İngilizce Gramer

İngilizce Much Many Farkı ve Kullanımı

İngilizce, gramer bakımından zengin bir dildir. Sık kullanılan ve kullanımı sırasında genellikle karıştırılan birçok cümle yapısı bulunmaktadır. İngilizcede kullanılan yapılardan birisi de “much/ many” konusudur. Much/ many yapısı, düzenli pratik yaparak öğrenebileceğiniz basit bir gramer konusudur. En çok karıştırılan ise many ve much kelimelerinin kullanım alanlarıdır. Peki İngilizce much many farkı nedir?

İngilizcede önemli bir yapı olan much/ many yapısı ile ilgili cümle yapılarını öğrenmek, etkili iletişim kurmanız açısından son derece önemlidir. İngilizce quantifiers yani miktar beleryiciler olarak adlandırılan much ve many, bir nesnenin miktarını belirtmek için kullanılır. Peki much/ many farkı ve bu yapılar ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır? Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri detaylı bir şekilde ele alacağız.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce Much Kullanımı

Much kelimesi, sayılamayan nesneleri nitelemek için kullanılmaktadır. Ayrıca much, olumsuz ve soru cümlesi olarak iki farklı cümle yapısı ile kullanılır. Bunun yanı sıra much kelimesi; “pek çok, birçok, çok” anlamlarını ifade etmek için kullanılan bir sıfattır. Much kelimesinden sonra gelen isim ise daima tekil olarak kullanılmalıdır.

İngilizce Many Kullanımı

Many kelimesi much kelimesinin aksine sayılabilen nesneleri nitelemek için kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra many; olumlu, olumsuz ve soru cümlesi olarak üç farklı cümle yapısıyla da kullanılır. Many; pek çok, birçok, çok” anlamlarını ifade etmek için kullanılan bir sıfattır. Many kelimesinden sonra gelen isim daima çoğul olarak kullanılmalıdır.

İngilizce Much Many Farkı

İngilizce dünyada en çok konuşulan diller arasında yer almaktadır. Yabancı dil öğrenmek isteyenler birçok konuda yardım alabiliyor. İngilizce öğrenmek isteyenler ise pek çok kelimenin doğru kullanımını öğrenmek ister.

Much ve many kelimesinin farkları mutlaka bilinmesi gerekiyor. Much kelimesi, sayılamayan isimlerle kullanılan kelimelerden biridir. Many kelimesi de sayılabilen isimler için kullanılmaktadır. Arasındaki bulunan temel fark ise pek çok kişi tarafından karıştırılmaktadır.

Many yapısı, daha önce de bahsettiğimiz gibi sayılabilir (countable) isimler ile kullanılan bir cümle yapısıdır. Bu kelimenin kullanıldığı nesnelerin sayısı net bir biçimde ifade edilebilmelidir. Kısacası sayılabilen isimlerin miktarını anlamak için many kelimesi kullanılır.

Much yapısı, ise sayılamayan (uncountable) isimler ile kullanılan bir cümle yapısıdır. Kısacası sayılamayan isimlerin miktarını anlamak için much kelimesi kullanılır.

ilginizi çekebilecek içeriğimiz: In That Kullanımı: İngilizce in that ile Örnekler!

Much Many ile Örnek Cümleler!

Örnek: She asks too many questions.
Anlamı: Çok soru soruyor.

Örnek: You were such a wonderful person in so many ways.
Anlamı: Pek çok yönden harika bir insandın.

Örnek: How many times do you have to tell her?
Anlamı: Ona kaç defa söylemen gerekiyor?

Örnek: Many days passed before they came in sight of land.
Anlamı: Karayı görmeden önce günler geçti.

Örnek: Thank you so much for helping, David.
Anlamı: Yardım ettiğin için çok teşekkür ederim, David.

Örnek: They were having so much fun that even Amy broke down and joined them.
Anlamı: O kadar eğleniyorlardı ki Amy bile pes edip onlara katıldı.

Örnek: Give many kisses to your little sister and much love to all.
Anlamı: Küçük kız kardeşinize çok öpücükler verin ve herkese çok sevgiler.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “much many farkı” konusunu tüm detayları ile ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı