İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Kelime

İngilizce Pazartesi Ne Demek? İngilizce- Türkçe Örnekler!

İngilizcesini geliştirmek isteyen birçok kişi genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenerek yeterli dil becerisine sahip olabileceğini düşünmektedir. Dil öğrenmek yalnızca dil becerilerini geliştirmek ile ilgili değil aynı zamanda dilin kendi yapısını ve kurallarını da bilmeniz anlamına gelir. Belirli cümle kalıplarını kullanmanız da büyük öneme sahiptir. Genellikle dil eğitiminde ilk önce temel ve genel iletişim için cümle kalıplarını öğrendikten sonra sayıları, saatleri ve günleri öğrenmeye başlarız. İngilizcede tarih belirtmek için sayıları, haftaları ve ayları bilmemiz oldukça önemlidir. Hayatımızın birçok kısmında yer alan İngilizce günler ve haftanın günlerin de öğrendiğimiz dildeki karşılıklarını öğrenmemizde oldukça önemlidir. Peki İngilizce pazartesi ne demek ve haftanın günlerini nasıl öğrenebiliriz?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebiliriz. Peki İngilizce iletişim kurabilmemiz için yalnızca dilbilgisi yeterli mi? Haftanın ilk günü olan İngilizce pazartesi kelimesini ve diğer haftanın günlerini de öğrenmemiz gerekir. Bu yazımızda İngilizce pazartesi ve örnek cümlelerini sizler için detaylı bir şekilde ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

İngilizce Pazartesi Ne Demek?       

 

Bir davet düzenlemek için veya planlarınızı sevdikleriniz ile paylaşmak için hatta geleceğe yönelik fikirlerinizi diğer kişilere de anlatmak için İngilizce günleri bilmeniz gerekir. İngilizce günlerden haftanın ilk günü olan İngilizce pazartesi kelimesi de İngilizcede “Monday” olarak kullanılır. Ayrıca kısaltma hali ise “mon” şeklinde ifade edilir. İngilizcede Monday haftanın ikinci günü olarak kabul edilir.

 

Pazartesi Gününe Neden Monday Denir?

İngilizce-pazartesi-ne demek

İngilizce pazartesi gününe “Monday” denmesinin sebebi ile ilgili birçok hikâye vardır. Pazartesi, iş ve okul yoğunluğunun başlangıcı olmasına rağmen İngilizcede aslında haftanın ikinci günüdür. Pazartesi, adını “ayın günü” anlamına gelen Anglo-Sakson “mondandaeg” kelimesinden alır. İskandinav kültürlerinde haftanın ikinci günü ay tanrıçasına tapınmaya ayrılan bir gündü. Pazartesi günleri doğan kızlara ise eski İngilizcede ay anlamına gelen kelime Mona adı verildi.

 

İngilizce Pazartesi İngilizce- Türkçe Cümleler!       

İngilizce-pazartesi-ne demek

İngilizcede pazartesi Monday olarak kullanılmaktadır. Monday kelimesi ile örnek cümleler ise Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: Our office is open from Monday to Saturday inclusive.

Anlamı: Ofisimiz Pazartesi’den Cumartesi’ye kadar açıktır.

 

Örnek: I go to the gym every Monday and Thursday, without fail.

Anlamı: Her pazartesi ve perşembe mutlaka spor salonuna giderim.

 

Örnek: The traveler set forward last Monday.

Anlamı: Gezgin geçen pazartesi yola çıktı.

 

Örnek: All applications must be submitted by Monday.

Anlamı: Tüm başvurular pazartesi gününe kadar yapılmalıdır.

 

Örnek The man returned from Boston Monday week.

Anlamı: Adam Pazartesi haftası Boston’dan döndü.

 

Örnek: The cafe is open every day except Monday.

Anlamı: Kafe pazartesi hariç her gün açıktır.

 

Örnek: The museum is open daily except for Monday.

Anlamı: Müze pazartesi hariç her gün açıktır.

 

Örnek: Scientists, business people, and others gathered on Monday for the official opening.

Anlamı: Bilim insanlar, iş insanları ve diğerleri, resmi açılış için pazartesi günü toplandı.

 

Örnek: The law court will reopen on Monday.

Anlamı: Hukuk mahkemesi pazartesi günü yeniden açılacak.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce pazartesi günü ve Türkçe anlamları ile İngilizce pazartesi (monday) örnek cümleler” konusunu örnek cümleler ile açıkladık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Tekerlemeler ve Anlamları! 12 İngilizce Tekerleme

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı