece bildiğiniz konular üzerinde yoğunlaşır. Özellikle konuşmada uzun ve kompleks cümleler yerine kısa ve tekrarlı cümleler kullanabilirsiniz. BukyTalk olarak bu yazımızda B1 seviye İngilizce kitaplar ve bu kitapları okurken dikkat etmeniz gerekenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

B1 Seviye Nedir?

 

B1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’nda (CEFR) üçüncü seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde “orta seviye” olarak adlandırılabilir ve bu CEFR’deki resmi seviye tanımlamasıdır. Öğrenciler bu seviyede temelden daha üst seviyededir yine de İngilizce dilinde çalışamaz ya da eğitim göremezler.

 

B1 Seviye Kitap Okumak için Dikkat Edilmesi Gerekenler

b1-seviye-ingilizce-kitap

B1 seviye İngilizce kitap okumak için dikkat etmeniz gereken birçok kriter vardır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

 

  1. Kelime Dağarcığınının Önemi

 

İngilizce okuma becerilerinizi geliştirirken kelime dağarcığınızın gelişmesi son derece önemlidir. B1 seviye İngilizce kitap okurken de okuma ve yazma becerilerinizi güçlendirmenin en kolay yollarından biri, yazılı kelime dağarcığınıza yeni kelimeler eklemektir.

 

 

  1. Okumak için Özel Olarak Zaman Ayırın

 

İngilizcenizi geliştirmek için özel çalışma planınızın olması dil becerilerinizi geliştirmek için düzenli olarak pratik yapmanız oldukça önemlidir.  Okuma becerilerinizi geliştirmek için ilk olarak, seviyenize göre olan İngilizce kitapları kesintisiz bir şekilde okuyabileceğiniz bir zaman seçmeniz gerekir. İngilizce seviyenize yönelik okuma becerilerinizi geliştirmek için öğrenmeye açık olduğunuz zamanlarda pratik yapmanız, becerilerinizi geliştirebilmenize yardımcı olacaktır.

 

  1. B1 Seviyesine Uygun Kitaplar Seçin

 

Okumak, aynı zamanda diğer İngilizce dil becerilerinizi geliştirmenize de yardımcı olacak en eğlenceli ve etkili yollardan birisidir. Bazı harika hikayelerin tadını çıkarırken kelime dağarcığınızı genişletmenize ve farklı cümle yapılarına aşina olmanıza olanak sağlar. İngilizce okuma becerilerini geliştirmek için okuyacağınız materyalin ne olması ve nasıl olması gerektiğini bilmeniz gerekir.

 

B1 Seviye İngilizce Kitaplara Önerileri!

b1-seviye-ingilizce-kitap

B1 seviye İngilizce kitap okumak İngilizce telaffuzunuzu ve iletişim becerilerinizi geliştirmenize olanak sağlar. Bunun yanı sıra yeni İngilizce kelimeler öğrenmenize de imkân sunar. Kelime öğrenmenin en doğru yolu İngilizce kitap okumaktır. B1 seviyedeki kişilere uygun olan kitaplarda başlangıç seviyesine göre daha fazla kelime ve daha karmaşık hikayeler vardır. Okuyabileceğiniz bazı kitap isimleri ise aşağıdaki gibidir:

 

  1. Syklarks: Detective Derek/ Karen Wallence
  2. Frankenstein/Mary Shelley
  3. Martin Luther King/ Coleen Degnan Veness
  4. Othello/ William Shakespeare
  5. Brave New World
  6. Great Expectations

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “B1 seviyesi İngilizce kitaplar ve B1 seviyesi İngilizce kitap okurken dikkat edilmesi gerekenler” gibi konular hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Okumanızı Geliştirecek İngilizce Kitap Önerileri

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı