İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Pre Intermediate Hangi Seviyedir?

Dil seviyesi, kişinin, öğrenmiş olduğu dili ne düzeyde öğrendiğini belirtir. Birçok dil seviyesi vardır. Bulardan birisi de pre intermediate dil seviyesidir. Peki, pre intermediate hangi seviyedir?

 

B1 dil seviyesi olarak da bilinen pre intermediate dil seviyesi, İngilizce öğrenmek isteyen herkes için oldukça önemli bir adımdır. B1 seviyesi nedir ve pre intermediate hangi seviye gibi konular merak edilen konular arasında yer almaktadır. İngilizce B1 seviyesi ile yurtdışı seyahatlerinde tüm iletişim problemlerinizi temel olarak çözebilir ve hâkim olduğunuz konularda ana dil konuşucuları ile iletişime geçebilirsiniz.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

B1 seviyesinde İngilizce anlama kabiliyetiniz A2 seviyesine göre daha yüksektir ve orta düzeyde İngilizce konuşabilirsiniz. Ayrıca konuşma ve yazma becerileriniz sadece bildiğiniz konular üzerinde yoğunlaşır. Özellikle konuşmada uzun ve kompleks cümleler yerine kısa ve tekrarlı cümleler kullanabilirsiniz. BukyTalk olarak bu yazımızda, pre intermediate hangi seviye ve B1 seviye İngilizce hakkında bilmeniz gerekenleri sizler ile paylaşacağız.

 

Pre Intermediate Ne Demek?

 

B1 dil seviyesi olarak da bilinen pre intermediate, orta seviye öncesi anlamına gelir. B1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’nda (CEFR) üçüncü seviye olarak da bilinmektedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde “orta seviye” olarak adlandırılır. Öğrenciler bu seviyede temelden daha üst seviyededir ancak İngilizce dilinde çalışamaz ya da eğitim göremezler.

 

Pre Intermediate Hangi Seviyedir?

 

B1 seviye olan pre intermediate, dil öğrencilerinin orta seviye İngilizce eğitimi olarak tanımlanır. Bu seviye ile gündelik hayata dair yapılan ve tüm konuşmaları basitçe anlayabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Bununla birlikte telefon ile görüşme sağlamak da kolaylaşır. Genellikle öğrencilerin bu seviyeyi tamamlama süresi 3-7 hafta arası sürer.

 

İngilizce B1 Seviye Süreci

pre intermediate hangi seviye

B1 İngilizce seviyesindeki öğrenciler A2 seviyesini başarılı bir şekilde tamamlamışlardır. Bununla birlikte birçok farklı konuyu öğrenmeleri mümkündür. Pre intermediate seviye ile öğrenilecek konular aşağıdaki gibidir:

 

  1. present simple – present progressive
  2. stative verbs – adverbs of frequency
  3. past simple- past progressive
  4. prepositions of time- present perfect simple
  5. present perfect progressive- comparisions
  6. future will / going to- future progressive
  7. future perfect must / have to / need
  8. defining and non-defining relative clauses- zero, 1st and 2nd conditionals
  9. articles- past perfect simple
  10. past perfect progressive- time linkers
  11. had better, would rather- should + present and perfect infinitive
  12. may,might,could,must,can’t,couldn’t- present and perfect infinitive
  13. clauses of concession- passive voice 1
  14. present participle- participle clauses
  15. infinitives and ing forms- passive voice 2
  16. causative- infinitive of purpose, for + ing form
  17. reported speech- wishes and unreal pst
  18. clauses of result- 3rd conditional
  19. wishes in the past

 

Bağımsız kullanıcı yetkinliklerinin ilk seviyesi B1 (pre intermediate) seviyesidir. Genel olarak B1 seviyesindeki öğrencilerin yapabildikleri ise aşağıdaki gibidir:

 

  • Tecrübelerini ve olayları, isteklerini ve hedeflerini tarif ederek anlatabilirler. Ayrıca görüşlerini ve planlarını nedenleri ile kısaca açıklayabilirler.
  • Kendi ilgi alanlarında veya bildiği konularda basit ama bağlantılı İngilizce metinler yazmaları mümkündür.
  • İngilizce konuşulan bir ülkeye seyahatlerde karşılaşılabilecek çoğu durumların üstesinden gelebilirler. Bununla birlikte okul, iş, eğlence gibi günlük yaşam ile bağlantılı olan konulara dair İngilizce yazılı ve sözlü ifadeleri ana hatları ile anlamaları da mümkündür.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Pre intermediate hangi seviye ve B1 seviye öğrencilerin öğrenme süreci” gibi konular hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Be Able To Kullanımı: İngilizce Be Able To ile Örnekler

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı