İngilizce Gramer

Visit 3. Hali: Visit Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Dil öğrenmek, günümüzde önemli bir ihtiyaç olarak görülür. Dilin gramer yapısını öğrenmenin yanı sıra çeşitli özelliklerini de öğrenmeli ve bu konuda bol bol pratik yapmalıyız. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizce de fiillerin birçok çekimi mevcuttur. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan visit fiilini hepimiz biliyoruz. Peki visit fiilinin anlamı nedir ve visit 3. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır? 

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız önemlidir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek oldukça etkilidir. Peki visit fiili kullanım alanları nelerdir ve visit 3. hali çekimi neden önemlidir? Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Visit Fiilinin Anlamı

İngilizceden Türkçeye “ziyaret etmek” olarak çevrilen visit fiili, cümle içerisinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer alır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple visit fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de öğrenmemiz oldukça önemlidir.

Visit 2. Hali ve Visit 3. Hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsetmek için past simple tense kullanmamız gerekir. Bu zaman yapısını kullanmak için ise visit fiilini 2. hali ile kullanırız. Visit fiilinin 2. hali “visited” şeklinde kullanılmaktadır.

Visit 2. Hali ile Kullanımı

Visit fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci hali çekimiyle kullanılmalıdır. Düzenli bir fiil olduğu için fiil formu değişmez ve fiil “-ed” takısı alır. 

Düzenli fiillerden biri olan visit fiili, 2. hali ile kullanıldığında kelime “-ed” takısı alır ve “visited” olarak çekimlenir. Bu fiil çekimi, her özne ile aynı şekilde kullanılmaktadır. Visit fiilinin 2. hali ile kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

Örnek: She visited many lands and saw many wonderful things.

Anlamı: Birçok ülkeyi ziyaret etti ve birçok harika şey gördü.

Visit 3. Hali ile Kullanımı

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı olan visit fiilinin üçüncü hali de “visited” şeklinde kullanılmaktadır. Visit 3. hali ile past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı söz konusu ise kullanılır. 

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have visited veya has visited şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have visited olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has visited şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had visited şeklinde kullanılmalıdır.

Örnek: It turned out he had visited the U.S. consulate.

Anlamı: ABD konsolosluğunu ziyaret ettiği ortaya çıktı. 

Visit 3. Hali ile Örnek Cümleler!

Örnek: He had visited my shop the week before.

Anlamı: Bir hafta önce dükkanımı ziyaret etmişti.

Örnek: Every year, we have visited each county in the state.

Anlamı: Her yıl eyaletteki ilçeleri ziyaret ettik.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “visit 3. hali” konusunu tüm detayları ile ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı