İngilizceİngilizce GeliştirmeYabancı Dil Eğitimi

İngilizce Geliştiren Diziler Nelerdir?

Dil öğreniminde; dilbilgisi kuralları, kuralların istisnaları, deyimler, fiiller, telaffuz ve aksan gibi pek çok etken söz konusudur. Bu nedenle birçok dil öğrencisi, İngilizce çalışmayı zor ve sıkıcı görmektedir. İngilizce öğrenebileceğimiz ve öğrenirken eğlenebileceğimiz bir çalışma metodu bulunmaktadır. Bunlardan birisi de İngilizce diziler izlemektir. İngilizce geliştiren diziler, eğlenirken kendinizi de geliştirebileceğiniz bir çalışma sürecidir.

 

İngilizce konuşma becerilerinizi ve dinleme anlayışınızı geliştirmeniz için dizi izlemek son derece önemli bir aktivitedir. Bu nedenle hangi dizileri izlerken İngilizcemi geliştirebilirim sorusunun cevabı merak edilmektedir. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, İngilizce geliştiren diziler konusunu ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

  1. Friends

Sitcom diziler arasında en sevilenlerden birisi olan Friends dizisi 20 dakikalık bölümleri ile oldukça başarılı bir dizidir. Sizi sıkmadan eğlenceli zamanlar geçirmenizi sağlayan bu dizi, kullanılan kelime çeşitliliği ile ön plana çıkar. Ayrıca konuşma hızının yavaş olması ile özellikle A2 seviyesinde olan öğrenciler için tavsiye edilebilir.

 

  1. How I Met Your Mother

Komedi dizileri arasında çok fazla sevilen bir diğer dizi de H.I.M.Y.M. dizisidir. Bu dizi, beş iyi arkadaşın hayatları ve seçimlerini esprili bir dilde anlatmaktadır. Ayrıca kelime dağarcığınız oldukça gelişmesine yardımcı olacak bu dizide, konuşma hızı da çok hızlı veya çok yavaş değildir.

 

  1. Sherlock

İngilizce-geliştiren-diziler

Sherlock, polisiye türünde popüler diziler arasında yer almaktadır. Dizide İngilizce aksan kullanımı ise ilk dikkat çeken özelliklerden birisidir. Konuşmalar hızlı geçtiği için yavaşlatarak izleyebilir veya İngilizce seviyenize göre aksan ve telaffuz geliştirmek için tercih edebilirsiniz.

 

  1. Black Mirror

Distopik kurgusu ile Black Mirror, teknoloji meraklılarının oldukça sevdiği bir dizidir. Her bölümü birbirinden bağımsız olan bu dizi, son yılların en sevilen popüler dizileri arasında ye almaktadır. Kullanılan dil ve kurgu sayesnde önerilerimiz arasında yer alan bir dizidir.

 

  1. The Simpson

Her yaş grubuna hitap eden The Simpson dizisi de İngilizce geliştiren diziler arasında yer almaktadır. Hedef kitlesi yetişkinler olan bu animasyon dizi, konuşma hızı ve aksan kullanımı öğrenimi için önerilerimiz arasında yer alır. Animasyon yapımları tercih edenler için özellikle vazgeçilmez olan bu diziyi dil seviyenize uygunsa tercih etmenizi öneririz.

 

  1. Doctor Who

İngilizce-geliştiren-diziler

Bu dizi, evrenin derinliklerinde doktor ile zamanda yolculuk yapma fırsatı sunar. Yıllardır süren ve her zaman popüler olan bu dizi, farklı aksanlar ile İngilizce öğrenmeye çalışan kişiler için önerilerimiz arasında yer alır.

 

Son olarak dizilerin yanı sıra İngilizce altyazılı filmler ve programlar da izleyerek bu süreci hızlandırmanız mümkün.

 

  1. Brooklyn 99

Dizi izleyerek İngilizce öğrenmek de tamamen yeterli değildir. Bunun nedeni ise İngilizce diziler izlemek yalnızca konuşma becerilerinizi geliştirmenize ve kelime pratiği yapmamıza olanak tanır.

 

Amerikan İngilizcesinin baskın olduğu dizilerden birisi olan Brooklyn 99, polisiye ve sitcom türünde önerilen diziler arasında yer almaktadır. Konuşma hızı ortalama olduğu için daha çok ileri seviye dil öğrencileri için önerdiğimiz diziler arasındadır.

 

  1. The Crown

İngilizce-geliştiren-diziler

İngiliz aksanına ilgi duyuyorsanız The Crown mutlaka izlemeniz gereken bir dizidir. Kraliyet ailesinin gösterişli İngilizcesine aşina olmak açısından The Crown İngilizce geliştiren diziler arasında kesinlikle üst yer almaktadır.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce geliştiren diziler” ile İngilizce dizi izlemek hakkında bilmeniz gerekenleri ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Kurumsal Mail Nasıl Yazılır? Kurumsal Mail Örnekleri!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı