İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

İngilizce Seviyeler ve Detaylı Konu Anlatımı

Dil seviyesi, kişinin, öğrenmiş olduğu dili ne düzeyde öğrendiğini niteleyen bir ayrımdır. İngilizce öğrenmek isteyen herkes için İngilizce seviyeleri oldukça önemlidir. Yabancı dil bilgisi olmayan bir öğrencinin dil okullarında en üst seviyeye ulaşması ve bitirmesi tahmini olarak bir akademik sene sürer. Öğrencilerin çalışma azmi ve dil yatkınlığı göz önünde bulunarak yapılan istatistiklerde bu süre kısalabilir veya uzayabilir.

 

Dil seviyelerinde her seviye atladıkça İngilizce anlama kabiliyetiniz daha da artacak ve daha pratik bir şekilde iletişim kurabileceksiniz. Ayrıca yazma becerileriniz sadece bildiğiniz konular üzerinde kalmayarak her seviye ile daha da artacaktır. BukyTalk olarak bu yazımızda, İngilizce seviyeleri hakkında merak edilenleri ele alacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

A1 İngilizce Seviyesi – Başlangıç (Beginner Level)

 

A1 İngilizce seviyesi, İngilizcede öğrenilen temel bilgileri ve konuları öğrendiğiniz dil seviyesidir. A1 seviyesi, çoğu zaman başlangıç veya beginner düzeyi olarak da ifade edilmektedir. İngilizce öğrenmeye başlanan ilk dil seviyesi A1 seviyesidir.

 

A2 İngilizce Seviyesi – Orta (Intermediate Level)

 

A2 İngilizce seviyesi, başlangıç üzeri, orta seviye İngilizce bilgisi olarak ifade edilir. A2 İngilizce seviyesinde basit cümleler kurabilir ve basit günlük konuşma diyaloglarını rahatlıkla anlayabilirsiniz. A2 İngilizce seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) ikinci seviyedir.

 

B1 İngilizce Seviyesi – Orta Üstü (Upper-Intermediate Level)

İngilizce-seviyeler

B1 İngilizce seviyesi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programında (CEFR) üçüncü seviye olarak bilinmektedir. Bu İngilizce seviyesi, çalıştığımız birçok firmanın yabancı bir ekip ile proje yönetimi, yurt dışı satış, ihracat gibi bölümlerde çalışılacaklar için talep ettiği minimum işe alım seviyesi olarak da tanımlanır.

 

B2 İngilizce Seviyesi – İleri (Advanced Level)

 

İngilizce B2 seviyesi bağımsız kullanıcı seviyesi grubunda ikinci seviyede yer almaktadır. Bunun yanı sıra İngilizce bilgisinin orta üstü düzeyde olduğu anlamına da gelir. B2 seviyesini tamamlayan dil öğrencileri kendilerine güvenerek rahatlıkla İngilizce konuşabilirler.

 

İngilizce B2 seviyesi ile yurtdışı seyahatlerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve rahat bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Bu seviyede İngilizce anlama kabiliyetiniz B1 seviyesine göre daha da yüksektir. Ayrıca kendinize güvenerek konuşmanız da mümkündür. Bununla birlikte akademik veya profesyonellik gerektiren durumlarda kendinizi geliştirmeniz de gerekir.

 

C1 ve C2 İngilizce Seviyeleri (Ana Dil Seviyesi)

İngilizce-seviyeler

İngilizce C1 (Advanced) Seviyesi

 

Bu dil seviyesinde İngilizce dilbilgisi ve geniş bir kelime haznesine sahip olursunuz. Konuşma ve karşıdaki kişiyi anlamada sorun yaşamaz ve akademik İngilizceye de hakim olursunuz. Ayrıca zor ve uzun metinleri okuyabilir ve tam olarak anlayabilirsiniz. Rahat bir şekilde kendinizi ifade edebilirsiniz. Dili profesyonel, akademik ve sosyal amaçlarla esnek bir şekilde kullanabilir.

 

İngilizce C2 (Proficient) Seviyesi

 

İngilizcenin son seviyesi olan C2’de artık dili neredeyse anadiliniz gibi kullanmanız gerekir. Bu seviyede kişi, herhangi bir sorun yaşamadan cümleleri okuyabilir ve anlayabilir. Ayrıca hiç sorun yaşamadan insanlarla iletişime geçebilir ve rahatlıkla konuşabilir. Bunun yanı sıra duyduğu ve okuduğu her şeyi tam olarak anlayabilir. Bununla birlikte farklı sözlü ve yazılı kaynaklardan alınan bilgileri özetleyerek baştan yazabilir. C2 dil seviyesi ile kişi, akıcı ve net bir şekilde ifade edebilme yeteneğine sahip olur.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “İngilizce seviyeler” konusunu ele aldık. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra ise size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanma avantajına sahip olun!

İlginizi Çekebilir: Oğlak Burcu İngilizce Ne Demek?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı