İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Cut 2. Hali: Cut Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Dil öğrenmek, günümüzde büyük öneme sahiptir. Dilin gramer yapısını öğrenmenin yanı sıra çeşitli özelliklerini de öğrenmeli ve bu konuda bol bol pratik yapmalıyız. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimler arasında da fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan buy fiilini hepimiz biliyoruz. Peki cut fiilinin anlamı nedir ve cut 2. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız oldukça önemlidir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek oldukça etkilidir. Peki cut fiili kullanım alanları nelerdir ve cut 2. hali çekimi neden önemlidir? Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Cut Fiilinin Anlamı

 

İngilizceden Türkçeye “kesmek” olarak çevrilen cut fiili, cümle içerisinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer alır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple cut fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de öğrenmemiz oldukça önemlidir.

 

Cut 2. Hali ve Cut 3. Hali      

 

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsetmek için past simple tense kullanmamız gerekir. Bu zaman yapısını kullanmak için ise cut fiilini 2. hali ile kullanırız. Cut fiilinin 2. hali “cut” şeklinde kullanılmaktadır.

 

Cut 2. Hali ile Kullanımı

cut-2.-hali

Cut fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci hali çekimiyle kullanılmalıdır. Bu fiilin ikinci hali ile formu değişmez ve fiil “-ed” takısı da almaz.

 

Cut fiili, 2. hali ile kullanıldığında kelime bir takı dahi almaz. Bu fiil çekimi, her özne ile aynı şekilde kullanılmaktadır. Cut fiilinin 2. hali ile kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: He cut papers yesterday.

Anlamı: Dün kağıtları kesti.

 

Cut 3. Hali ile Kullanımı

 

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı olan cut fiilinin üçüncü hali de “cut” şeklinde kullanılmaktadır. Cut 3. hali ile past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı söz konusu ise kullanılır.

 

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have cut veya has cut şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have cut olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has cut şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had cut şeklinde kullanılmalıdır.

 

Örnek: We had cut the last strap.

Anlamı: Son kayışı kesmiştik.

 

Cut 2. Hali ile Örnek Cümleler!

cut-2.-hali

Cut fiilinin 2. Hali ile ilgili örnek cümleler Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir.

 

Örnek: I accidentally cut my finger with the knife.

Anlamı: Yanlışlıkla parmağımı bıçakla kestim.

 

Örnek: The President cut the ribbon at the opening.

Anlamı: Başkan açılışta kurdeleyi kesti.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “cut 2. hali” konusunu tüm detayları ile ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Konuşma Kursu Nedir? Konuşma Kursunda Geliştirebileceğiniz Yetkinlikler

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı