İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Upper Intermediate Hangi Seviyedir?

Dil seviyesi; kişinin, öğrenmiş olduğu dili ne düzeyde öğrendiğini belirtmektedir. Birçok dil seviyesi bulunmaktadır. Bunlardan birisi de upper intermediate dil seviyesidir. Peki, upper intermediate hangi seviyedir?

 

B2 dil seviyesi olarak da bilinen upper intermediate dil seviyesi, İngilizce öğrenmek isteyen herkes için oldukça önemli bir seviyedir. B2 seviyesi nedir ve upper intermediate hangi seviye gibi konular merak edilen konular arasında yer almaktadır. İngilizce B2 seviyesi ile yurtdışı seyahatlerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve native speakerlar ile rahat bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu seviyede İngilizce anlama kabiliyetiniz B1 seviyesine göre daha yüksektir. Ayrıca kendinize güvenerek konuşmanız da mümkündür. Bunun yanı sıra akademik veya profesyonellik gerektiren durumlarda kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. BukyTalk olarak bu yazımızda, upper intermediate hangi seviye ve B2 seviye İngilizce hakkında bilmeniz gerekenleri sizler ile paylaşacağız.

 

Upper Intermediate Ne Demek?    

 

B2 dil seviyesi olarak da bilinen upper intermediate, orta üstü seviye anlamına gelir. B2 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’nda (CEFR) dördüncü seviye olarak da bilinmektedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde “orta üstü seviye” olarak adlandırılır. Öğrenciler bu seviyede temelden daha üst seviyededir ve İngilizce dilinde çalışabilir ya da eğitim görebilirler. Bununla birlikte akademik veya profesyonellik gerektiren durumlarda kendinizi geliştirmeniz gerekir.

upper-intermediate-hangi-seviye

Upper Intermediate Hangi Seviyedir?

 

B2 seviye olan upper intermediate, dil öğrencilerinin orta üstü seviye İngilizce eğitimi olarak tanımlanır. Bu seviye ile gündelik hayata dair yapılan ve tüm konuşmaları anlayabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Bununla birlikte telefon ile görüşme sağlamayabilir ve belirli iş alanlarında da çalışabilirsiniz. Genellikle öğrencilerin bu seviyeyi tamamlama süresi 300-400 saat sürebilir.

 

 

Upper Intermediate B2 Seviye Süreci

upper-intermediate-hangi-seviye

Upper intermediate İngilizce konuları şu şekilde sıralanabilir:

 

  1. present simple
  2. present progressive
  3. stative verbs
  4. be used to + ing forms
  5. past simple
  6. past progressive
  7. was / were going to
  8. used to / would + baseform
  9. present perfect simple
  10. present perfect progressive
  11. past perfect simple
  12. past perfect progressive
  13. future will / going to
  14. future progressive
  15. future perfect
  16. zero and first conditional
  17. time clauses
  18. must, have to, need, may, could
  19. should, ought to, had better
  20. must, can, could, be able to
  21. infinitives and ing forms
  22. passive voice
  23. subject / object questions
  24. reported speech
  25. second and third conditionals
  26. wishes in the present and past
  27. quantifiers/ comparisions
  28. relative clauses / participle clauses
  29. determiners
  30. causative form
  31. adverbal clauses 1
  32. adverbal clauses 2
  33. adverbal clauses 3

 

B2 İngilizce seviyesine ulaşmak için dil becerilerinizi (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) geliştirmeniz gerekir. Bu seviyeye ulaşana kadar genel İngilizce gramerini neredeyse tamamen öğrenmiş olursunuz. B2 seviye İngilizce öğrenmek için BukyTalk hizmetlerinden yararlanmanız mümkündür. Seviyenize özel eğitimlerimiz sayesinde İngilizcenizi geliştirebilir ve korkusuzca İngilizce konuşabilirsiniz.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Upper intermediate hangi seviye ve B2 seviye İngilizce öğrenme süreci” hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Günlük Konuşma Kalıpları ve Türkçe Anlamları

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı