İngilizce Gramer

Fark Etmek İngilizce Ne Demek? 

İngilizcenizi geliştirmek için genellikle dilbilgisi ve gramer konularında pratik yapmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Dil öğrenmek, yalnızca dil becerilerini geliştirmek ile ilgili değil aynı zamanda dilin kendi basit yapısını ve kurallarını da öğrenmek ile ilgilidir.

Genellikle dil eğitiminde temel ve genel iletişim için cümle kalıplarını öğrendikten sonra sık kullandığımız İngilizce kelimeleri öğrenmeye ihtiyaç duyarız. İngilizcede ilk öğrendiğimiz kelime gruplarından birisi de fiillerdir.

Yaptığımız eylemleri ifade etmek için fiilleri kullanırız. Birçok alanda kullandığımız bir fiil olan fark etmek fiilide İngilizcede birçok şekilde ifade edilir. Peki, fark etmek İngilizce ne demek?    

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İngilizce iletişim kurabilmemiz ve eylemlerinizi ifade etmek için İngilizce fiilleri öğrenmek oldukça önemlidir. İngilizce iletişim becerimizi geliştirmek için İngilizce belirli fiilleri öğrenmek gerekir. Peki, fark etmek İngilizcede ne anlama gelir? Bu yazımızda, “Fark etmek İngilizcede ne anlama gelir?” sorusunu ele alarak merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.  

Fark etmek İngilizcede ne demek sorusunu ele alacak olursak bu fiilin birçok karşılığı bulunmaktadır. Genel olarak fark etmek kelimesi İngilizcede “to realize” anlamında kullanılır. 

İngilizce öğrenmekte olan herhangi bir dil öğrencisi, temel İngilizce ifadeler için İngilizce fiilleri kısa sürede öğrenmelidir.   

Bu Konu Dikkatinizi Çekebilir: Sık Kullanılan Fiillerin 2. ve 3. Halleri

Fark Etmek Fiilinin İngilizce Kullanımı   

İngilizcede birçok anlama sahip olan fark etmek fiili de öğrenilmesi gereken ve sık kullanılan fiillerdendir. Fark etmek fiilinin İngilizcede kullanıldığı anlamları ise aşağıdaki gibidir:  

  1. To notice 
  2. To perceive 
  3. To realize 
  4. To make a difference 
  5. To matter  
  6. Detect 
  7. Differ 
  8. Discern 

Fark Etmek ile Örnekler!   

İngilizceTürkçe
Others don't notice it, but I see it. Diğerleri bunu fark etmiyor ama ben görüyorum. 
I perceived a young bird in that bush! O çalılıkta genç bir kuş fark ettim! 
Do you realize how close you came to running right into a bear? Bir ayıyla karşılaşmaya ne kadar yaklaştığının farkında mısın? 
I think helping Lisa has made me realize that one person can make a difference. Sanırım Lisa'ya yardım etmek, bir kişinin fark yaratabileceğini anlamamı sağladı. 
Does it matter what I think? Ne düşündüğümün önemi var mı/ fark eder mi? 
But it is often possible to detect such MSS. Ancak böyle bir MSS'yi fark etmek çoğu zaman mümkündür.
However, they differ widely from the purer Gothic of northern countries.Bununla birlikte, kuzey ülkelerinin daha saf Gotik'inden büyük ölçüde farklıdırlar.
Few can discern the meanings inherent within a dream world. Bir rüya dünyasının doğasında var olan anlamları çok az kişi fark /ayırt edebilir.  
Maybe she didn't realize how bad it was. Belki de ne kadar kötü olduğunun farkında değildi. 
But one has only to observe that hive to realize that there is no longer any life in it. Ama içinde artık yaşam olmadığını fark etmek/ anlamak için o kovanı gözlemlemek yeterlidir. 

BukyTalk ekibi olarak bu yazımızda sizlere “Fark etmek İngilizce ne demek?” konusunu ve örnek cümleleri hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Siz değerli okurlarımız için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edin! Öğrendiğiniz bilgileri pratiğe dönüştürmek için ücretsiz seansımıza katılın! Ardından size uygun BukyTalk Paketlerinden yararlanın! 

 

Korkusuzca İngilizce Konuş!

bukytalk-kampanya-gorseli

BukyTalk

İngilizce'yi Korkusuzca Konuşun!

Doğru ve eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmek için aktif olarak İngilizce konuşmak çok önemli! BukyTalk'a kaydol ve korkusuzca İngilizce konuşmaya başla!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı