İngilizce Gramer

Stand 2. Hali: Stand Fiili ile Örnekler!   

Günümüzde yabancı dil öğrenimi, büyük bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Yabancı dil öğrenmek, yalnızca dilin gramer yapısını öğrenmek demek değil aynı zamanda dil becerilerinizi de geliştirmeniz gerektiği anlamına gelmektedir.

Zaman ve cümle yapılarına göre İngilizcede fiillerin birçok çekimi de bulunmaktadır. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sık kullanılan fiillerden birisi olan stand fiilini mutlaka görmüşsünüzdür. Peki stand fiilinin anlamı nedir ve stand ikinci hali ile ilgili cümleler nasıl olmalıdır?  

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan geçmiş zaman yapısını mutlaka öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte olmuş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız iletişim ve dilbilgisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için ise fiillerin 2. ve 3. hallerini öğrenmek gerekir. Peki stand fiili kullanım alanları nelerdir ve stand ikinci halinin çekimi nasıl olmalıdır? 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Bu yazımızda, konu ile ilgili merak edilenleri ve örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız. 

Stand Fillinin Anlamı Nedir?  

İngilizce’den Türkçe’ye “durmak, direnmek ve dayanmak” olarak çevrilen stand fiili cümle içinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple stand fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de iyi öğrenmemiz oldukça önemlidir. 

Stand Fiili 2.-3. Hali!  

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsetmek için simple past tense kullanırız. Simple past tense söz konusu ise cümle içerisinde kullanacağımız stand fiilini ikinci hali ile kullanırız. Stand fiili düzensiz bir fiildir bu sebeple stand ikinci hali “stood” olarak kullanılmaktadır. 

Stand fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci hali ile kullanılmaktadır. Düzeniz bir fiil olduğu için fiilin formu değişir ve fiil “-ed” takısı almaz.  

Örnek: She stood as close to him as she could. 

Anlamı: Ona olabildiğince yakın durdu. 

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı olan stand fiilinin 3. hali de yine “stood” şeklinde kullanılmaktadır. Stood fiili üçüncü hali ile kullanım formu past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı söz konusu ise kullanılmaktadır.  

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have stood veya has stood şeklindedir. Özne I, you, we, they ise “have stood” olarak kullanılırken özne he, she, it ise “has stood” şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanımı her özne ile “had stood” şeklindedir. 

Örnek: Of course, she had stood up for David. 

Anlamı: Tabii ki, David için ayağa kalkmıştı. 

Stand Fiili ile İlgili Örnek Cümleler!  

Stand ikinci hali ve üçüncü hali ile ilgili örnek cümleler aşağıdaki gibidir:  

Örnek: Julia stood erect with staring eyes. 

Anlamı: Julia bakan gözlerle öylece durdu. 

Örnek: She has stood in front of this table all day long. 

Anlamı: Bütün gün bu masanın önünde durdu. 

Örnek: He hadn’t stood alone after her loss.  

Anlamı: Kaybından sonra yalnız kalmamıştı. 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “stand ikinci hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın! 

 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı