İngilizce Gramer

İngilizcede Will ve Going To Farkı

Her dilde olduğu gibi İngilizcede de zaman yapıları çeşitlilik göstermektedir. Bu zaman yapıları, her dilin kendisine özgü kurallar ile şekillenerek günümüzde de kullanılmaktadır. Her dilde, geçmiş zaman, şimdiki zaman, geniş zaman ve gelecek zamanı ifade edebilmemiz için farklı dil yapıları ile şekillenmiş çeşitli zaman yapısı bulunmaktadır. Bu yapılar, belirli kurallar doğrultusunda kendi içerisinde farklı kategorilere de ayrılmaktadır. Örneğin, İngilizcede gelecek zaman yapısı (Future Tense), kendi içerisinde “will” ve “going to” olarak ikiye ayrılmaktadır. Peki, İngilizcede will ve going to kullanımı nasıldır, will ve going to farkı nedir? Bu yazımızda will- going to kullanımı ile will- going to farkı hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız. 

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce Will Konu Anlatımı

İngilizcede “will” yapısı genel olarak gelecek zamanda gerçekleşmesi muhtemel olan eylemleri ifade etmek için kullanılan bir zaman yapısıdır. “Will” yapısı kullanım alanları ise aşağıdaki gibidir:

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

  1. Gelecekte gerçekleşmesi kesi olan olay ve durumları anlatmak için kullanılır.
  2. Önceden tasarlanmamış veya planlanmamış eylemleri ifade etmek için kullanılır. 
  3. Gelecek ile ilgili bir tahminde bulunmak için kullanılır.
  4. Söz verme veya rica, teklif ve emir ifadesi vermek için kullanılır.
  5. Bir eylemin ya da durumun gerçekleşmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etmek için kullanılır.
  6. Geleceğe ilişkin umut, varsayım, düşünce ve korkuları ifade etmek için kullanılır. 
  7. Resmi yazılarda ve duyurularda detaylı olarak planlanmış eylemleri anlatmak için kullanılır.

İngilizce Going To Konu Anlatımı

Going to; olumlu, olumsuz ve soru cümlesi olmak üzere 3 farklı cümle yapısı ile kullanılan bir zaman yapısıdır. İngilizcede “Be going to” kullanımı olarak bilinen going to yapısı, gelecekte planlanmış bir olayı ifade etmek için kullanılır. Bu yapı, bir kip belirteci olarak kullanıldığında cümleye farklı anlamlar da verir.

Going to kullanımı, gelecekte yapılması kesinleşmiş veya planlanmış durumlardan bahsetmek için kullanabileceğimiz bir zaman yapısıdır. Özellikle gündelik diyaloglarda oldukça sık karşılaştığımız be going to yapısını iyi öğrenmemiz son derece önemlidir. Be going to yapısını kullanabileceğiniz durumlar ise aşağıdaki gibidir: 

  1. Önceden kararlaştırılmış veya hazırlığı yapılmış eylemlerin ifade edilmesinde kullanılır.
  2. Bir ipucuna veya deneyime dayanarak gelecek ile ilgili tahminde bulunurken kullanılır.

İngilizce Will ve Going To Arasındaki Fark!

Will ve going to kelimeleri gelecek zaman yapısı için kullanılan iki zaman zarfı olarak tanımlanmaktadır. Anlam bakımından da farkı bulunan will ve going to, en çok karıştırılan zaman yapıları sırasında yer alır. Will kelimesi, olay anındaki kararlar için kullanılır. Kısacası will kullanımı söz konusu ise eylemin gerçekleşmesi kaçınılmazdır. Going to yapısı ise, önceden planlanmış ve gelecekte gerçekleşmesine karar verilmiş durumları anlatmak için kullanılır. Will ve going to farkı bu açıdan karıştırılmaktadır. Bunun nedeni ise iki zaman yapısının da gelecekteki eylemler ile bağlantılı olmasıdır. Gelecek zaman yapısını etkili bir şekilde öğrenmek ve doğru şekilde cümleler kullanmak istiyorsanız will ve going to konusunu iyi öğrenmelisiniz. Bunun yanı sıra will ve going to farkını da bilmelisiniz.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “will ve going to farkı” konusunu tüm detayları ile ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı