İngilizce Geliştirme

İngilizce Kendini Tanıtma Paragrafı Nasıl Yazılır? Kendinizi Nasıl Tanıtırsınız?

Günümüzde ikinci bir dil bilmek büyük bir zorunluluk olarak görülen konular arasındaki yerini korumaktadır. Durum böyle olunca birçok insan dünyada en çok konuşulan dillerden biri ve uluslararası konuşulan bir dil olan İngilizce öğrenimine yönelmeye başladı.

Genel olarak İngilizce öğrenmek isteyen bu dil öğrencilerinin aldığı ilk derslerden birisi de İngilizce kendini nasıl tanıtması gerektiğidir. Peki İngilizce kendini tanıtma paragrafı nasıl yazılır ve nasıl etkili olabilir?

BukyTalk olarak özellikle yeni başlayanların ve diğer dil öğrencilerinin mutlaka bilmesi gereken bu temel konu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce Kendini Tanıtma Paragrafı Yazmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler  

İngilizce olarak kendinizi tanıtırken özel bir çaba göstermenize gerek yok. Tıpkı anadilinizde olduğu gibi İngilizcede de kendinizi tanıtmak için belirli cümle kalıplarını kullanmanız yeterli olacaktır. Üstelik İngilizce kendini tanıtma paragrafı yazmak konuşmaktan da kolaydır. Peki İngilizce kendini tanıtma paragrafı yazmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir? Bu etkenler şu şekildedir:

Kendinizi adım adım anlatmalısınız

Her metinde olduğu gibi İngilizce kendini tanıtma paragrafında da kendimi hakkında bilgi verirken belirli bir olay örgüsünü takip etmemiz gerekir. Örneğin önce okuduğumuz üniversiteyi daha sonra lisemizi yazmalıyız.

Merhaba ile başlayın!

Konuşma dilinde olduğu gibi karşınızdaki ile iletişime geçmeden önce selamlaşmanız oldukça önemlidir. Daha sonrasında ise adınızı söyleyebilirsiniz.

Kendiniz hakkında genel bilgiler verin

Nereli olduğunuz, yaşınız, mesleğiniz, hobileriniz gibi kısımlara bu bölümde bahsedebilirsiniz. Tek yapmanız gereken doğru bir olay örgüsü oluşturmak.

  • Hi, My name is Arthur
  • I am from Spain. İspanyol’um.
  • I live in London. Londra’da yaşıyorum.
  • I am 29 years old. 29 yaşındayım.
  • I am doctor. Doktorum
  • I like reading boks. Kitap okumaktan hoşlanırım.
  • I like meeting new people. Yeni insanlarla tanışmaktan hoşlanırım
  • I have 2 brothers. 2 kız erkek kardeşim var.
  • My brother’s name is David. Erkek kardeşimin adı David.
  • My mother is 50 years old. Annem 50 yaşında.
  • I have an uncle. Bir amcam var.

Kapanış

Kendimizi tanıttıktan sonra bir de kapanış cümlesi ekleyebiliriz.

Nice to meet you (Memnun oldum.) ya da Pleased to meet you (Daha resmi).

Hatta daha özel sorulara karşı genel cevaplar da hazırlayabilirsiniz. Genellikle olumlu şeyler söyle sonra daha fazla ayrıntı ekle. Ayrıntılar eklemek sohbeti daha ilginç hale getirir. Sonra bir soru sorabilirsiniz. İngilizce de genel olarak kendinizi tanıtırken dikkat etmeniz gereken kriterleri sırasıyla aşağıdan inceleyebilirsiniz.

İngilizce Kendini Tanıtma Paragrafı ile İlgili Örnekler!

Örnek-1

Hi, my name is Anna, I am from Spain. I live in Barcelona. I am 24 years old.I work as a nurse in a hospital. I like reading books, I like cycling and I like meeting new people. I have one brother. My brother’s name is Bruno. My mother is 47 years old. My father is 49 years old. My father is a great engineer. I have a grandmother. Her name is Hannah. Nice to meet you.

Anlamı

Merhaba, benim adım Anna. İspanyalıyım. Barselona’da yaşıyorum. 24 yaşındayım. Bir hastanede hemşire olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, film izlemeyi, bisiklete binmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı seviyorum. Bir erkek kardeşim var. Erkek kardeşimin adı Bruno. Annem 47 yaşında, babam ise 49. Babam harika bir mühendis. Bir büyükannem var ve onun adı Hannah. Tanıştığıma memnun oldum.

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: İngilizce Günlük Konuşma Kalıpları-40 Cümle

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce kendini tanıtma paragrafı” konusu hakkında çeşitli cümle yapılarını ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Introduction 2:

Hello! My name is Emily, and I’m originally from San Francisco, California. I’m a graphic designer with a passion for sustainability and modern art. I graduated with a degree in Visual Arts from the University of California, Berkeley, and have been working in the design industry for over five years. When I’m not at my desk, you’ll likely find me hiking, trying out new vegan recipes, or volunteering at the local art community center.

Anlamı:

Merhaba! Benim adım Emily ve aslen Kaliforniya, San Francisco’luym. Sürdürülebilirlik ve modern sanata tutkulu bir grafik tasarımcıyım. Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’den Görsel Sanatlar derecemle mezun oldum ve beş yılı aşkın süredir tasarım sektöründe çalışıyorum. Masamın başında değilsem, muhtemelen yürüyüş yaparken, yeni vegan tarifler deneyerek ya da yerel sanat topluluğu merkezinde gönüllü olarak bulabilirsiniz.

Introduction 3:

Good morning! I’m Aiden, an aspiring novelist and a dedicated English teacher. I’ve lived in several countries, which has greatly influenced my writing. I’m particularly fond of exploring themes of cultural identity and the human experience in my stories. Teaching English to non-native speakers has given me a profound appreciation for the nuances of language. In my free time, I enjoy playing chess, sketching, and attending literary workshops.

Anlamı:

Günaydın! Ben Aiden, umut vaad eden bir romancı ve adanmış bir İngilizce öğretmeniyim. Birkaç farklı ülkede yaşadım, bu da yazılarımı büyük ölçüde etkiledi. Hikayelerimde kültürel kimlik ve insan deneyimi temalarını keşfetmeyi özellikle seviyorum. Anadili İngilizce olmayanlara İngilizce öğretmek, dilin incelikleri için derin bir takdir kazanmama neden oldu. Boş zamanlarımda satranç oynamayı, eskiz yapmayı ve edebiyat atölyelerine katılmayı seviyorum.

Introduction 4:

Hi there! I’m Jay, a software engineer with a keen interest in AI and machine learning. I’ve spent the last decade developing software solutions for tech startups and am always excited about the next big challenge. I believe in leveraging technology to make a positive impact on society. Beyond the world of coding, I’m an avid mountain biker and a DIY enthusiast. I also dabble in playing the piano and blogging about my tech adventures.

Anlamı:

Merhaba! Ben Jay, AI ve makine öğrenmesine büyük bir ilgi duyan bir yazılım mühendisiyim. Son on yılı, teknoloji girişimleri için yazılım çözümleri geliştirerek geçirdim ve her zaman bir sonraki büyük meydan okumayla ilgili heyecanlıyım. Teknolojiyi toplum üzerinde olumlu bir etki yapmak için kullanmanın yanında, kodlama dünyasının ötesinde, ben hevesli bir dağ bisikletçisi ve kendin yap meraklısıyım. Ayrıca piyano çalmayı ve teknoloji maceralarım hakkında blog yazmayı da yapıyorum.

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı