İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Write İkinci Hali: Write Fiilinin Kullanım Alanları!

Dil öğrenmek, günümüzde büyük bir zorunluluk ve temel bir ihtiyaç haline geldi. Dilin gramer yapısını öğrenmekle beraber çeşitli özelliklerini de öğrenmeli ve bu konuda bol bol pratik yapmalısınız. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi de bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan write fiilini bilmeyenimiz yoktur. Peki write fiilinin anlamı nedir ve write ikinci hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız oldukça önemlidir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek oldukça etkilidir. Peki write fiili kullanım alanları nelerdir ve write ikinci halinin çekimi neden önemlidir?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

 

Write Fillinin Anlamı Nedir?         

 

İngilizcede oldukça sık kullanılan, cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan write fiili, cümle içerisinde tek bir anlamda kullanılan fiiller arasında yer almaktadır. Türkçe’ye “yazmak” olarak çevirilir. Write fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he, she, it” özneleri ile de aynı şekilde kullanılmaktadır.

 

Write Fiili 2.-3. Hali!  

write-ikinci-hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsettiğimizde, yani past simple tense söz konusu ise write fiilini ikinci hali ile kullanırız. Write fiilinin ikinci hali “wrote” şeklinde kullanılmaktadır. Write fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci halini alır. Düzensiz bir fiil olduğu için fiilin formu değişir ve fiil “-ed” takısı almaz.

 

Örnek: I wrote with a beautiful simplicity of style.

Anlamı: Güzel bir sadelik üslubuyla yazdım.

 

Örnek: She wrote a truly prodigious number of novels.

Anlamı: Gerçekten olağanüstü sayıda roman yazdı.

 

Üçüncü hali, ikinci halinden farklıdır ve “written” şeklinde kullanılmaktadır. Written formu, past perfect tense ya da present perfect tense söz konusu ise kullanılmaktadır.

 

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have written veya has written şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have written olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has written şeklinde kullanılması gerekir.

 

Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise kullanım bu kez özne fark etmeksizin had written şeklinde olmalıdır.

 

Örnek: She right to speak freely is written into the Constitution of the United States.

Anlamı: Özgürce konuşma hakkı Amerika Birleşik Devletleri Anayasasında yazılıdır.

 

Örnek: His book was in parts written in verse.

Anlamı: Onun kitabı manzum parçalar halinde yazılmıştı.

 

Write Fiili Kulanım Alanları!   

write-ikinci-hali

Write fiili cümlede “yazmak” eylemini ifade etmek için kullanılan bir fiildir. Past tense yani geçmiş zaman söz konusu ise ikinci hali kullanılır. Düzensiz bir fiil olduğu için ikinci hali “wrote” haline gelir. Her öznede aynı şekilde kullanılır. Düzensiz olduğu için 3. hali ise “written” olarak kullanılmaktadır.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “write ikinci hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Sık Karşılaştığımız İngilizce Soru- Cevap Kalıpları

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı