İngilizce Gramer

As As Kalıbı: İngilizce As As Konu Anlatımı

İngilizcede sık kullanılan ve kullanımı sırasında genellikle karıştırılan birçok cümle yapısı ve kelime bulunmaktadır. Bu yapılardan birisi de as as kalıbıdır. Peki as as kalıbının kullanımı ve as as kalıbı ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan “as as” konusunu mutlaka öğrenmeniz gerekir. As “için, olarak, gibi” gibi anlamlarında kullanılırken “as … as” kalıbı şeklinde de kullanılabilmektedir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

‘As … as’ kalıbı kullanımlarına bağlı olarak cümleye farklı farklı anlamlar verir. Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

As As Kalıbı Nedir?     

As ve As … as kalıpları, İngilizcedeki gramer konuları arasında önemli bir konuma sahiptir. İngilizce öğrenen herkesin mutlaka öğrenmesi gereken cümle kalıplarından birisi de as as kalıbıdır.

Özellikle TOEFL, YDS, YÖKDİL gibi İngilizce bilgisini ölçen yabancı dil sınavlarından birisine hazırlanıyorsanız as kullanımına ve as as kalıbını ve kullanımını bilmeniz oldukça önemlidir. As as kalıbının birçok kullanım alanı bulunmaktadır.

As As Kalıbı Kullanım Alanları!

as as kalıbı konu anlatımı    

As … as kalıbı üç farklı anlamda kullanılabilmektedir. Kalıbın üç farklı kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

  • Karşılaştırma cümlelerinde, iki tarafın eşitliğini belirmek amacı için as + (sıfat / zarf) + as şeklinde kullanılabilir.

Örnek: Her hat was just as beautiful as mine.

Anlamı: Onun şapkası en az benimki kadar güzeldi.

  • As … as kalıbı olumsuz eşitlik durumlarında kullanılabilmektedir. Bu kullanım, ‘not as + adjective (sıfat) / adverb (zarf) + as şeklinde kullanılır.

Örnek: His house was not as tidy as my house.

Anlamı: Onun evi, benim evim kadar düzenli değildi.

  • Olasılık bildiren cümlelerde de as as kalıbı kullanılır. “As … as + possibility’ olarak kullanılabilir. Olasılık anlamı vermek için, “as … as + possible”, yapılabilirlik anlamını vermek için ise, “as … as + modal verbs (can/could…)” kalıplarını kullanabilirsiniz.

Örnek: You need to deliver the job as quickly as possible.

Anlamı: İşi olabildiğince çabuk teslim etmeniz gerekir.

As As Kalıbı Örnek Cümleler! 

As as kalıbı ile ilgili örnek cümleler aşağıdaki gibidir:

İngilizceTürkçe
Gwen hasn’t grown as tall as Tina yet.Gwen henüz Tina kadar uzamadı.
She’s not singing as loudly as she can.Mümkün olduğu kadar yüksek sesle şarkı söylemiyor.
They didn’t play as well as they usually do.Genelde yaptıkları kadar iyi oynamadılar.
Can you come as soon as possible?En kısa zamanda gelebilir misin?
Go to as many places as you can.Gidebildiğin kadar çok yere git.
We got here as fast as we could.Buraya olabildiğince hızlı geldik.
The weather this summer is as bad as last year. It hasn't stopped raining for weeks.Bu yaz hava geçen yıl kadar kötü. Haftalardır yağmur durmuyor.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce as as kalıbı, as as kalıbı kullanım alanları” konuları hakkında örnek cümleler ile Türkçe anlamlarını detaylı bir şekilde sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı