İngilizce

İngilizce Konuşma Pratiği Nasıl Yapılır?

İngilizce Konuşma Pratiği Nasıl Yapılır?

İngilizce, evrensel geçerliliği olan dillerin en başında gelmektedir. Bu nedenle İngilizce öğrenmek birçok kişinin en büyük arzularından bir tanesidir. Siz de İngilizce öğrenmek ya da İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız konuşma İngilizcesi nasıl öğrenilir ve İngilizce konuşma pratiği için günlük olarak neler yapılır gibi soruların cevabını bulmalısınız!.

Şimdi gelin, hep birlikte konuşma İngilizcesi nasıl öğrenilir sorusunun cevabını bulalım!

İngilizce Konuşma Pratiği İçin Günlük Olarak Ne Yapılır?

İngilizce konuşma pratiği nasıl yapılır sorusu ile ilgili tüm cevaplar işte burada:

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce konuşma pratiğini hemen bugün, en uygun fiyata, en iyi şekilde yapmak için BukyTalk’a kaydolun ve ücretsiz konuşma seansına katılın! BukyTalk’a kaydolmak için buraya tıklayın!

Kendi Kendinize Konuşun

Her şeyden önce, kendi kendinize konuşmaya alışmanız gerekecek. Aslında yeni İngilizce kelimeleri ve deyimleri başka biriyle sohbet ederken denemeden önce tek başınıza denediğinizde kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Kendinizi evinizde veya yurtta yalnız bulduğunuzda, ne yaptığınız hakkında yüksek sesle konuşun. Örneğin yaptığınız yemeği tarif edin. Bu sayede İngilizce’nizi geliştireceğinizden emin olabilirsiniz.

Kendinizi Dinleyin

İngilizce konuşma pratiği yapacak kimseniz yoksa, kayıt aracı olan İngilizce dil uygulamalarına bakabilirsiniz. İngilizce konuşurken kendinizi kaydetmek için kayıt cihazını kullanın ve ardından onu dinleyin. Sürekli belirli şeyleri tekrar eden biri gibi mi konuşuyorsunuz?

Hangi seslerde ve sözcüklerde zorlandığınızı not edin ve bunları kayıt cihazına yeniden, yüksek sesle söyleme alıştırması yapın.

Kendiniz Konuşurken İzleyin

Konuşma pratiği yapmanın ve özgüveninizi geliştirmenin bir başka benzersiz yolu da ayna kullanmaktır. Bu kulağa garip gelebilir. Ancak aynada konuşurken kendinize bakarak, ağzınızın nasıl hareket ettiğini, sözcükleri nasıl oluşturduğunu ve vücut dilinizi görebileceksiniz. Bu yöntem son derece etkilidir.

Ücretsiz İngilizce Konuşma Seansına Kaydol!

BukyTalk’a Kaydolun!

Grup veya kişiye özel seanslarıyla kendinizi ifade edebileceğiniz sosyal bir ortam ile İngilizce konuşma pratiği yapma imkânı sunuyor!

BukyTalk’ta, farklı kültürlerden ve beceri seviyelerinden insanlarla İngilizce konuşma pratiği yaparak dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Bu öğrenme deneyimi, rahat bir ortamda cesurca konuşarak ve hatalarınızdan öğrenerek İngilizce konuşma yeteneğinizi geliştirmenize yardımcı oluyor!

BukyTalk olarak, korkusuzca İngilizce konuşmak isteyen kişilere ve dil öğrenenlere düşüncelerini, fikirlerini ve deneyimlerini İngilizce olarak paylaşabilecekleri eşsiz bir alan sunuyoruz!

Ücretsiz İngilizce Konuşma Seansına Kaydol!

İngilizce Haber Kanallarını İzleyin!

BBC, CNN, Al Jazeera gibi İngilizce yayın yapan haber kanallarını takip ederek, hem güncel olaylara hakim olabilir hem de İngilizce’nizi geliştirebilirsiniz.

İngilizce Eğitmeni ile Çalışın

İngilizce öğretmeni veya eğitmeni ile çalışarak, düzenli olarak İngilizce konuşarak dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Öğretmenler, doğru telaffuz ve dilbilgisi konularında size yardımcı olabilir.

Uzman BukyTalk eğitmenleri ile çalışmak ve İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmek için hemen ücretsiz İngilizce konuşma seansına kaydolun!

Online İngilizce Konuşmanın Kolaylığını BukyTalk İle Deneyin!

Bir Dil Değişim Programına Katılın

İngilizce konuşma pratiği yapmanın bir başka benzersiz yolu da bir dil değişim programına katılmaktır. Bu programlar kullanıcıları ana dili İngilizce olan kişilerle eşleştirir.

Uygulama sayesinde, görüntülü sohbeti kullanarak ana dili İngilizce olan biriyle İngilizce sohbet etme fırsatına sahip olacaksınız. BukyTalk olarak bu konuda size destek olmaya hazırız!

Altyazıları Okuyun

Mümkün olduğunca İngilizce altyazı kullanmalısınız. Altyazılar İngilizce okumayı öğrenmenize yardımcı olurken bunları sesli okuma alıştırması yapmak için de kullanabilirsiniz. Altyazıları yüksek sesle okuduğunuzda aynı zamanda konuşmuş olacaksınız.

Televizyonda Duyduklarınızı Taklit Edin

İzlemekten keyif aldığınız bazı televizyon programları veya filmler bulun. İzledikten sonra karakterlerin İngilizce konuşma şeklini taklit edin.

Bu sayede İngilizce konuşmanız olumlu seyirde ilerleyecektir. Karakterin ses tonuna ve beden diline dikkat ederek gerçek hayatta nasıl iletişim kuracağınızı çok daha iyi anlayacaksınız.

Konuşma Pratiği Yapmak İçin Görüntülü Mesajlaşmayı Kullanın

İngilizce konuşan ve yurt dışında yaşayan arkadaşlarınız veya aile üyeleriniz varsa, konuşma pratiği yapmak için Skype ve Facetime gibi görüntülü mesajlaşma araçlarından yararlanmalısınız.

Bu noktada arkadaşlarınıza ve ailenize, İngilizce konuşmak istediğinizi açıklamanız iyi olacaktır. Çünkü ana dilinizi konuşurken daha rahat hissettiğinizi varsayabilirler.

Görüntülü konuşarak İngilizce konuşma pratiği yapmanın en etkili yolu BukyTalk!

Ücretsiz İngilizce Konuşma Seansına Kaydol!

Bir Sanal Asistanla İngilizce Konuşun

İngilizce konuşmak için kullandığınız herhangi bir sanal asistan aracını (Siri, Google veya Amazon Alexa gibi) kurun. Sanal asistan ile İngilizce konuşmanın yanı sıra ondan yanıt almak için de İngilizce konuşmanız gerekir. Ek olarak bu, telaffuzu geliştirmenin harika bir yoludur.

Gününüzü Anlatın

İster tek başınıza ister bir arkadaşınızla, her gün gününüzü yüksek sesle anlatarak zaman geçirin. Gününüz hakkında konuşarak konuşma İngilizcesi becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bu konuşma esnasında geçecek iki yaygın İngilizce sorusu “Günün nasıldı?” ve “Bugün ne yaptın?” soruları size önemli oranda konuşma imkanı sunacaktır.

İngilizce Yorumlar Yapın

Özellikle spora tutkuyla bağlı olanların, spor oyunlarını yorumlamak için İngilizce kullanması bu noktada faydalı olacaktır. İngiliz spor spikerlerini dinleyin ve onları taklit edin. Sporun yanı sıra video oyunlarını da İngilizce yorumlayabilir ve yorumlarınızı online olarak paylaşabilirsiniz.

İngilizce konuşma pratiği için günlük ne yapılır sorusuna cevap verdik. Siz de İngilizce’nizi geliştirmek ve konuşma pratiği yapmak için BukyTalk’ı tercih edebilirsiniz.

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı