İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Konuşma

İngilizce Pratik Konuşma Becerilerinizi Geliştirmenin Yolları Nelerdir?

Birçok kişi İngilizce dil bilgisi konusunda her detayı öğrenmek ister. Buna rağmen, konu ana dili İngilizce olan biri ile karşılıklı diyalog kurmaya geldiğinde çekingen davranılması mümkündür. Ana dilinizden farklı bir dilde akıcı bir şekilde konuşabilmeniz için çok fazla dinleme ve konuşma pratiği yapmanız son derece önemlidir. Sık sık konuşma becerilerini geliştirmenin tek çözümünün başkalarıyla sohbet etmek olduğu düşünülmektedir. Esas olarak başkalarıyla konuşmadan konuşmanızı geliştirmenin birçok yolu da mevcuttur. Peki İngilizce pratik konuşma yöntemleri nelerdir? BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, İngilizce konuşabileceğiniz biri olmadan İngilizce pratik konuşma becerinizi nasıl geliştireceğinize dair merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce Konuşma Pratiğinin Önemi      

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce konuşmak ve İngilizce konuşma pratiğinizi geliştirme süreci son derece önemlidir. Bu noktada ise speaking geliştirme yöntemlerine önem vermeniz önem taşır. İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirme sürecinde karşınızdaki kişiler ile konuşurken söylenenleri anlamaya çalışarak İngilizce anlama becerinizi de geliştirirsiniz. Ayrıca İngilizce konuşma pratiği yapmak zamanla bu becerinizi geliştireceğinden kendinize olan özgüveninizin ve motivasyonunuz da artacaktır. Bununla birlikte İngilizce konuşma pratiği, İngilizce iletişim kurmak ve native speakerlar ile doğal bir şekilde konuşabilmek için önemlidir.

 

İngilizce Konuşma Pratiğinin Faydaları 

İngilizce-pratik-konuşma

Ülkemizde İngilizce öğrenme konusunda yapılan en büyük hatalardan birisi yalnızca gramer bilgisine yoğunlaşıp pratik yapmamaktır. İyi bir gramer ve kelime bilgisine sahip olsanız dahi öğrendiklerinizi kısa süre içinde unutmanız mümkündür. İngilizce seviyeniz ne olursa olsun, konuşma pratiği yapmanız bildiklerinizi ve öğrendiklerinizi tekrar etmenize ve bu bilgilerin daha kalıcı olmasına olanak tanır. Özellikle yeni bir dil öğrenme sürecinde en çok zorlanılan kısım konuşma becerisini geliştirmek olduğu için konuşma pratiği yapmanız bu becerinizi ilerletmenin en önemli çözümüdür.

 

İngilizce konuşma pratiği yaparak daha akıcı konuşmaya, kelimeleri daha doğru telaffuz etmeye ve kendinizi daha iyi ifade etmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca konuşma pratiği yapmak yalnızca konuşma becerinizi değil anlama becerinizi geliştirmenize de katkı sunar. Bunun yanı sıra karşınızdaki kişiler ile sağlıklı iletişim kurabilmek, söylenilenlere ve sorulanlara mantıklı bir şekilde karşılık verebilmek için konuştuğunuz kişinin söylediklerini de anlamanız gerekir. Böylelikle karşınızdaki kişiler ile konuşurken söylenenleri anlamaya çalışarak İngilizce anlama becerinizi de geliştirirsiniz.

 

İngilizce Pratik Konuşma Becerilerinizi Geliştirmenin Yolları

İngilizce-pratik-konuşma

İngilizce konuşma pratiğini geliştirmek için bazı teknikler mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir:

 

  1. İngilizce Düşünmek

İngilizce konuşmanın en zorlayıcı taraflarından biri ana dilinizde düşünüp İngilizce cümle kurmaya çalışmaktır. Bu nedenle de konuştuğunuz dilde düşünebiliyor olmanız oldukça önemlidir. İngilizce düşünerek İngilizce konuşmak için sürekli dinleme çalışmaları yaparak karşınızdakini anlamaya çalışmalısınız.

 

  1. Vurgulara Dikkat Etmek

Hemen hemen tüm İngilizce sözcüklerde ve cümlelerde vurgulama söz konusudur.  Bu durum, İngilizce konuştuğunuzda kelimelere ve cümlelere farklı anlamlar katar. Bu nedenle seslere dikkat etmek son derece önemlidir.

 

  1. Dinleme ve Okuma

Konuşmak için kelimeler önemlidir. Bu sebeple nasıl konuşmamız gerektiğini ve duyduğumuz kelimeleri nasıl telaffuz edebileceğimizi bilmemiz gerekir.  Dinleme ve okuma pratiği yaparak siz de konuşma becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

 

  1. Kalıplaşmış Cümleleri Öğrenmek

Konuşmada akıcılığı sağlamak için bir başka ipucu ise farklı kelimeler yerine çeşitli ifadeler kullanmaktır. Bu sebeple kalıplaşmış cümlelere yoğunlaşmak son derece önemli bir durumdur.

 

BukyTalk ekibi olarak İngilizce pratik konuşma becerilerini geliştirme süreci hakkında çeşitli bilgiler sunduk. BukyTalk platformu ile konuşma seviyenize uygun konuşma paketlerinden yararlanarak ana dili İngilizce olan konuşmacılar ile konuşmanız mümkündür. Yapmanız gereken ücretsiz İngilizce konuşma seansına katılarak sonrasında istediğiniz İngilizce konuşma paketlerinden yararlanmak! Hizmetlerimiz ve paketlerimiz hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir veya iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: İngilizce Düzensiz Fiiller ve Türkçe Anlamları

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı