İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

İngilizce However Kullanımı: However/ But/ Although Örnekleri

İngilizcesini geliştirmek isteyen pek çok insan genellikle dilbilgisi ve gramer konusunu öğrendiğinde o dil hakkında her detayı öğrendiğini düşünmektedir. Dil öğrenmek, yalnızca dilin gramer yapısında kendinizi geliştirmek ile ilgili değildir. Bunun yanı sıra dilin kendi yapısını ve kurallarını da öğrenmeniz gerektiği anlamına gelir. İngilizce bağlaçlar konusu da bu yapıların arasında yer almaktadır. Bu bağlaçlardan birisi de However bağlacıdır. Peki İngilizce However kullanımı nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce Conjuctions bağlaçlar konusu geniş kapsamlı bir konudur. Bu bağlaçlardan birisi de “However” bağlacıdır. Conjuctions konusunda kullandığınız cümle yapısının anlaşılabilir olması için cümle yapılarını ve bu yapıları ne şekilde kullanmanız gerektiğini bilmeniz ise büyük öneme sahiptir. Bu yazımızda However kullanımı ve örnekleri gibi konular hakkında merak edilenleri ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

İngilizce However Kullanımı

 

İngilizce’de However kullanımı, iki cümleyi birbirine anlam olarak bağlamak için kullanılır. Türkçeye çevrildiğinde ise “Yine de ancak, buna rağmen” gibi anlamları ifade eder. Bunun yanı sıra cümle içerisinde kullanılmamaktadır. Yani birinci cümle biter ve noktadan (.) sonra ikinci cümlenin başında However kullanılır.

 

İngilizce But ve Although Kullanımı       

however-kullanımı

İngilizcede sık kullanılan bağlaçlar arasında But ve Although bağlaçları da yer almaktadır. Although bağlacı iki cümleyi birleştirmek için kullanılır. Although, anlam olarak “-e rağmen, – sa da” gibi anlamlara gelir. Bunun yanı sıra “But” bağlacı ise cümleye “ama” anlamı katar. Although ve but ile ilgili cümle yapılarını daha iyi anlamak için aşağıdaki örnekleri inceleyebilirsiniz.

 

Örnek: I was tired, but I continued to exercise.

Anlamı: Yoruldum ama spor yapmaya devam ettim.

 

Örnek: Although I was tired, I continued to exercise.

Anlamı: Yorulmama rağmen spor yapmaya devam ettim.

 

İngilizce However Kullanımı ve Örnekler!

however-kullanımı

İngilizce However kullanımını bilmeniz oldukça önemlidir. However kullanımı ile ilgil örnek cümleler, Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: However, folic acid on its own often can’t lower a high H level down to within a safe range.

Anlamı: Bununla birlikte, folik asit kendi başına genellikle yüksek bir H seviyesini güvenli bir aralığa indiremez.

 

Örnek: David doesn’t like her. However, she doesn’t particularly care whether he likes her or not.

Anlamı: David onu sevmiyor. Ancak, ondan hoşlanıp hoşlanmadığını özellikle umursamıyor.

 

Örnek: A lot of people would like to become famous. However, a lot of famous people wish they weren’t so famous.

Anlamı: Pek çok insan ünlü olmak ister. Ancak, birçok ünlü insan bu kadar ünlü olmamak ister.

 

Örnek: You can’t view Flash content on an iPad. However, you can easily email yourself the URLs of these web pages and view that content on your regular computer when you get home.

 

Anlamı: Bir iPad’de Flash içeriğini görüntüleyemezsiniz. Ancak, bu web sayfalarının URL’lerini kendinize kolayca e-posta ile gönderebilir ve eve döndüğünüzde bu içeriği normal bilgisayarınızda görüntüleyebilirsiniz.

 

Örnek: However, what you want to do is fine with me.

Anlamı: Yine de yapmak istediğin benim için sorun değil.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce conjuctions, but, although ve İngilizce however kullanımı” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Türkçe Sözler: Türkçede Yer Edinmiş İngilizce Sözler!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı