İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Amerikan İngilizcesi Nasıl Öğrenilir?

İngilizcesini geliştirmek isteyen birçok dil öğrencisi genellikle dil bilgisi ve gramer konusunu öğrenmeye çalışır. İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebilirsiniz. Bununla birlikte İngilizce iletişim kurabilmemiz için yalnızca dil bilgisi yeterli değildir. İngilizce iletişim becerinizi geliştirmek için konuşma ve aksan becerilerinizi de geliştirmemiz gerekir.  İngilizce de en çok konuşulan aksanlar ise Amerikan İngilizcesi ve İngiliz İngilizcesidir. Bu nedenle birçok dil öğrencisi Amerikan İngilizcesi hakkında bilgi sahibi olmak ister.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizcenin en çok konuşulan dil olması, birçok dil öğrencisi tarafından merak edilmesine neden olur. İngilizce pek çok ülkenin ana dili olarak konuşulurken diğer ülke vatandaşlarının da mutlaka öğrenmesi gereken dünya dilidir. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, Amerikan İngilizcesi konusunu sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

İngiliz İngilizcesi ve Amerikan İngilizcesi Neden Farklıdır?

amerikan-ingilizcesi

İngilizce konuşmak, telaffuz ve aksan farklılıklarına neden olur. İngilizcede birçok lehçe ve aksan farkı mevcuttur. Bunlardan en temel olan ikisi ise Amerikan İngilizcesi ve İngiliz İngilizcesidir. Bu nedenle Amerikan İngilizcesi mi İngiliz İngilizcesi mi konusu merak edilmektedir. Bu iki telaffuz çeşidinde de arasında aksan dışında birçok farklılık daha bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

 

  1. Harf Farkı

Amerikan ve İngiliz İngilizcesinin 5 farkı arasında temel olarak Amerikan İngilizcesi telaffuzunun farklı olması yer alır. “r”, “t” ve ünlü farklılıkları telaffuzdaki temel değişikliklerdendir. Amerikan İngilizcesindeki bu özellikler bazı farklar oluşturmaktadır.

 

  1. Geçmiş Zaman Çekimleri

Geçmiş zaman çekimleri Amerikan İngilizcesinde “-ed” ile sonlanırken İngiliz İngilizcesinde “-t” harfi ile sonlanmaktadır.

 

  1. Yardımcı Fiiller

Amerikalıların samimi konuşma üslubunu sevmeleri sebebi ile Amerikan İngilizcesinde yardımcı filler çok fazla kullanılmaz. Bunun yerine will / won‘t yardımcı filleri kullanılır.

 

  1. Sözcükler

İngiliz ve Amerikan İngilizcesindeki farklı kelimeler incelenerek daha kolay bir iletişim yöntemi oluşturulabilmektedir. Amerikan ve İngiliz İngilizcesinin beş farkı olarak kelimeleri incelemek büyük kolaylık sunar.

 

  1. Hairslide – Barette (toka)
  2. Sweet – Candy (şeker)
  3. Football – Soccer (futbol)
  4. Holiday – Vacation (tatil)
  5. Toilet – WC (tuvalet)

Kimler Amerika İngilizcesi Kullanır?     

 

Amerikan İngilizcesi, genel olarak Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada’da konuşulan dili ifade eder. Bu dil, İngilizcenin daha farklı bir üslup ile konuşulması anlamına gelmektedir. Telaffuz açısından İngilizceye göre birçok farklılığı da bulunmaktadır.

Amerikan İngilizcesi Öğrenmek için Bilmeniz Gerekenler          

amerikan-ingilizcesi

Dil gelişimi, her dil öğrenimi sürecinde önemli bir noktadadır. Dil öğrenimi sürecinde dillerin aksan ayrımlarını öğrenebilmek için bol gramer ve konuşma pratiği yapmak gerekir. Bu noktada Amerika İngilizcesi öğrenmek için bilmeniz gereken birçok kriter vardır. Bunlardan bazıları ise aşağıdaki gibidir:

 

  • Amerikan İngilizcesi ile İngiliz İngilizcesi farklarını öğrenmek
  • Amerikan aksanı telaffuzunu öğrenebilmek için çeşitli videolar, diziler izlemek ve podcastler dinlemek
  • Belirli gramer yapısı farklarında kendinizi geliştirmek
  • Söylemler ve cümle kalıpları hakkında yeterli bilgi sahibi olabilmek
  • Dil seviyenize göre çalışma programları yaparak kendinizi geliştirmek
  • Okuma ve yazma becerileri üzerine de çeşitli pratikler yaparak
  • Bilgilerinizi güncel tutmak için düzenli tekrarlar yaparak

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Amerikan İngilizcesi nasıl öğrenilir ve dil gelişimi sürecinde yapmanız gerekenler” konusunu ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra ise size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanma avantajına sahip olun!

İlginizi Çekebilir: There is There are Konu Anlatımı

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı