İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Relative Clause Örnekler ve Konu Anlatımı

İngilizce öğrenirken sadece dil becerilerini geliştirmek ve temel dilbilgisi kurallarını öğrenmek oldukça yanlış bir dil geliştirme yöntemi olarak bilinmektedir. İngilizcede de Türkçede olduğu gibi birçok farklı konu bulunmaktadır. Bu konulardan birisi de “Relative clause” konusudur. İngilizce relative clause konusu çoğu zaman karıştırılan ve dil öğrencilerinin öğrenirken zorlandıkları konulardan birisidir. Relative clause örnekleri hakkında bilinmesi gerekenler öğrenciler tarafından merak edilmektedir.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan relative clause konusunu mutlaka öğrenmeniz gerekir. İngilizce konuşacaksanız ya da İngilizce öğrenirken etkili bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız hayatınızın her evresinde İngilizceye ait her detayı öğrenmeniz gerekir. İngilizce gramer çalışmalı, fiilleri ve kelimeleri akılda kalacak şekilde öğrenmeli, sözlü ve hatta yazılı bir şekilde pratik yapmalı ve dil becerilerinizi geliştirmeye özen göstermelisiniz. Bu yazımızda İngilizce relative clause konusunu sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Relative Clause Konu Anlatımı     

 

Relative Clauses, İngilizcede birbiriyle ilişkili iki cümleyi bağlamak için kullanılan bir gramer yapısıdır. Bu konu ilk başta karışık gibi görülebilir ancak iyi kavrandığında öğrenciye özellikle cümle kurma konusunda büyük kolaylık sağlar.

 

Bu kuralı uygulamak için kullanılan kelimelere Relative Pronoun denir. Relative Pronoun sözcükleri, “who, whose, when which, where, that” şeklindedir. Bu kelimelerin çeşitli kullanım alanları mevcuttur. Bunun yanı sıra kullanım alanları cümlenin anlamına göre farklılık göstermektedir.

 

Relative Clause Cümle Yapısı

relative-clause-örnek

İngilizcede relative clause konusunu kullanımı oldukça kapsamlıdır. Bir cümlede sıfat cümleciği kuracaksanız ve onu kısaltmak isterseniz relative clause kullanmamız gerekir.

 

  • Hızlı giden otobüs – The bus which is going fast.
  • Gülümseyen adam – The man who is smiling.

 

Bu cümlelerde isme sorulan nasıl sorusu bize sıfat cümlesini verecektir. İsimler siyahla belirtilir. Kısacası relative clauses konusu genellikle sıfat tümleciği oluştururken kullanılmaktadır.

 

Sıfat tümlecikleri yani Relative Clauses konusu cümlede genellikle ortada ve isimden sonra kullanılmaktadır. Relative clause konusunu öğrenmek için relative clause örnek cümleleri ile alıştırma yapmak son derece önemlidir.

 

Özneyi bulmak için yükleme yani fiile kim (who) ve ne (what) sorularının sorulması gerekir

Özneyi bulduktan sonra yükleme soracağınız ne, kim, neyi, kimi soruları size nesneyi verir. Bununla birlikte özne ve nesneyi bulduktan sonra ikisini de iyi inceleyip sıfat tümleciğini bulabilirsiniz.

 

Relative Clause Örnekler ve Türkçe Anlamları

relative-clause-örnek

Relative clause örnek cümleleri Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: The person who phoned me last night is my doctor.

Anlamı: Dün gece beni arayan kişi doktorum.

 

Örnek: The cyclist who won the race trained hard.

Anlamı: Yarışı kazanan bisikletçi çok çalıştı.

 

Örnek: That’s the cat who bites me.

Anlamı: Beni ısıran kedi bu.

 

Örnek: The woman who I saw yesterday was Amy.

Anlamı: Dün gördüğüm kadın Amy’di.

 

Örnek: It was David who Clara gave the keys.

Anlamı: Clara’ya anahtarları veren David’di.

Örnek: I visited my mother who was ill.

Anlamı: Hasta olan annemi ziyaret ettim.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Relative clause konu anlatımı ve relative clause örnek cümleler” konusunu ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici ve alıştırmalar içeren çeşitli içerikler için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra ise size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanarak konuşma becerilerinizi geliştirme avantajına sahip olun!

İlginizi Çekebilir: Propositions (İlgeçler) Konu Anlatımı

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı