İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Had Kullanımı İngilizce’de Had Ne Demek ve Nasıl Kullanılır?

Dil öğrenmek, günümüzde büyük bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Dilin gramer yapısını öğrenmek ile kalmayarak çeşitli özelliklerini de öğrenmeli ve bu konuda bol bol pratik yapmamız gerekir. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan had fiilini hepimiz biliyoruz. Peki had filinin aslında have fiilinin geçmiş zaman çekimi almış formu olduğunu biliyor muydunuz?  Had ne demek, İngilizce had ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız oldukça önemlidir. Bunun için ise fiillerin çekimlerini öğrenmemiz oldukça önemlidir. Peki had fiili kullanım alanları nelerdir ve had de demek konusunu nasıl ele almalıyız?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

İngilizce’de Had Ne Demek? 

“Had” kelimesi, “have” fiilinin geçmiş zaman hali olarak kullanılır ve “sahip olmak” anlamına gelir. Bu kullanımıyla, geçmiş zamanda sahip olunan şeyleri, durumları veya deneyimleri ifade eder.

Örnek: “I had a car.” (Bir arabam vardı.)

Past perfect tense yani miş’li geçmiş zaman have/ has yardımcı fiilinin geçmiş hali had ile kullanılmaktadır. Cümle formu ise şu şekildedir:

Cümle formu: Özne- Had- Fiil (V3)- Tümleç.

Past perfect tense, geçmişte gerçekleşen olayların veya durumların anlatımında kullanılır. Bu tense, “had” ile birlikte fiilin üçüncü hali (V3) kullanılarak oluşturulur.

Örnek: “She had finished her work before she went home.” (Eve gitmeden önce işini bitirmişti.)

“Had” ile Zorunlu

Past perfect tense, iki olay arasındaki zaman kıyaslaması ile kullanılmaktadır. Her iki olay da geçmişte gerçekleşir ancak biri daha önce diğeri de ondan sonra gerçekleşiyor. Önce olan eylem için -mişli geçmiş kullanırken sonradan olan eylem için sadece geçmiş zaman kullanmanız gerekir.

İngilizce’de Had Fiili Kullanım Alanları!

Had-Ne-Demek

Had yapısını hangi alanlarda kullanacağınızı öğrenmek dil bilgisi bakımından da oldukça önemlidir. Had fiili kullanım alanları aşağıdaki gibidir:

Geçmişte Gerçekleşen İki Olay Arasında:

      • Past perfect tense, geçmişte gerçekleşen iki olay arasında zaman farkını belirtmek için kullanılır.
      • İlk olay için past perfect (had + V3) kullanılırken, ikinci olay için past simple (V2) kullanılır.
      • Örnek: “By the time she arrived, I had already left.” (O geldiğinde ben çoktan ayrılmıştım.) Burada, “had left” geçmişte daha önce gerçekleşen eylemi ifade eder.

Geçmişteki Olay ve Etkileri:

      • Eğer bir olay geçmişte gerçekleşmiş ve bu olayın etkileri de yine geçmişte kalmışsa, bu durum için past perfect tense kullanılır.
      • Örnek: “He was tired because he had been working all day.” (Tüm gün çalışmış olduğu için yorgundu.) “Had been working” ifadesi, geçmişteki eylemin etkisinin geçmişte kaldığını gösterir.

Gerçekleşmemiş Geçmiş Planları veya İstekleri Anlatırken:

      • Geçmişte planlanmış ama gerçekleşmemiş eylemleri anlatmak için de past perfect tense kullanılır.
      • Örnek: “I had planned to visit Paris, but I couldn’t.” (Paris’i ziyaret etmeyi planlamıştım, ama yapamadım.) “Had planned” ifadesi, geçmişte yapılmış bir planın gerçekleşmediğini belirtir.

Geçmişteki Zorunlulukları İfade Ederken:

      • Geçmişteki bir zorunluluğu ifade etmek için “had to” yapısı kullanılır.
      • Bu yapı, geçmişteki bir zorunluluğu veya mecburiyeti anlatır.
      • Örnek: “I had to finish my homework before I could go out.” (Dışarı çıkabilmek için ödevimi bitirmek zorundaydım.) Burada “had to finish” geçmişteki bir zorunluluğu ifade eder.

İngilizce Had ile İlgili Cümleler!          

Had-Ne-Demek

İngilizce had kullanımı ile ilgili cümleler aşağıdaki gibidir:

Örnek: She had been a teacher for forty years when he got retired.

Anlamı: Emekli olduğunda kırk yıldır bir öğretmendi.

Örnek: I was happy, I had bought a new book for myself.

Anlamı: Mutluydum, kendime yeni bir kitap almıştım.

 

Örnek: He had wanted to go the winehouse when he was in Italy.

Anlamı: İtalya’da olduğu sırada şarap evine gitmek istemişti.

 

Örnek: You hadn’t studied for the English exam.

Anlamı: İngilizce sınavına çalışmamıştın.

 

Örnek: Even her parents had to come up to see her.

Anlamı: Ailesi bile onu görmeye gelmek zorunda kaldı.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “had ne demek, İngilizce had kullanımı nasıl olmalıdır?” konularını Türkçe anlamları ile detaylı bir şekilde sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Kibar Konuşma Diyalogları

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı