İngilizceİngilizce Geliştirmeİngilizce Gramer

Bring İkinci Hali: Bring Fiili Anlamı ve Örnek Cümleler!

Yabancı dil öğrenimi, iletişim ve sosyal ilişkiler açısından oldukça önemlidir. Dil öğrenmek, yalnızca dilin gramer yapısını öğrenmek ile ilgili değildir. Dil öğrenme süreci aynı zamanda dil becerilerinizi geliştirmenizle de ilgilidir. İngilizcede zaman ve cümle yapılarına göre fiillerin birçok çekimi bulunur. Bu çekimlerden birisi de fiillerin 2. ve 3. hallerini konu alan geçmiş zaman yapısıdır. İngilizce de sıklıkla duyduğumuz fiillerden birisi olan bring fiilini mutlaka görülmüşsünüzdür. Peki, bring fiilinin anlamı nedir ve bring ikinci hali ile kurulan cümleler nasıl olmalıdır?

ucretsiz-ingilizce-konusma-seansina-katil

İngilizce konuları arasında önemli bir yere sahip olan simple past tense yapısını öğrenmeniz gerekir. Günlük yaşantımızda geçmişte yaşanmış veya gerçekleşmiş bir olayı anlatmak için geçmiş zaman yapısını etkili bir şekilde kullanabiliyor olmamız oldukça önemlidir. Bu durum, iletişim ve dilbilgisi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun için ise fiillerin ikinci ve üçüncü hallerini öğrenmeniz gerekir. Peki bring fiili kullanım alanları nelerdir ve bring ikinci halinin çekimi nasıl olmalıdır? BukyTalk olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

 

Bring Fiilinin Anlamı  

 

İngilizceden Türkçeye “getirmek” olarak çevrilen bring fiili, cümle içerisinde sıkça gördüğümüz fiiller arasında yer alır. Bunun yanı sıra hem konuşma dilinde hem yazı dilinde sık kullandığımız bir fiildir. Bu sebeple bring fiilinin farklı zaman formlarındaki çekimini de öğrenmemiz oldukça önemlidir.

 

Bring İkinci Hali ve Bring Üçüncü Hali  

bring-ikinci-hali

Geçmişte yaşanan bir olaydan bahsetmek için past simple tense kullanmamız gerekir. Bu zaman yapısını kullanmak için ise bring fiilini ikinci hali ile kullanırız. Bring fiilinin ikinci hali “brought” şeklinde kullanılmaktadır.

 

Bring İkinci Hali ile Kullanımı

 

Bring fiili cümlede past tense yani geçmiş zaman kullanımı gerekli ise ikinci hali çekimiyle kullanılmalıdır. Düzensiz bir fiil olduğu için fiilin formu değişir ve fiil “-ed” takısı almaz.

 

Düzensiz fiillerden biri olan bring fiili, ikinci hali ile kullanıldığında kelime “brought” olarak çekimlenir. Bu fiil çekimi, her özne ile aynı şekilde kullanılmaktadır. Bring fiilinin ikinci hali ile kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

 

Örnek: I brought you something to eat.

Anlamı: Sana yiyecek bir şeyler getirdim.

 

Bring Üçüncü Hali ile Kullanımı

 

Üçüncü hali, ikinci hali ile aynı olan bring fiilinin üçüncü hali de “brought” şeklinde kullanılmaktadır. Bring üçüncü hali ile past perfect tense ya da present perfect tense kullanımı söz konusu ise kullanılır.

 

Kullanılan zaman yapısı present perfect tense ise kullanım have brought veya has brought şeklindedir. Özne I, you, we, they ise have wor brought olarak kullanımı söz konusudur. Özne he, she, it ise has brought şeklinde kullanılması gerekir. Kullanılan zaman yapısı past perfect tense ise, kullanım bu kez özne fark etmeksizin had brought şeklinde kullanılmalıdır.

 

Örnek: He has brought her here although he knew she was an unwanted guest!

Anlamı: İstenmeyen bir misafir olduğunu bilmesine rağmen onu buraya getirdi!

 

Bring İkinci Hali ile Örnekler! 

bring-ikinci-hali

Örnek: The candles were brought in.

Anlamı: Mumlar getirildi.

 

Örnek: Yet when they brought her back, she was asleep.

Anlamı: Yine de onu geri getirdiklerinde uyuyordu.

 

Örnek: The idea brought a rush of heat to her neck.

Anlamı: Bu fikir boynuna bir sıcaklık dalgası getirdi.

 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “bring ikinci hali” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Daha sonra size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın!

İlginizi Çekebilir: Başarılı İngilizce Öğrenme Programları Nelerdir?

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı