İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Borrow 3. Hali: Borrow Fiilinin Kullanım Alanları!

 

Dil öğrenmek, günümüzde oldukça gerekli bir durumdur. Dilin gramer yapısını öğrenmek ile kalmayarak çeşitli özelliklerini de öğrenmeli ve bu konuda bol bol pratik yapmamız gerekir. Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan borrow fiilini hepimiz biliyoruz. Peki borrow fiilinin anlamı nedir ve borrow 3. hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız oldukça önemlidir. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek oldukça etkilidir. Peki borrow fiili kullanım alanları nelerdir ve borrow 3. hali çekimi neden önemlidir?

 

Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

 

Borrow Fillinin Anlamı Nedir?      

 

İngilizcede oldukça sık kullanılan, cümle içerisinde önemli bir konuma sahip olan borrow fiili, cümle içerisinde tek bir anlamda kullanılan bir fiildir. İngilizce’de “borrow” fiili ödünç almak, anlamında kullanılmaktadır. Borrow fiili; “I, you, we, they” özneleri ile de “he, she, it” özneleri ile de aynı şekilde kullanılmaktadır.

 

Borrow Fiili 2.-3. Hali!

borrow-3-hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsederken past simple tense kullanmamız gerekirse borrow fiilini ikinci halini “-ed” eki ekleyerek borrowed olarak kullanırız. Borrow fiili düzenli bir fiil olduğu için “-ed” eki alır.

 

Örnek: He borrowed heavily to set the company up.

Anlamı: Şirketi kurmak için çok borçlandı.

 

Örnek: She borrowed a mechanical book from me.

Anlamı: Benden mekanik bir kitap ödünç aldı.

 

Örnek: She borrowed €30 from her mother.

Anlamı: Annesinden 30€ borç almış.

 

Borrow fiilinin 3. hali, 2. hali ile aynıdır. Borrowed şekli past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı gerekli ise kullanılmaktadır.

 

  • Söz konusu tense, present perfect tense ise kullanım have + borrowed ya da has + borrowed şeklindedir.

Özne I, you, we, they ise have + borrowed olarak kullanılır.

Özne he, she, it ise has + borrowed olarak kullanılır.

 

  • Söz konusu tense past perfect tense ise kullanım bu kez özne fark etmeksizin had + borrowed şeklindedir.

 

Örnek: My mother was holding up a record he had borrowed from the library.

Anlamı: Annem kütüphaneden ödünç aldığı bir kaydı tutuyordu.

 

Örnek: David insisted on paying back a couple of dollars he had borrowed from me for cigarettes.

Anlamı: David, sigara için benden ödünç aldığı birkaç doları geri ödemekte ısrar etti.

 

Borrow Fiili Kulanım Alanları!

borrow-3-hali

Borrow fiilinin kullanım alanları yalnızca farklı zaman dilimlerinde aldığı çelimler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununun dışında gerund ve infinitive konusunda da to borrow şeklinde çekim almaktadır. Ayrıca borrow fiili yalnızca ödünç almak fiilini ifade etmemiz gereken durumlarda kullandığımız bir fiildir.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “borrow 3. hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın ve ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Arrive 3. Hali: Arrive Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı