İngilizce Geliştirmeİngilizce Yazma
Trend

İngilizce Makale Nasıl Yazılır?  

 

Makale, Türkçe bir kelimedir ve İngilizcedeki karşılığı da essay olarak kullanılmaktadır. İngilizcede makale yazabilmek için pratik yapmak ve İngilizce makale örneklerini incelemek gerekir. Essay konuları geniş bir yelpazeye sahiptir. Birçok konuda essay yazmak mümkündür.

İngilizce essay yazma konusunda akademik sınavlara hazırlanan öğrenciler çeşitli problemler ile karşılaşabilir. TOEFL, IELTS ve Proficiency sınavına hazırlanan adaylardan sınav sürecinde İngilizce makale yazmaları talep edilir. TOEFL sınavına girdiğinizde belirli bir kelime sayısı ile belirli bir süre içerisinde essay yazmanız gerekir.

Essay yazmak için herhangi bir konu seçebilirsiniz ancak İngilizce makale yazarken dikkat etmeniz gereken kriterler nelerdir? Birçok essay türü vardır. Bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce Makale Nasıl Yazılır?

ingilizce makale nasıl yazılır

 

Essay, bir fikri veya görüşü güçlü bir şekilde açıklamamızı gerektiren yazı türüdür. Türkçede makale olarak ifade edilir. Essay yazarken dikkat etmeniz gereken en önemli bölüm; Thesis Statement bölümüdür. Thesis Statement, makalenizin giriş paragrafında okuyucuya sunmanız gereken temel görüştür.

Thesis Statement belirtildikten ve giriş paragrafı (Introduction) tamamlandıktan sonra ise gelişme (body) paragrafını yazmanız gerekir. Essay yazarken en az iki gelişme paragrafı olması gerekir. Bu gelişme paragraflarında essay’in türüne göre hem görüşlerinizi hem de gerekirse karşı görüşünüzün savunmasını örnekler ile desteklemeniz beklenir. Daha sonra ise yazınızın sonuç (conclusion) paragrafını yazmalısınız. Essay ile anlatmak istediklerinizi özetlediğiniz bir sonuç paragrafı oluşturmanız son derece önemlidir. Bu şekilde hem makale yazma kuralları dışına çıkmamış hem de etkili bir makale yazmış olursunuz.

İngilizce Makale Yazarken Dikkat Etmeniz Gereken Kriterler  

Etkili bir İngilizce makale yazabilmek, İngilizce writing alıştırması yaparak ve İngilizce makale örneklerini inceleyerek mümkün olabilir. Makale yazma konusunda bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken birçok kriter vardır. Bu kriterler genel hatları ile aşağıdaki gibidir:

  1. İngilizce makalenizin kapsamını ve amacını net olarak ortaya çıkarmalı ve talimatları incelemelisiniz.
  2. Makalenizde inceleyeceğiniz araştırma konularını dikkatli bir şekilde tespit etmelisiniz.
  3. Gerekli araştırmaları yapmalısınız.
  4. İngilizce makaleniz için derlediğiniz kaynakça listesini doğru bir şekilde düzenlediğinizden emin olmalısınız.
  5. Ana hattınızı oluşturduktan sonra beyin fırtınası yapmalısınız.
  6. Derlediğiniz fikirleri taslaklar haline getirmelisiniz.
  7. İçeriğinizi bitirdikten sonra editing ya da proofreading hizmeti alarak İngilizce makalenizdeki hatalar tespit etmelisiniz.

İngilizce Makale Örnekleri

ingilizce makale nasıl yazılır

Türkçede de olduğu gibi İngilizce makale yazarken de mutlaka özgün bir içerik oluşturulması beklenir. İngilizce makale örneklerini incelemek önemlidir ancak İngilizce makalenizi oluştururken cümleleriniz ve yorumlamalarınız tamamen size özgü olmalıdır. Genel olarak İngilizce makale oluştururken dikkat etmeniz gereken birkaç aşama söz konusudur. Bu aşamalar ise aşağıdaki gibidir:

  1. Aşama: Konu ve Amacı Belirleme

Bu aşama, makalenizi yazarken öncelikli çerçevesini oluşturmanıza olanak sağlayacaktır.

  1. Aşama: Araştırma

Bu aşamada konunuzu belirlemiş ve konu ile ilgili gerekli araştırmaları yapmaya başlamış olmalısınız.

  1. Aşama: Tartışma ve Başlık Belirleme

Yazma aşamasına geçmeden önce başlık çalışması yapmanız son derece önemlidir.

  1. Aşama: Taslak Oluşturma

Belirlediğiniz alt başlıklar ve konulara göre çalışmanızın planını oluşturmanız son derece önemlidir.

  1. Aşama: Metni Yazma

İngilizce akademik makale yazarken yazı dilinizin bilimsel niteliğe sahip olması gerekir. Giriş için present perfect tense kullanılması gerekir. Metnin diğer kısımlarında da yine past perfect veya present perfect kullanımından biri tercih edilmelidir.

  1. Aşama: Kontrol veya Editing

Çalışmanız bittikten sonra gözden geçirmeli ve mutlaka bir başka inceleme için proofreading veya editing desteği almalısınız.

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizler için “İngilizce makale örnekleri” konusunu ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

ilginizi çekebilir: İngilizce Essay konuları ve Türleri

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı