İngilizce Gramer

Listen 3. Hali: Listen 3. Hali ile Örnek Cümleler

Yabancı dil öğrenimi, iletişim ve sosyal ilişkiler açısından oldukça önemlidir. Dil öğrenmek, yalnızca dilin gramer yapısını öğrenmek ile ilgili değildir. Dil öğrenmek aynı zamanda dil becerilerinizi geliştirmenizle de ilgili bir süreçtir. İngilizcede zaman ve cümle yapılarına göre fiillerin birçok çekimi bulunur. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sıklıkla duyduğumuz fiillerden birisi olan listen fiilini mutlaka görülmüşsünüzdür. Peki, listen fiilinin anlamı nedir ve listen 3. hali ile kurulan cümleler nasıl olmalıdır? 

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında önemli bir yere sahip olan simple past tense yapısını öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte yaşanmış veya gerçekleşmiş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız oldukça önemlidir. Bu durum, iletişim ve dilbilgisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için ise fiillerin ikinci ve üçüncü hallerini öğrenmeniz gerekir. Peki listen fiili kullanım alanları nelerdir ve listen 3. halinin çekimi nasıl olmalıdır? BukyTalk olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

Listen Fiilinin Anlamı

İngilizceden Türkçeye “dinlemek” olarak çevrilen listen fiili, cümle içerisinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer alır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple listen fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de öğrenmemiz oldukça önemlidir.

Listen 3. Hali

Listen fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci hali çekimiyle kullanılmalıdır. Düzenli bir fiil olduğu için fiilin formu değişmez ve fiil “-ed” takısı alır. 

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı olan listen fiilinin üçüncü hali de “listened” şeklinde kullanılmaktadır. Listen 3. hali ile past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı söz konusu ise kullanılır. 

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have listened veya has listened şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have listened olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has listened şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had listened şeklinde kullanılmalıdır.

Örnek: He had listened to the music too much.

Anlamı: Çok fazla müzik dinlemişti.

Listen 3. Hali ile Örnek Cümleler!

Listen fillinin 3. Hali ile kullanımı, Türkçe anlamları ile aşağıdaki gibidir.

Örnek: No one had listened to girls.

Anlamı: Kimse kızları dinlemedi.

Örnek: I should have listened to my brother.

Anlamı: Kardeşimi dinlemeliydim.

Örnek: Have we listened to this TED talk?

Anlamı: Bu TED konuşmasını dinledik mi?

Örnek: He had listened to the recording repeatedly.

Anlamı: Kaydı defalarca dinlemişti.

Örnek: He needed her companionship, yet he had listened patiently.

Anlamı: Onun arkadaşlığına ihtiyacı vardı, yine de sabırla dinlemişti.

Örnek: The king has listened to the curses as well as the blessings in chap. 

Anlamı: Kral, bölümdeki lütufların yanı sıra lanetleri de dinledi.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “listen 3. hali” konusunu tüm detayları ile ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı