İngilizceİngilizce GeliştirmeYabancı Dil Eğitimi

İngilizce Dinleme Metinleri ve İngilizce Listening Geliştirme Yöntemleri

İngilizcesini geliştirmek isteyen pek çok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrenmeye çalışır ve bu becerileri geliştirdiklerinde ise İngilizceyi öğrendiklerini düşünürler. İngilizceyi belli bir seviyede öğrenebilir ve dil becerilerimizi geliştirebiliriz. Peki İngilizce iletişim kurabilmemiz için yalnızca dilbilgisi yeterli midir? İngilizce iletişim becerimizi geliştirmek için İngilizce dinleme ve konuşma becerilerimizi geliştirmemiz gerekir. Peki İngilizce dinleme becerilerinizi nasıl geliştirebilirsiniz? İngilizce dinleme metinleri nelerdir?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

Dil öğreniminde dil becerililerinin gelişimi oldukça önemlidir. Özellikle iletişim kurabilmek için konuşabilmek ve dinlediğinizi anlayabilmek olmazsa olmaz kriterler arasında yer almaktadır. Peki İngilizcenizi geliştirmek için İngilizce dinleme metinleri ne kadar önemlidir? Bu yazımızda, İngilizce dinleme metinleri konusu hakkında çeşitli bilgiler sunacağız

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

İngilizce Dinleme Pratiğinin Önemi

 

İngilizce dinleme pratiği ile İngilizce dinlediklerinizi daha kolay ve rahat anlayabilirsiniz. Karşılıklı İngilizce diyaloglarda karşınızdaki kişiyi anlamakta zorlanmanızın en temel nedeni, yeterince dinleme pratiği yapmamanızdır. Dinleme becerilerinizi geliştirmek için belirli pratikler ile alıştırmaları düzenli olarak yapmanız gerekir.

 

İngilizce Listening Geliştirme Yöntemleri Nelerdir?

 

İngilizce dinleme becerinizi geliştirmek için uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır. İngilizce altyazılı diziler izleyebilir, dinlediğiniz İngilizce şarkıların sözlerini okuyabilir, ilgi alanlarınıza yönelik podcastler ve sesli kitaplar ile çeşitli alıştırmalar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra dinleme becerilerinizi geliştirebileceğiniz birçok web sitesi de mevcut. Bu alıştırmalar ile İngilizce dinleme becerilerinizi geliştirirken aynı zamanda konuşma (speaking) becerilerinizi de geliştirebilirsiniz. İngilizce dinleme becerilerinizi geliştirmek için uygulamanız gereken birkaç kriter aşağıdaki gibidir:

 

İngilizce Altyazılı Diziler

ingilizce-dinleme-metinleri

Dil öğrenmek veya dinleme becerilerini geliştirmek isteyen birçok kişi İngilizce altyazılı diziler izlemeyi tercih eder. Yeni bir dil öğrenirken, çoğu insan film veya dizi izleyerek İngilizcesiniz geliştirmeyi tercih eder. Dil öğrenme sürecinde öğrenmek istediğiniz dili hayatınıza dahil etmeniz oldukça önemlidir. Bunu yapmak için en etkili metotlardan birisi de İngilizce altyazılı dizi ve filmler izlemektir.

 

İlgi Alanlarınıza Uygun Podcastler     

 

İlginç veya eğlenceli bulduğunuz bir podcastten bir bölüm seçerek dinlemeye başlayın. Bu bölümü bir hafta boyunca her gün düzenli olarak dinleyin. Anlaması zor olan kelimeleri veya cümleleri not almaya çalışarak bu kelimeleri araştırın.

 

Sesli Kitaplar Dinlemek ve Okumak

                       

İngilizce sesli kitaplar dinlemek ve okumak hem okuma hem de dinleme becerilerinizi geliştirmeniz için oldukça etkili bir çözüm olarak görülmektedir. Özellikle İngilizce sesli kitaplar ile pratik yapmayı tercih etmek, kelime ve cümle yapılarını okurken aynı zamanda telaffuzlarını da öğrenmenize olanak tanır.

 

Sesli kitap okumanın bir başka avantajı ise anlamını bildiğiniz ancak cümle içerisinde ne şekilde kullanılması gerektiğini bilmediğiniz kelimelerin, nasıl kullanılması gerektiğini öğrenmenize de olanak sağlıyor olmasıdır. Basit anlatıma sahip İngilizce kitaplar ile başlayabilir ve böylece hem okuma hem dinleme becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

 

Online Siteler ile İngilizce Dinleme Metinleri     

ingilizce-dinleme-metinleri

İngilizce dinleme metinleri bulabileceğiniz ve pratik yapabileceğiniz birçok online site bulunmaktadır. Bu web siteler aşağıdaki gibidir:

 

  1. org
  2. esl-lab.com
  3. com
  4. co.uk
  5. com
  6. org
  7. com
  8. Sound English

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce dinleme metinleri” ile İngilizce dinleme becerilerinizi geliştirmeniz için bilmeniz gerekenleri ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Proficiency Sınavı Nedir? Nasıl Hazırlanılır?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı