İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

İngilizce Dil Bilgisi Öğrenmenin Önemi ve Dil Bilgisi Konuları

İngilizce dil bilgisi kuralları İngilizce gramer kurallarını kapsamaktadır. İngilizce dil bilgisi, Türkçede olduğu gibi belli başlı kurallar bütününü kapsayan bir konudur. Tüm İngilizce dil bilgisi kurallarını ele almak oldukça zordur. Bu nedenle de İngilizce dil bilgisi kurallarına düzenli bir şekilde çalışmanız gerekir.

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce dil bilgisi konuları oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu konuları eksiksiz bir şekilde öğrenme son derece önemlidir. İngilizce konuşacaksanız ya da İngilizce öğrenirken etkili bir şekilde İngilizce konuşmak istiyorsanız hayatınızın her evresinde İngilizce dil bilgisi ile ilgili her detayı öğrenmeniz gerekir. İngilizce gramer çalışmalı, fiilleri ve kelimeleri akılda kalacak şekilde öğrenmeli, sözlü ve hatta yazılı bir şekilde pratik yapmalı ve dil becerilerinizi geliştirmeye özen göstermelisiniz. Bu yazımızda İngilizce dil bilgisinin önemini sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Dilbilgisi Nedir? 

ingilizce-dil-bilgisi

Bir dilde sözcüklerin yapılış ve tümce olarak diziliş kurallarını inceleyen alan dil bilgisidir. Bir dili doğru konuşup yazabilmek için uyulması gereken kuralları belirleyen ve anlatan bilgi dalı dilbilgisi olarak adlandırılır.

 

Bir dili oluşturan ses, sözcük dizimi, kelime haznesi, anlam değişmeleri, cümle kuruluşu gibi unsurları inceleyip kurallara bağlayan dil bilgisidir.  Dil bilgisi ya da gramer, bir dilin ses, biçim ve cümle yapısını inceler ve kurallarını belirler. Dili seslerinden cümlelere kadar, içerdiği bütün dil birliklerini, geniş bir şekilde anlam ve görevlerini kapsayacak şekilde incelemektedir. Dil bilgisi kuralları, bir grup tarafından hazırlanmayıp, o dili kullanan insanların zaman içinde gerekli kuralları yaratmaları veya var olan kuralları dilin gelişimine göre değiştirmeleri sonucu oluşur.

 

İngilizce Dil Bilgisi Öğrenmenin Önemi

ingilizce-dil-bilgisi

Dil bilgisi, İngilizceyi akıcı ve özgüvenli bir şekilde konuşmanın temelini oluşturur. Dil bilgisi kurallarına hâkim olmak iyi bir İngilizce için gereklidir. Dil bilgisi kurallarına hakim olmak sadece iyi İngilizce konuşmak anlamına gelmez.  Bu noktada doğru gramer kullanımı sadece İngilizce becerilerini ortaya koymakla kalmaz aynı zamanda özenli bir kişi olduğunuzu ve detaylara önem verdiğinizi de gösterir. Dil bilgisi sosyal hayatınızda da önemlidir. Bununla birlikte daha hatasız bir şekilde İngilizce konuşmanıza da yardımcı olur.

 

İngilizce Dil Bilgisi Konuları     

 

İngilizce gramer olarak da bilinen İngilizce dil bilgisi konuları, İngilizceyi daha iyi anlamanıza, konuşmanıza ve etkili iletişim kurabilmenize olanak tanır. Bunun için ise İngilizce tüm gramer yapılarını bilmek gerekir. İngilizce dil bilgisi konuları aşağıdaki gibidir:

 

  1. Tenses
  2. Nouns, Pronouns, Articles and Quantifiers
  3. Adjectives & Adverbs
  4. Prepositions
  5. Phrasal Verbs
  6. Gerunds & Infinitives
  7. Modals
  8. Passive Structures
  9. If & Wish Clauses
  10. Relative Clauses
  11. Noun Clauses
  12. Conjunctions & Transitions
  13. Reported Speech

 

İngilizce gramer bazı durumlarda zorlayıcı görünse de bu dili anlamak ve doğru kullanmayı öğrenmek son derece önemlidir. İngilizce çalışırken hata yapmaktan korkmamalı ve İngilizce gramerin önemini dikkate almanız gerekir. Hata yapmak bazen öğrenmenin en etkili yollarından birisidir. İngilizce grameri eksiksiz bir şekilde öğrenmek için ne kadar çalışırsanız yeni bir dil öğrenmek de o kadar ilgi çekici ve heyecan verici olur. Kısacası dil bilgisi dil öğreniminde temel anahtardır.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce dil bilgisi öğrenmenin önemi” hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

 

İlginizi Çekebilir: İngilizce Have To/ Must Farkı Nedir?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı