İngilizce Kelime

Speak İkinci Hali: Speak Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Yabancı dil öğrenimi iletişim ve sosyal ilişkiler açısından önemli bir konuma sahiptir. Dil öğrenmek, yalnızca dilin gramer yapısını öğrenmek ile ilgili değil aynı zamanda dil becerilerinizi de geliştirmeniz ile ilgilidir. İngilizcede zaman ve cümle yapılarına göre fiillerin birçok çekimi bulunur. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sıklıkla duyduğumuz fiillerden birisi olan speak fiilini mutlaka görülmüşsünüzdür. Peki, speak fiilinin anlamı nedir ve speak ikinci hali ile kurulan cümleler nasıl olmalıdır?

İngilizce konuları arasında önemli bir yere sahip olan simple past tense yapısını öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte yaşanmış veya gerçekleşmiş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız oldukça önemlidir. Bu durum, iletişim ve dilbilgisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmeniz gerekir. Peki speak fiili kullanım alanları nelerdir ve speak ikinci halinin çekimi nasıl olmalıdır? BukyTalk olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Speak Fiilinin Anlamı

İngilizceden Türkçeye “konuşmak” olarak çevrilen speak fiili, cümle içerisinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer alır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple speak fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de öğrenmemiz oldukça önemlidir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Speak İkinci Hali ve Speak Üçüncü Hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsetmek için past simple tense kullanmamız gerekir. Bu zaman yapısını kullanmak için ise speak fiilini ikinci hali ile kullanırız. Speak fiilinin ikinci hali “spoke” şeklinde kullanılmaktadır.

Speak İkinci Hali ile Kullanımı

Speak fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci hali çekimiyle kullanılmalıdır. Düzeniz bir fiil olduğu için fiilin formu değişir ve fiil “-ed” takısı almaz.

Düzensiz fiillerden biri olan speak fiili, ikinci hali ile kullanıldığında kelime bir takı almak yerine tamamen değişir ve “spoke” olarak çekimlenir. Bu fiil çekimi, her özne ile aynı şekilde kullanılmaktadır. Speak fiilinin ikinci hali ile kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

Örnek: She spoke to him in Spanish, but she couldn’t make herself understood.
Anlamı: Onunla İspanyolca konuştu, ama kendini anlatamadı.

Speak Üçüncü Hali ile Kullanımı

Üçüncü hali, ikinci halinden farklı olan speak fiilinin üçüncü hali ise “spoken” şeklinde kullanılmaktadır. Speak üçüncü hali ile past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı söz konusu ise kullanılır.

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have spoken veya has spoken şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have spoken olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has spoken şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had spoken şeklinde kullanılmalıdır.

Örnek: I’ve spoken with David, a few times.
Anlamı: David’le birkaç kez konuştum.

Speak İkinci Hali ile Örnek Cümleler!

Örnek: He spoke to us with a smile.
Anlamı: Gülümseyerek bizimle konuştu.

Örnek: My mother spoke to my father about the matter.
Anlamı: Annem bu konuyu babamla konuştu.

Örnek: When they spoke, everyone became silent.
Anlamı: Onlar konuşunca herkes sustu.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “speak ikinci hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı