İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Okuma

İngilizce Kitap Okumak İngilizcenizi Geliştirir mi? Başlangıç Seviyesi için İngilizce Kitap Önerileri!

Dil öğrenmek ve öğrendiğiniz dilde iletişim kurmak, günümüz dünyasında bir gereksinim haline geldi. Dünyada en çok konuşulan dillerden birisi olan İngilizceyi öğrenmek ve İngilizcenizi geliştirmek, sandığınızdan çok daha kolay. Düzenli olarak çeşitli pratikler yapmanın yanı sıra okuma pratiği yapmak da dil gelişiminde oldukça önemlidir. İngilizce okuma becerisini geliştirerek birçok yeni kelime öğrenebilirsiniz. Bunun için çeşitli İngilizce kitaplar okumanız gerekir. Peki, İngilizce kitap okumak neden önemlidir?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizcenizi geliştirmek için uygulamanız gereken birçok kriter mevcuttur. Okumak, İngilizce pratiği yapmanın en iyi çözümlerinden biridir. Bu kriterleri düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman İngilizcenizin gelişmeye başladığını fark edeceksiniz. İngilizcenizi geliştirmek için temel dil becerilerini edinmenin yanı sıra bir çalışma düzeni ve düzenli okuma pratikleri yapmanız da gerekir. BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda İngilizce kitap okumak hakkında merak edilenleri ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

İngilizce Kitap Okumak İngilizcenizi Geliştirir mi?   

 

İngilizce kitap okumak, İngilizce okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Kitap, dergi veya gazete okumak eğlenceli bir etkinlik olarak görmeniz gereken bir aktivitedir.

 

İngilizce okumak kelime dağarcığınızı geliştireceği gibi, konuşmanızı da geliştirecektir. İnsanlar sizinle konuştuğunda ne kadar kitap okuduğunuzla ilgili fikir edinebilir. Çok fazla okuyan bir kişi anlatmak istediği olayları betimlemelerle anlatabilir. Bunun yanı sıra tarih kitapları okumaktan hoşlanıyorsa örneklerini tarihsel olaylar üzerinden dahi verebilir

.

İngilizce Kitap Okumanın Faydaları       

ingilizce-kitap-okumak

Kitap okumak yeni kelimeler öğrenmenize ve kelime dağarcığınızı geliştirmenize olanak sağlar. Peki, kitap okumanın diğer faydaları nelerdir? İngilizce kitap okumanın faydaları aşağıdaki gibidir:

 

  • Okuma Becerinizi geliştirmenize olanak sağlar.
  • Kelime dağarcığınızı geliştirmenize yardımcı olur.
  • Yazma becerilerini geliştirir.
  • Karşınızdakini dinlerken daha iyi anlamanıza yardımcı olur.
  • Hızlı düşünmenize yardımcı olur.
  • İngilizce düşünmenize olanak sağlar.

 

Başlangıç Seviyesi için İngilizce Kitap Önerileri!   

ingilizce-kitap-okumak

İngilizcenizi geliştirmek için kendi dil seviyenize uygun bir kitap okumanız gerekir. Dil seviyenize uygun bir kitap okumak İngilizcenizi geliştirmenize yardımcı olur. Bunun yanı sıra seviyenizin altında veya üstünde bir kitap okumak ise okuma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmayacaktır. Başlangıç seviyesine uygun İngilizce kitap önerileri ise aşağıdaki gibidir:

 

  1. Charlotte’s Web

Sade bir dille yazılmış olan bu kitap, birçok ülkede eğitim müfredatında yer alır. Charlotte’s Web, İngilizce kitap okuma ve anlama çalışmalarının yanı sıra eşsiz hikayesiyle tavsiye edilmektedir.

 

  1. Mieko and the Fifth Treasure

Akıcı bir dille yazılan Mieko and the Fifth Treasure, Japon kültürüne ilgi duyan yetişkinler için kaynak niteliğinde bir kitaptır.

 

  1. The House on Mango Street

Kitaptaki cümleler oldukça kısadır. The House on Mango Street, Esperanza Cordero adlı 12 yaşındaki kızın hayatının bir yılını anlatır.

 

  1. The Giver

İlk olarak ütopya gibi görünen ama sonrasında distopya olduğu fark edilen bir toplumda geçen bu kitap, sizi etkisi altına alacak. Bu nedenle de uzun bir kitap olmasına rağmen kolayca ve keyifle okuyabilirsiniz.

 

  1. The Outsiders

Kitaptaki cümlelerin kısa ve anlaşılır olması okumayı kolaylaştırdığı için oldukça motive edici bir kitap. Sosyoekonomik durumlarına göre ayrılan iki grup arasındaki çatışmaya tanıklık ettiğimiz kitabın fil versiyonu da var.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda, İngilizce kitap okumak ve başlangıç seviyesi için kitap tavsiyeleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: İngilizce Soru Kalıpları Nelerdir?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı