İngilizce Gramer

Örneklerle Unless Kullanımı

İngilizce öğrenirken cümleleri birbirine bağlayan temel bağlaçları da bilmeli, programlı bir şekilde çalışmalı ve bu yapıları öğrenmelisiniz. İngilizce bağlaçlar Türkçede de olduğu gibi cümle içerisinde önemli konuma sahiptirler.

Bu bağlaçlardan birisi de “unless” kelimesidir. Peki İngilizce unless kullanımı nasıl olmalıdır? “Unless” olumsuz bir anlam taşır. Bu nedenle kullanıldığı cümle genellikle olumlu yapıda olur. Çoğunlukla “Type 1” koşul cümleleri ile kullanılır. “Type 2” ve “Type 3” cümlelerinde kullanımı yaygın değildir.

İngilizce konuları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan “unless kullanımı” konusunu mutlaka öğrenmeniz gerekir. İngilizce konuşacaksınız veya etkili bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız hayatınızın her evresinde İngilizceye ait her detayı öğrenmeniz gerekmektedir.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce gramer çalışmalı, fiilleri ve kelimeleri akılda kalacak şekilde öğrenmeli, sözlü ve yazılı bir şekilde pratik yapmalısınız. Bu yazımızda İngilizce unless kullanımını ele alacak ve konu ile ilgili örnek cümleleri sizler ile paylaşacağız.

Unless Nedir?     

Unless, if…not ile aynı anlama gelmektedir. If’de olduğu gibi, unlessden sonra bir present tense, past tense ya da past perfect tense gelir Hiçbir zaman “conditional” yapısı kullanılmaz. Unless tüm şartlı cümle tiplerinde if…not yerine kullanılmaktadır. Unless kullanılan cümlelerde cümle sırası önemli değildir.

Unless Kullanım Alanları Nelerdir?         

Unless koşul bağlaçları arasında kullanılan bir yapıdır. Bu bağlacın kendisi olumsuz anlamda kullanılması ile bağlı bulunduğu cümleler de yapısal olarak olumlu anlam taşımaktadırlar.

En çok kullanıldığı cümle türü ise uyarı cümleleridir. If Clause grammer yapısında Type 0 ve Type 1 kullanımında daha sık görülmektedir. Eş anlamsal olarak “IF NOT” yerine sıkça kullanılmaktadır. Aynı zamanda unless, kullanıldığı cümlede “-dıkça, dikçe”, “-mazsan, mezsen” şeklinde olumsuz anlam katar.

Unless ile İlgili Örnek Cümleler ve Anlamları!       

Type 1 CONDITIONAL

Unless + present tense (If ile unless ile eşdeğeri)

İngilizceTürkçe
You will be sick if you don't stop eating / You'll be sick unless you stop eating.Yemek yemeyi bırakmazsan hasta olacaksın.
He won't pay if she doesn't provide the goods immediately. / He won't pay unless she provide the goods immediately.Malları hemen getirmedikçe ödeme yapmaz.

Type 2 CONDITIONAL

Unless + past tense (If ile unless ile eşdeğeri)

İngilizceTürkçe
If you weren’t ill, you would be at work. / Unless you were ill, you would be at work.Hasta olmasaydın, işte olurdun.
I would be here by now if I was stuck in traffic. / I would be here by now unless I was stuck in traffic.Trafikte sıkışıp kalmasaydım şimdiye burada olurdum.

Type 3 CONDITIONAL

Unless + past perfect (If ile unless ile eşdeğeri)

İngilizceTürkçe
You wouldn't have phoned her if I hadn't suggested it. / You wouldn't have phoned her unless I'd suggested it.Önermeseydim onu aramazdın.
They would have shot her if she hadn't given them the money. / You would have shot him unless he'd given them the money.Parayı vermeseydi onu vururdun.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “unless kullanımı ve örnek cümleleri” konuları hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı