İngilizceİngilizce GeliştirmeYabancı Dil Eğitimi

Amerikan İngilizcesi mi İngiliz İngilizcesi mi?

İngilizcesini geliştirmek isteyen birçok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenmeye çalışır ve bu becerileri geliştirdiklerinde ise İngilizceyi öğrendiklerini düşünürler. İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra İngilizce iletişim kurabilmemiz için yalnızca dilbilgisi yeterli değildir. İngilizce iletişim becerimizi geliştirmek için İngilizce konuşma ve aksan becerilerinizi geliştirmemiz gerekir.  İngilizce de en çok konuşulan aksanlar ise Amerikan İngilizcesi ve İngiliz İngilizcesidir. Bu nedenle birçok dil öğrencisi Amerikan İngilizcesi mi İngiliz İngilizcesi mi sorusunun cevabını merak etmektedir.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizcenin en çok konuşulan dil olması, birçok dil öğrencisi tarafından merak uyandırmaya başlamıştır. İngilizce pek çok ülkenin ana dili olarak konuşulurken diğer ülke vatandaşlarının da mutlaka öğrenmesi gereken dünya dili haline gelmiştir. Bu konu ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevabını yazımızda bulmanız mümkündür. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, Amerikan İngilizcesi mi İngiliz İngilizcesi mi konusunu ve bu aksanların farklarını sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Amerikan İngilizcesi Nedir? 

 

Amerikan İngilizcesi, genel olarak Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada’da konuşulan ve dili ifade eder. Bu dil, İngilizcenin daha farklı bir üslup ile konuşulması anlamına gelmektedir. Telaffuz açısından İngilizceye göre birçok farklılığı bulunmaktadır.

 

İngiliz İngilizcesi Nedir?       

amerikan-ingilizcesi-mi-ingiliz-ingilizcesi-mi

İngiliz İngilizcesi, İngiltere’de konuşulan İngilizce dilidir. İskoç İngilizcesi gibi bir dizi bölgesel ve yerel lehçeyi içermektedir. Bu lehçeler bazı yönlerden farklılık gösterir ancak “İngiliz İngilizcesi” terimi, bunların örtüştüğü alanları ifade etmektedir.

 

Amerikan İngilizcesi VS. İngiliz İngilizcesi   

 

İngilizce konuşmak, telaffuz ve aksan farklılıklarını da beraberinde getirir. İngilizcede birçok lehçe ve aksan farkı vardır. Bunlardan en temel olan ikisi ise Amerikan İngilizcesi ve İngiliz İngilizcesidir. Bu nedenle Amerikan İngilizcesi mi İngiliz İngilizcesi mi konusu merak edilmektedir. Bu iki telaffuz şekli arasında aksan dışında birçok farklılık daha bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

 

  1. Harf Farkı

Amerikan ve İngiliz İngilizcesinin 5 farkı arasında temel olarak Amerikan İngilizcesi telaffuzunun farklı olması yer almaktadır. “r”, “t” ve ünlü farklılıkları telaffuzdaki temel değişikliklerdendir. Amerikan İngilizcesindeki bu özellikler bazı farklar oluşturmaktadır.

 

  1. Geçmiş Zaman Çekimleri

Geçmiş zaman çekimleri Amerikan İngilizcesinde “-ed” ile sonlanırken İngiliz İngilizcesinde “-t” harfi ile sonlanmaktadır.

 

  1. Yardımcı Fiiller

Amerikalıların samimi konuşma üslubunu sevmeleri sebebi ile Amerikan İngilizcesinde yardımcı filler çok fazla kullanılmamaktadır. Bunun yerine will / won‘t yardımcı filleri kullanılır.

 

  1. Topluluk İsimleri

Amerikan İngilizcesinde topluluk isimleri tekil olarak kullanılmaktadır. Buna bağlı olarak fiil çekimleri de tekil şahsa göre çekimlenir.

 

  1. Staff are (İngiliz İngilizcesi) – Staff is (Amerikan İngilizcesi)
  2. Committee are (İngiliz İngilizcesi) – Committee is (Amerikan İngilizcesi)

 

  1. Sözcükler

İngiliz ve Amerikan İngilizcesindeki farklı kelimeler incelenerek daha kolay bir iletişim yöntemi oluşturulabilir. Amerikan ve İngiliz İngilizcesinin beş farkı olarak kelimeleri incelemek büyük kolaylık sağlayabilir ve dil gelişiminde size rehber olabilir.

 

  1. Hairslide – Barette (toka)
  2. Lift – Elevator (asansör)
  3. Sweet – Candy (şeker)
  4. Football – Soccer (futbol)
  5. Holiday – Vacation (tatil)
  6. Toilet – WC (tuvalet)
  7. Petrol – Gasoline (petrol)

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, “İngilizce İngilizcesi mi Amerikan İngilizcesi mi” konusu hakkında bilmeniz gereken detayları sizler ile paylaştık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Biyografi Nasıl Yazılır? İngilizce Biyografi Örnekleri

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı